Hoe asynchrone coaching u kan helpen

Vooruitgang op het werk

De coachingindustrie is aanzienlijk veranderd naarmate de technologie zich verder ontwikkelde. Coachingsessies zijn gemakkelijker toegankelijk dan ooit, omdat vergaderingen niet langer persoonlijk hoeven te worden gehouden. Met asynchrone (asynchrone) communicatiemethoden hoeven coachinggesprekken niet tegelijkertijd te plaatsvinden.

Degenen die niet bekend zijn met asynchrone communicatie zullen waarschijnlijk enkele vragen hebben. Wat betekent asynchrone coaching en hoe werkt het? Kunnen advies en kennis werkelijk worden doorgegeven zonder face-to-face interactie? Laten we eens kijken naar asynchrone coaching, wat het eigenlijk betekent, en enkele van de beste toepassingen ervan.

Cliënten reageren asynchroon op coaches. Hoe vaak je heen en weer communiceert met je coach hangt uiteindelijk af van een aantal factoren. Dit omvat de voorkeuren van de coach/coachee, het platform dat u gebruikt en de doelen die u probeert te bereiken.

Voor asynchrone coaching kun je verschillende communicatiemethoden gebruiken. Je kunt ook een asynchrone methode gebruiken voor verschillende soorten coaching. Asynchrone coaching is beschikbaar voor life coaching, loopbaancoaching en business coaching. Het is zelfs beschikbaar voor slaapcoaching.

Hoe werkt asynchrone coaching Eigenlijk werk?

Via asynchrone coaching ontvangt u asynchroon advies en ondersteuning van uw coach in een tempo dat voor u beiden werkt.

Het belangrijkste uitgangspunt van asynchrone communicatie is dat deze niet afhankelijk is van realtime interactie. Het is niet nodig om tegelijkertijd vergaderingen te organiseren. Asynchrone video's bieden non-verbale communicatie. Ze stellen u in staat de toon van uw stem te horen en gezichtsuitdrukkingen te zien.

Het verzenden van audioberichten is een andere optie voor asynchrone coaching, net als het uitschrijven van berichten via sms of e-mail. Het belangrijkste is het kiezen van methoden die gemakkelijk en handig zijn het uiten van je gevoelens.

Net zoals de hulpmiddelen die voor communicatie worden gebruikt, kunnen variëren, zo ook de structuur van asynchrone coaching. Verschillende coaches bieden verschillende niveaus van ondersteuning. Sommige zijn mogelijk 24/7 beschikbaar via chat, terwijl andere alleen tijdens vaste kantooruren geopend zijn.

De voordelen van asynchrone coaching

Live coachingsessies kunnen lastig te coördineren zijn. Maar met asynchrone coaching kun je effectief communiceren. Het is niet nodig om persoonlijke communicatie of videovergaderingen te plannen. In plaats daarvan gebeurt de communicatie in uw eigen tijd. Hier zijn een paar extra voordelen van asynchrone coaching.

Flexibiliteit

Coaching kan iedereen in elke fase van zijn leven en carrière ten goede komen. Maar bij asynchrone coaching is flexibiliteit het voornaamste voordeel. Ongeacht de tijdsdruk kunt u in uw eigen tempo aan coaching doen, wanneer u maar wilt. De vrijheid van asynchrone communicatie betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over planningsconflicten of tijdzones.

Net als digitale coaching vereist asynchrone coaching geen woon-werkverkeer en minder planning. Misschien bevindt een coach waarmee u contact heeft gehad zich in een andere tijdzone, of bevindt u zich een week op een conferentie en kunt u uw normale sessietijd niet halen. Wat de reden ook is, asynchrone coaching biedt flexibiliteit die niet mogelijk is bij realtime coaching. Jouw ideale coach kan zich zelfs in een andere tijdzone bevinden.

Asynchrone coaching betekent dat je een videoboodschap kunt sturen naar je coach in Hawaï wanneer je wakker wordt in New York City. U kunt hen later op de dag laten weten hoe u zich voelt over uw presentatie en zij kunnen contact met u opnemen als ze wakker worden. Zij kunnen u een bericht sturen terwijl u die dag al druk aan het werk bent, en u kunt bij thuiskomst reageren en laten weten hoe de presentatie is verlopen.

