15 HR-vaardigheden waarmee uw cv opvalt

Vooruitgang op het werk

HR-professionals spelen een rol op de werkvloer die niemand anders kan vervullen.

Zij aan boord van enthousiaste nieuwe medewerkersbeheren werknemersvoordelenen organiseren activiteiten die teams dichter bij elkaar brengen. Het is een dankbare rol vol groeimogelijkheden.

Als HR-professional raakt uw rol elke afdeling van een organisatie. Met zo’n groot bereik zijn jouw vaardigheden van cruciaal belang bij het vormgeven bedrijfscultuur En het behouden van medewerkers. En dat is een grote druk.

Als je wilt vetrouwen opbouwen en een baan vinden die het verschil maakt, er zijn key HR-vaardigheden die altijd nodig zullen zijn. HijHier leest u wat ze zijn en hoe u ze kunt verbeteren.

Wat zijn HR-vaardigheden?

Human resources-vaardigheden, ook wel HR-vaardigheden genoemd, zijn een reeks competenties die professionals helpen de administratieve functies van een organisatie effectief te coördineren. Deze vaardigheden geven kracht vooruitstrevende menselijke hulpbronnen managers en assistenten tot succes talent rekruterende groei van medewerkers begeleiden, en conflict oplossen.

Hoewel er verschillende banen op dit gebied bestaan ​​– van assistent-functies op instapniveau tot senior-vice-president-functies – zijn er gemeenschappelijke vaardigheden die iedereen zou moeten bezitten. Deze omvatten communicatie, besluitvormingen opleidings- en ontwikkelingsvaardigheden.

Welke vaardigheden zijn nodig voor human resources? 15 voor je CV

Volgens het Bureau of Labor Statistics is personeelsbeheer een betrouwbaar vakgebied met een gemiddeld jaarinkomen van $126.230 en een verwacht groeipercentage van 7% tussen 2021 en 2031. Dit groeitempo is net zo snel als bij andere beroepen, wat betekent dat er weliswaar veel kansen zijn, maar dat er nog steeds zo weinig zijn dat de concurrentie hevig is.

Als u solliciteert naar functies in de HR-sector, moet u kunnen pronken met relevante harde en zachte vaardigheden voor HR. Hier zijn 15 essentiële HR-cv-vaardigheden die u op uw cv kunt vermelden:

1. Communicatieve vaardigheden

Interpersoonlijke communicatie is noodzakelijk voor elke werknemer, maar nog meer voor HR-professionals. Je hebt dagelijks contact met medewerkers en managers, vaak als de spanningen hoog oplopen. De vaardigheden die je nodig hebt omvatten zowel schriftelijke als mondelinge communicatie, omdat je per e-mail, telefoon en persoonlijk correspondeert. Afhankelijk van de dag moet je kandidaten interviewen, groeimogelijkheden bespreken en conflicten op de werkplek oplossen.

Een sterke spreker in het openbaar worden is ook essentieel om goed te presteren tijdens wervingsevenementen en bij het aanwerven van nieuwe medewerkers. Als uw bedrijf u bijvoorbeeld naar een carrièrebeurs van een universiteit stuurt, moet u bij het aanleveren van bedrijfsinformatie met overtuiging spreken om de studenten te motiveren om te solliciteren. Dit zal niet elke dag gebeuren, maar het is toch belangrijk om er rekening mee te houden.

2. Organisatorische vaardigheden

Een dag uit het leven van een HR-professional omvat tal van administratieve taken, zoals het plannen van vergaderingen, het ontwikkelen van opleidingsplannen en het systematisch archiveren van bedrijfsinformatie.

Omdat dit brede scala aan verantwoordelijkheden tijdgevoelige planning met zich meebrengt, vereisen ze iemand met sterke organisatorische vaardigheden. U moet op details letten en ervoor zorgen dat er geen planningsconflicten ontstaan.

U moet er ook voor zorgen dat nieuwe medewerkers de onboardingprocessen en het trainingsmateriaal volgen – en dat de documentatie uitgebreid is. Door georganiseerd te blijven, kunt u gemakkelijker onthouden welke documenten werknemers wanneer nodig hebben, en kunt u de juiste follow-ups maken met afdelingsleiders.

3. Besluitvormingsvaardigheden

Professionals op dit gebied nemen dagelijks cruciale beslissingen, of ze nu besluiten een kandidaat vooruit te helpen in het aanwervingsproces of iemand te ontslaan. Omdat deze beslissingen een grote invloed hebben op het welzijn en de carrières van anderen, moet u situaties zorgvuldig overwegen, de belangen van de organisatie voor ogen houden en beslissingen nemen zonder cognitieve vooringenomenheid.

4. Vaardigheden op het gebied van training en ontwikkeling

Hoewel de meeste afdelingen werknemers on-the-job training geven, geven HR-professionals vaak presentaties en plannen ze trainingssessies om hen op weg te helpen. Op dit gebied moet u vertrouwen hebben in uw trainingsvaardigheden, met geduld, effectieve communicatie en sterke leiderschapskwaliteiten.

5. Emotionele intelligentievaardigheden

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van Human Resources is het beheer van het menselijk kapitaal en de relaties met werknemers. En als u over een sterke emotionele intelligentie beschikt, reguleert u uw reacties, sympathiseert u met anderen en helpt u bij het bemiddelen bij stress en conflicten tussen werknemers.

