Deze slashers combineren een baan van passie en een baan van verstand

Vooruitgang op het werk

Deze hyperactieve mensen tellen de uren niet en dankzij hun dubbele hoed kunnen ze een carrière leiden zonder hun droom in gevaar te brengen. Doel: evenwicht bewaren tussen werk en privé, of beter nog, met beide benen op de grond staan ​​en met het hoofd in de sterren kijken. Ze getuigen.

Twee banen of niets

Mélanie Heurtaux, voltijds HRD in een conservatorium en gepassioneerd door het milieu, richtte tegelijkertijd, samen met haar man, de vereniging Ökotop op, die zachte methoden aanbeveelt die de biodiversiteit respecteren voor het onderhoud van groene ruimten. “Soms werken we tijdens de lunchpauzes en ’s avonds laat en heb ik in diezelfde periode al te maken gehad met grote problemen op het werk, een grote aanbesteding en verbouwingswerken, maar het is voor mij nooit de vraag geweest om mijn baan op te zeggen als HRD. Hij fascineert me niet alleen, maar alles samen loslaten zou te riskant zijn. Idem voor Guilhem Julia, docent rechten aan Paris XIII en… goochelaar! “Ondanks soms een beetje frustratie vanwege het gevoel dat ik elk van mijn twee activiteiten maar half doe, zou ik voor niets ter wereld een van hen opgeven. Ik hou van beide, en als ik van magie – die ik sinds mijn kindertijd beoefen – mijn enige bron van inkomsten zou maken, zou het natuurlijk zijn heilige karakter van passie voor mij verliezen en het reduceren tot de rang van eenvoudig werk. Bovendien stimuleert het vooruitzicht om op dezelfde dag van de ene discipline naar de andere te gaan, me zodanig dat ik efficiënter word. »

Disciplines die met elkaar communiceren

De veelheid aan knowhow beleven als een manier om hogerop te komen, dat is de ambitie van deze meervoudige arbeiders wier verschillende disciplines, soms tegenstrijdig op het eerste gezicht, elkaar gaan voeden: “Net als de wet vereist magie precisie, nauwgezetheid, als evenals een flinke dosis concentratie en een zekere isolatie tijdens de voorbereidingsfase. Dan komt de ontmoeting met het publiek: ik betreed mijn amfitheater terwijl ik het podium op ga, niet zonder een zekere opwinding bij het idee mezelf voor een publiek te bevinden waarvan het een vraag is, in het ene geval als in het andere . , om aandacht te krijgen. De recepten van de goochelaar om te boeien en te overtuigen dienen mij veel om mijn juridische redenering aan mijn studenten op te leggen. Omgekeerd heeft mijn wetgevende kennis me in staat gesteld mijn rechten als kunstenaar beter te begrijpen en na te denken over de juridische bescherming van goocheltrucs in het intellectueel en artistiek eigendomsrecht. », benadrukt Guilhem Julia die overigens zijn proefschrift aan deze vraag wijdde. Sophie Chiaramonte was al lange tijd gefascineerd door kunst en kon dankzij muziek haar behoefte om zich op dit gebied uit te drukken, bevredigen: “Als al mijn activiteiten op de een of andere manier verband houden met creativiteit, beschouwt de vakleraar kunst alleen door middel van een analytisch nadering. Ik wilde echter van analyse naar een actieve vorm van expressie gaan, met name door op te treden op het podium. »