Vertrekgesprek: hoe los je het op zonder je carrière te ruïneren?

Vooruitgang op het werk

Kies het juiste moment

U pakt uw 4 waarheden al niet uit op de dag dat u uw vertrek naar uw N+1 aankondigt. “Spreek als je boos bent en je zult een toespraak houden waar je lang spijt van zult krijgen”, zei Gary Chapman. Idem, op de dag van je daadwerkelijke vertrek”, citeert Rosa Rossignol, professionele mobiliteitsadviseur en oprichter van RH adresboek, graag. Liever een afspraak op een informele plek, een café of een restaurant, om een ​​week of twee na uw vertrekaankondiging met uw N+1 of N+2 te overleggen. Je hebt je zintuigen en ook je gesprekspartner herwonnen. ” Sommige bedrijven voeren deze Beheer een vertrek effectief uit. Nieuwe job, pensionering, ontslag… verlof in de beste omstandigheden (Dunod, 2012).

Geef constructieve kritiek

Het lijkt misschien een grap om dat te zeggen, maar het idee is dat niemand echt gezichtsverlies lijdt. Zeg dus gedeeltelijk wat je op je hart hebt, maar bied je gesprekspartner een uitweg. “Roep de oorzaak van het probleem op door het begin van een oplossing voor te stellen. Verneder nooit de “verslagen”. Wees welwillend, want het is ook in je eigen belang”, adviseert Rosa Rossignol. “Noem ook 2-3 dingen die intern goed werken. Het is altijd belangrijk voor het bedrijf”, benadrukt Noëmie Cicurel. En dat zal uw grieven in evenwicht brengen.

Anticipeer op de volgende klap

Loslaten in het vertrekgesprek is min of meer raadzaam afhankelijk van de context en de volgende stap. “Spreken gaat makkelijker als je van sector, functie en/of land verandert. Aan de andere kant, als je in dezelfde microkosmos blijft, waar iedereen alles weet, of als je op een dag wordt teruggebracht naar hetzelfde bedrijf, lijkt niets authentieks zeggen mij de beste oplossing. , meent ze. Loslaten als je weggaat is gevoelig en vereist veel tact. Als je echter een baan in dezelfde sector nastreeft, is dat bijna onmogelijk. Geef in dit geval gewoon niet te stoppen redenen: een persoonlijk project, internationale ervaring, geografische mobiliteit… Dat zal de klus klaren.