Toegankelijkheid

Als u sociale angst heeft, kan het gemakkelijker zijn om uzelf uit te drukken via asynchrone communicatie. Je kunt verbonden blijven met je coach zonder dat je je ter plekke voelt.

Als u te maken heeft met een onzichtbare ziekte zoals multiple sclerose of fibromyalgie, kan het moeilijk zijn om op vergaderingen te verschijnen. Opflakkeringen gebeuren onverwacht. Asynchrone communicatie kan handiger of toegankelijker zijn om uw doelen te bereiken.

Asynchrone coaching kan ook toegankelijker zijn voor personen met verschillende soorten neurodiversiteit. Bepaalde aandoeningen zoals autisme kunnen de communicatie bemoeilijken. Een alternatieve methode zoals async-coaching kan de voorkeur hebben.

Real-time coaching naar een hoger niveau tillen

Met realtime coaching krijgt u face-to-face communicatie en live ondersteuning. Het kan ook natuurlijker zijn om vrij vloeiende gesprekken over uw doelen te voeren. Als u echter alles bespreekt tijdens een geplande coachingsessie, kunt u overweldigd raken.

De voordelen van coaching zijn enorm. Met vallen en opstaan ​​kun je bepalen welke coachingstijl het beste bij jou past. Uit een rapport uit 2021 blijkt dat 87% van de respondenten het ermee eens was dat de toename van het aantal digitale coachingsessies zich in de toekomst zou voortzetten.

Asynchrone communicatie bij coaching is gunstig gebleken uit een onderzoek met een platform voor gedragsmatige gezondheid. Als u zich zorgen maakt over verminderde kwaliteit, tonen de resultaten effectiviteit aan.

Wanneer kies je voor asynchrone coaching in plaats van realtime coaching?

Als u vaak reist of een nomadische levensstijl leidt, kunt u met asynchrone coaching elkaar ontmoeten, waar u zich ook bevindt. Net als bij het krijgen van een baan op afstand, zul je misschien genieten van de flexibiliteit die coaching op afstand biedt.

Deze flexibiliteit maakt asynchrone communicatie ook perfect voor mensen met een drukke agenda. Het is ideaal als u tijd voor uzelf op prijs stelt en niet wilt dat nog meer één-op-één-gesprekken uw zelfzorgplan beïnvloeden. Met asynchrone coaching kun je reageren wanneer je een moment hebt om je beter te concentreren.

Asynchrone coachingsessies kunnen ook gemakkelijker toegankelijk zijn. Ze worden soms tegen een lagere prijs aangeboden dan persoonlijke coachingsessies. Sommige mensen vinden echter meer waarde in realtime interacties. Traditionele coaching is ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan persoonlijke gesprekken.

Een combinatie van real-time en asynchrone coaching

Je hoeft niet per se de ene coachingsmethode boven de andere te kiezen. Asynchrone coaching kan worden gecombineerd met realtime coaching. Het is handig om tussen de chatsessies door berichten over uw doelen en voortgang te kunnen sturen.

AI-tools kunnen ook worden gebruikt om een ​​async-coachingsmodel te ondersteunen. Er zijn tools die kunnen worden gebruikt om uw doelen bij te houden. Er zijn ook apps om uw dagelijkse taken en gewoonten bij te houden.

Aan de slag met asynchrone coaching

Als je denkt dat je baat zou kunnen hebben bij asynchrone coaching, is de volgende stap het vinden van een platform dat voor jou werkt. Het inzetten voor transformatie door middel van coachingdiensten is de eerste stap van het proces. Vervolgens hoeft u alleen maar de juiste coachingpraktijk voor u te ontdekken.

Een asynchrone coach zoeken

Waar ga je heen om een ​​goed bedrijf voor coaching op afstand te vinden? Als u geen persoonlijke aanbeveling heeft van iemand die u vertrouwt, is online zoeken een goed begin.

