Virtual reality-bril die helpt bij het vinden van werk: het alternatief voor werklozen

Nieuws

Een paar jaar geleden was het ondenkbaar dat een bril daarbij zou helpen zoek naar werk. Het zou te futuristisch hebben geklonken. Tegenwoordig is het echter mogelijk: via sommigen virtual reality-brilkunnen werklozen hun vaardigheden ontwikkelen door de simulatie van verschillende scenario's.

Nieuwe technologieën en kunstmatige intelligentie zijn er om te blijven. Ook op de werkplek, waar factoren verband houden met de communicatieve vaardigheden, teamwerk, creativiteit, kritisch denken of besluitvorming. Om deze reden heeft het Centrum voor Begeleiding, Ondernemerschap, Ondersteuning en Innovatie voor Werkgelegenheid (COE), verbonden aan de Andalusische Arbeidsdienst (SAE), de virtual reality-bril 'Aurora' ontworpen, die nog steeds een proefproject is.

“Het is de bedoeling om het actief zoeken naar werk voor werklozen vergemakkelijkenwie zal het ervaren zelf beoordeling zodat ze kunnen zien op welke gebieden ze zich kunnen verbeteren”, legt Amós García, territoriaal afgevaardigde van Werkgelegenheid van de Junta de Andalucía in Almería, uit tijdens een interview met NieuwsWerk.

Hoe gebruik je een virtuele bril?

Met als doel het actief zoeken naar werk te vergemakkelijken, bestaat deze virtuele bril uit twee bedieningselementen en geïntegreerde software waarmee u zich kunt onderdompelen in een totaal van vijf ervaringen om vaardigheden en competenties in de werkomgeving te verbeteren.

Zelfevaluatie van transversale vaardigheden

Het is het eerste van de scenario's waaruit gekozen moet worden. Je komt een vergaderruimte binnen waar een vrouw je een aantal vragen zal stellen. vragen die te maken hebben met uw mogelijkheden bij het oplossen van een probleem op het werk en vaardigheden waarop u moet reageren door een van de gepresenteerde opties te selecteren.

Praat met uw sterke punten

In het tweede scenario, in een lift, heb je net genoeg tijd om dat te doen een zakenman overtuigen die iemand nodig heeft met hetzelfde profiel als jij, die de toekomstige werknemer is waarnaar ze op zoek zijn.

Communicatie en spreken in het openbaar

Het derde scenario is gericht op het vermogen om voor veel mensen te communiceren. Daarom zal het gordijn opengaan en jij ook op het podium voor een groot publiek dat doet alsof ze aandachtig naar je luisteren. Daar moet u in maximaal 4 minuten een mondelinge presentatie geven over uw project, uw persoonlijke projectie of wat u nodig acht om te verbeteren.

besluitvorming

In dit vierde scenario Je wordt directeur van een koeriersbedrijf en jij moet ervoor zorgen dat de pakketten op het afleverpunt aankomen. Elk van hen heeft eigenaardigheden en u zult de juiste beslissingen moeten nemen en de meest haalbare optie moeten kiezen uit de gepresenteerde opties.

Teamwerk

In het laatste scenario en omringd door wat jouw werkteam zou zijn, moet je dat wel doen laat je kennis en vaardigheden zien om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken door een activiteit met verschillende tests uit te voeren.

Wie kan een virtual reality-bril proberen?

'Aurora', de virtuele bril, is beschikbaar voor iedereen die deze wil gebruiken om zijn vaardigheden en capaciteiten te verbeteren, zoals Werklozen. Tot nu toe “hebben in totaal 800 mensen aan het project deelgenomen, die de ervaring positief hebben gewaardeerd”, zegt Amós García.

En hoewel ze nog steeds niet 100% beschikbaar zijn voor gebruik en plezier, “zal dit binnenkort in alle SAE-kantoren in heel Andalusië zijn, zodat de inzetbaarheid wordt verbeterd”, verzekerde de afgevaardigde. Daarom kan een virtuele bril voorlopig alleen worden gebruikt in specifieke ruimtes, zoals beurzen of workshops in een van de acht Andalusische provincies.