Coaching via Skype of telefonisch, wat is het waard?

Vooruitgang op het werk

Als de behoefte om de ander fysiek te begrijpen in Latijns-Amerikaanse landen geworteld blijft, wint afstandscoaching stilaan terrein in Frankrijk. In kwestie, de ontwikkeling van het digitale die grenzen opheft en de relatie met de tijd verstoort, gecombineerd met een cultuur van directheid die onze hic et nunc-samenlevingen zo dierbaar is: “Coaching per telefoon levert een aanzienlijke tijdsbesparing op. In de Verenigde Staten, waar de afstanden vaak groot zijn, heeft 80% van de coaches hun klanten nog nooit ontmoeten des te minder omdat hun diensten meestal gericht zijn op mensen met een overvolle agenda en die vaak reizen”, legt René-David Hadjadj, coach en lid van de ICF (International Coach Federation) uit.

Coachen voor iedereen?

Steeds meer coaches stoppen met het huren van kantoren, ten gunste van een website. Afgezien van de besparingen die we raden, deze dematerialisatie is een effectieve manier om een ​​hulpverleningsactie te democratiseren door deze voor iedereen toegankelijk te maken, in het bijzonder voor expats en in andere mate voor mensen met een handicap: “Deze werkwijze stelt u in staat om zowel thuis op uw bank als op kantoor of zelfs in de auto gecoacht te worden, waardoor de reiskosten worden verlaagd. De coaches hebben er ook belang bij om hun bedrijf te ontwikkelen door een internationale klantenkring aan te spreken, op voorwaarde natuurlijk dat ze zich de tool goed eigen kunnen maken”, voegt hij eraan toe.

Bij voorkeur binnen aanvulling face-to-face coaching

Deze vorm van ondersteuning maakt het ook mogelijk om een ​​zekere opvolging te verzekeren en een regelmatig ritme met de klanten te behouden: “Ook al sta ik nogal weigerachtig tegenover deze tools, er is niets dat verhindert dat face-to-face sequenties worden verweven met telefonische interviews, waardoor u het voordeel van een afspraak die zou worden afgezegd niet verliest, en noodzakelijkerwijs gefactureerd, zoals een sessie met de psychiater. Het moet in ieder geval uitzonderlijk blijven”, benadrukt Thierry Chavel, executive coach bij CEO Companions.

Betere luisterkwaliteit?

“Coaching op afstand zorgt niet alleen voor een betere luisterkwaliteit, omdat de persoon zijn aandacht vertienvoudigd moet hebben als hij de variaties in toon en de tonaliteit van elk woord wil waarnemen, maar het biedt ook een voordeel van transparantie. Terwijl face-to-face de coachees geneigd zijn een gevelmasker te dragen, is fysieke betrokkenheid aan de telefoon geen probleem meer. Verder, met het geluidskanaal kom je snel ter zake, wat face-to-face niet altijd het geval is, waarbij de resonantie van onze vragen een remmende werking zal hebben. Zelfde verhaal voor Annabelle Plenier, coach bij Cap Cohérence, een netwerk van onafhankelijke experts gespecialiseerd in professionele omscholing: “Tijdens een face-to-face sessie kan de coach afgeleid worden door de visuele signalen die hij waarneemt en zal hij minder aandacht besteden aan bepaalde belangrijke details. In een videoconferentiesessie, waarbij alleen het bovenlichaam zichtbaar is, kunnen we ons daarentegen concentreren op de blik of op de gebaren van de hand. “Thierry Chavel is veel terughoudender in oefenen op afstand, coaching zou volgens hem binnenkort de laatste ontmoetingsplaats moeten zijn voor mensen op het werk. ” Niets zal fysieke aanwezigheid ooit kunnen vervangen, want wat is effectief in coaching – in vergelijking met eenvoudige mentoring – is om de persoon te verdringen door zijn vijf zintuigen te mobiliseren. Het idee is om dingen op zijn gezicht af te lezen en je te laten verrassen, wat de telefoon en Skype verbieden, die onder meer de dode tijd uitwissen en de stiltes zwaarder maken.

De banalisering van coaching

Op Skype hebben mensen ook de neiging om naar zichzelf te kijken, in plaats van zich te concentreren op hun gesprekspartners, waardoor een narcistische uitwisseling tot stand komt. Een ander gevaar volgens hem: de verleiding om meerdere dingen tegelijk te doen, en zo het luisteren te veranderen: “Wie komt er niet in de verleiding om tijdens het telefoneren zijn e-mails te bekijken of op internet te surfen? Met dit soort tools worden we helaas snel multitaskend. ” En om af te sluiten over het belang van het materialiseren van tijd door middel van een fysieke plek, met andere woorden om een ​​ruimte te eren, zelfs te heiligen die is gewijd aan iemands persoonlijke ontwikkeling: ” De coachingsessie moet een echte bubbel zijn, een vertrouwelijk en intiem momentdie op geen enkel moment vorm mag krijgen.”

Vrijwel identieke prijzen en werkwijze

Hoe zit het met prijzen? De verschillen zijn bespottelijk, zelfs bijna nul, het belangrijkste, afgezien van de prijs, is om je coach goed te kiezen, wat René-David Hadjadj zich niet zal herinneren. Hij benadrukt het belang om contact op te nemen met een coach die is geaccrediteerd door een van de belangrijkste beroepsfederaties in Frankrijk: de ICF, de EMCC France (European Mentoring and Coaching Council) en de SFCoach (Société Française de Coaching). Verder, als telefonische coaching biedt over het algemeen veel kortere sessies van ongeveer een uur, het proces blijft hetzelfde. René-David Hadjadj benadrukt dit punt: “Met coaching op afstand gaan we een dynamiek aan van veel kortere maar ook regelmatiger vergaderingen, om niet te lijden onder het gewicht van de tool. De voortgang van een reeks, face-to-face of face-to-face, verandert echter niet: we stellen een raamwerk op, we stellen sessiedoelstellingen vast en we evalueren het effect hiervan aan het einde van de sessie. »