Misschien wil je iemand kiezen met dezelfde interesses of met een vergelijkbare achtergrond. Of misschien vertrouwt u liever op uw gevoel en laat u uw intuïtie de keuze maken.

Elke coach heeft sterke punten en specialiteiten. Overweeg iemand die aansluit bij uw waarden en leerstijl. Je coach moet ook dezelfde verwachtingen hebben over de communicatiefrequentie. Niet elke coach streeft op dezelfde manier naar resultaten, en dat is oké.

Wat belangrijk is, is het vinden van een coach waarbij je je comfortabel genoeg voelt om open voor te zijn. Eerlijkheid en communicatiegemak zijn belangrijk in een langdurige coach- of mentorrelatie. Je moet hen over je fouten en je zwakke punten kunnen vertellen.

Overweeg om een ​​lijst met vragen op te stellen voor potentiële coaches, zoals:

 • Wat is jouw communicatiestijl?
 • Geeft u de voorkeur aan video's, audiochats of geschreven berichten?
 • Gebruik je een specifiek coachingskader?
 • Hoe vaak heeft u het liefst contact met klanten?
 • Hoe open is jouw agenda?
 • Heeft u eerder met klanten met vergelijkbare doelen en doelstellingen gewerkt?
 • Hoe motiveer en inspireer je anderen?
 • Wat is volgens u uw vakgebied of uw niche?
 • Welke veranderingen heb je gezien bij je cliënten tijdens je coachingprogramma?
 • Met welke uitdagingen wordt u het vaakst geconfronteerd in uw werk?
 • Hoe daag jij jezelf uit?
 • Waarom ben je begonnen met coachen?

Je kunt deze vragen stellen tijdens een eerste asynchrone chat of tijdens je eerste realtime sessie als je coachingsmethoden combineert. Door schriftelijke communicatie kunnen potentiële coaches meer doordachte antwoorden geven.

Asynchrone coachingverwachtingen stellen

Voordat u een coach inschakelt, is het belangrijk dat u verwachtingen stelt over wat u wilt bereiken. Als een coach zich niet in staat voelt om je te helpen, is het beter om dat van tevoren te weten. Open communicatie is de sleutel.

Leg uit wat u uit de coachingsessies hoopt te halen, evenals andere relevante details, waaronder:

Aan het einde van het eerste gesprek moet het duidelijk zijn of jij en de coach goed bij elkaar passen. Zodra ze een goed beeld hebben van uw behoeften, kunnen ze aan een plan voor u gaan werken. Dit plan schetst uw doelen, obstakels en dagelijkse of wekelijkse stappen richting zelfverbetering.

Hoe u het beste uit asynchrone coaching kunt halen

Om het beste uit asynchrone coaching te halen, moet u er rekening mee houden dat uw tevredenheid het allerbelangrijkste is. Als het proces niet helemaal goed voelt of als u niet de verwachte resultaten ziet, wees dan niet bang om uw mening te geven.

Als je niet tevreden bent met de manier waarop je coach communiceert, is constructieve feedback belangrijk. Mogelijk moet u van koers veranderen of eenvoudigweg de structuur van uw asynchrone coachingsplan verfijnen. Het kan zijn dat videochatten niet lukt, of dat u vaker moet communiceren.

De meeste coaches staan ​​open voor uw ideeën om uw arrangement te verbeteren voor betere resultaten. Een goede coach wil succes van de cliënt, zelfs als dat betekent dat de aanpak moet worden aangepast.

Gebruik asynchrone coaching voor gepersonaliseerde groei op jouw voorwaarden

Individuele coaching kan waarde toevoegen aan uw leven. Het kan u meer zelfvertrouwen geven en uw zelfconcept verbeteren. Het kan ook leiden tot verbeterde probleemoplossende strategieën.

Door nieuwe coachingsmethoden uit te proberen, vergroot u het zelfbewustzijn en ontdekt u wat het beste voor u werkt. Asynchrone communicatie kan u helpen kennis op te nemen en uw toekomst op een comfortabele snelheid op te bouwen. Start met asynchrone coaching en begin vandaag nog aan uw reis van persoonlijke groei.