7 houdingen om je integratie in een nieuw team te verpesten

Vooruitgang op het werk

Niet weten hoe je over jezelf moet praten

Zo zeker van jezelf en van je waarde (of anders ultra-verlegen), arriveer je in een nieuw team zonder de moeite te nemen jezelf voor te stellen. Grote fout. “De eerste indruk moet de juiste zijn. Dus als je niet oefent om te zeggen wie je bent, waar je vandaan komt en waarvoor je bent aangenomen, mis je waarschijnlijk je introductie. waarschuwt Maya Khallouf, hoofd coaching bij Right Management France.

Verwijs altijd naar het verleden

“In mijn vorige baan had ik deze monitoringsindicator opgezet die de omzetgroei enorm bevorderde”, “wat bedoel je, je hebt geen intern sociaal netwerk. In mijn oude bedrijf hielp het me enorm.. . “. Om je te horen, je was voorheen erg goed in je positie. Maar wat doe je hier dan? Waarom ben je deze nieuwe uitdaging aangegaan? Kortom, in dit kleine spel loop je het risico jezelf te horen zeggen “maar ga terug. We houden je niet tegen”.

Sla de observatie over

Als nieuweling wil je natuurlijk laten zien waartoe je in staat bent. En daarvoor gaat er niets boven haasten naar wat u zich voorstelt als de ins en outs van uw functie. ” Je snel voor het team willen positioneren is een grote vergissing. Integendeel, je moet de grammatica, en dus de radertjes, van het bedrijf en de cohesie van het team in acht nemen. Neem ook de tijd om het impliciete te ontcijferen”, adviseert Vincent Dicecca, adviseur en trainer leiderschap en management bij CSP. Hoe wordt het probleem aangepakt bij bijvoorbeeld een conflict op het werk? Wat is de gehanteerde afwikkelingsmethode? ” Als een vreemd lichaam het gevestigde functioneren van een team aan het wankelen brengt, is het een veilige gok dat het zal worden afgewezen. Erger nog, dat het team zijn cohesie tegen dit nieuwe element zal versterken, ”voegt hij eraan toe. Wees geduldig.

Rondhangen in het kantoor van de baas

Als je nieuw bent, is het verleidelijk om bescherming te zoeken bij je manager. Vaak om zichzelf gerust te stellen, soms om het zekere voor het onzekere te nemen. “Deze aanpak zal de rest van het team waarschijnlijk diep irriteren. Vraag feedback aan zijn baas oké, maar niet constant ‘ legt Maya Khallouf uit.

Weigeren om te lunchen met collega’s

Goed opgevoede en zorgzame collega’s zullen u ongetwijfeld uitnodigen om de lunchpauze met hen te delen. “Weigeren zou een gebrek aan openheid naar anderen en een gebrek aan nieuwsgierigheid zijn”, zegt Maya Khallouf. Dus, zelfs als je lunches had gepland of als je pilates had, annuleer en maak van de gelegenheid gebruik om informeel te kletsen met je nieuwe collega’s.

Bied niets aan

U zult waarschijnlijk tegen uzelf zeggen: “Moet u weten, observeren of handelen?”. Ja, maar observeren ontslaat je niet van acteren. Kom dus in actie, maar binnen de grenzen van de ruimte die u toekomt. Toon je toegevoegde waarde maar nooit ten koste van de aanwezige krachten. Om dit te doen, stelt u voor zonder op te leggen.

Niet op zoek naar feedback van het team

Dit is de beste manier om een ​​gefragmenteerde visie op uw positie te behouden. “Er is soms een grote kloof tussen de manier waarop de nieuwkomer zichzelf ervaart in het team en de manier waarop het team zijn komst ervaart”, merkt Vincent Dicecca op, ook auteur 5 sleutels tot een succesvolle eerste stap als manager (Dunod, 2014). Of het nu tijdens informele momenten of collectieve sessies is, vraag hen om feedback na 2 of 3 weken.

Zoals je zult hebben begrepen, heb je een goede kans van slagen bij je aankomst in het nieuwe team als je deze houdingen niet aanneemt, maar precies het tegenovergestelde. Dat is jouw keuze.