Stel dat een medewerker zich ongemotiveerd en richtingloos voelt in zijn loopbaanontwikkeling. In dat geval moet u hun gevoelens begrijpen en hen de informatie verstrekken die zij nodig hebben om productieve beslissingen over hun carrière te nemen. En dat vereist compassie en empathie, maar ook technische kennis.

Deze vaardigheid is vooral belangrijk als u werknemers moet ontslaan. Het is een uitdagende taak om uit te voeren, maar zelfs als het moeilijk voor je is, moet je rekening houden met de persoon voor je en met wat hij of zij doormaakt. Het begrijpen van hun emoties en het uiten van empathie maakt dit proces minder pijnlijk dan nodig is.

collega's-met-elkaar-praten-tijdens-teambuilding-activiteit-human-resources-vaardigheden

6. Vaardigheden voor het oplossen van conflicten

Dit is een van de belangrijkste HR-vaardigheden voor je cv. Hoewel emotionele intelligentie en empathie waardevolle vaardigheden zijn, is het kunnen oplossen van conflicten op zichzelf een unieke uitdaging.

Conflictoplossing vereist een combinatie van vaardigheden, waaronder actief luisteren, assertief zijn en probleemoplossing. Als een werkconflict iemand frustreert, of als een ex-werknemer na zijn ontslag uithaalt, is het vaak jouw taak om hun emoties aan te pakken en de situatie professioneel te de-escaleren.

7. Rekruteringsvaardigheden

Als HR-professional is een van uw primaire taken het hele proces van het vinden, identificeren en screenen van potentiële werknemers. Werknemers bepalen de omgeving, de productiviteit en het succes van het bedrijf, waardoor dit een cruciale rol speelt. U moet weten hoe u geweldige kandidaten kunt herkennen en een sterke waardepropositie voor uw medewerkers kunt bieden om hen aan te moedigen zich aan te melden.

8. Tijdmanagementvaardigheden

Met zoveel op hun bord hebben HR-managers vaak drukke schema’s en hebben ze sterke tijdmanagementvaardigheden nodig. Naast het kunnen organiseren en beheren van vergaderingen, heeft u een accuraat beeld nodig van hoeveel tijd een bepaalde taak in beslag zal nemen en wanneer de beste tijd is om deze uit te voeren.

Stel je voor dat je aan het werven bent voor een functie en dat je 10 kandidaten per dag wilt interviewen. U moet weten hoe lang elk interview zal duren om planningsconflicten te voorkomen en ervoor te zorgen dat deze vergaderingen niet te lang duren.

9. Kennis van HRIS

Human Resources-informatiesystemen, ook bekend als HRIS, zijn een integraal onderdeel van het georganiseerde en geïnformeerde HR-management. Deze software beheert en onderhoudt essentiële werknemersgegevens, beleid en proceduredocumentatie. Je kunt het tijdens je werk leren, maar als je het op je cv vermeldt, laat dit voor werkgevers zien dat je een aanwinst bent.

10. Vaardigheden op het gebied van culturele gevoeligheid

Vaardigheden op het gebied van culturele gevoeligheid zijn essentieel voor het opbouwen van een inclusieve werkomgeving die diversiteit respecteert. Met deze vaardigheid kunt u bewustzijn en waardering verwerven voor andere culturele groepen dan de uwe, en kunt u die kennis op uw werk toepassen. Je moedigt recruiters aan om eerlijk personeel aan te werven en zorgt ervoor dat alle werknemers op de werkplek met respect worden behandeld.

manager-in gesprek-met-zijn-team-inclusief-een-persoon-met-handicaps-human-resources-vaardigheden

11. Financiële vaardigheden

Hoewel de financiële afdeling alle verklaringen en rapportages afhandelt, houden HR-professionals toezicht op de personeelsbeloningen, beloningen en sociale activiteiten. Een effectieve vertegenwoordiger zorgt ervoor dat iedereen de budgetten goed volgt en dat er geen overbestedingen plaatsvinden.

12. Computervaardigheden

De meeste vaardigheden op deze lijst zijn zacht, wat betekent dat ze emotionele intelligentie en kritisch denken met zich meebrengen. Maar er zijn veel harde vaardigheden die HR-professionals moeten leren.

Of u nu met medewerkers correspondeert over persoonlijke zaken of belangrijke bedrijfsgerelateerde documenten naar derden verzendt, u moet bekend zijn met computers en online toepassingen.

En aangezien die informatie gevoelig is, is het ook belangrijk om de veiligheid in gedachten te houden. Zonder een goed begrip van software en applicaties kunt u fouten maken bij het publiceren van vacatures of cruciale bedrijfsgegevens naar de verkeerde doelgroep lekken.

13. Teamwerkvaardigheden

Als u bij een groot bedrijf werkt, heeft de personeelsafdeling meerdere teamleden die individuele en onderling verbonden taken uitvoeren. Elk lid van het team moet in een team kunnen werken om ideeën te delen en de doelstellingen van de afdeling te bereiken.

14. Proactiviteitsvaardigheden

Proactief zijn is de beste manier om te anticiperen op toekomstige uitdagingen voordat ze zich voordoen. En aangezien HR-professionals elke dag met interpersoonlijke uitdagingen worden geconfronteerd, moeten ze initiatief nemen en problemen oplossen voordat ze erger worden.

15. Aanpassingsvaardigheden

Verwacht op dit gebied het onverwachte. Op sommige dagen organiseer je je schema en weet je precies wat er gaat komen. Andere dagen kom je tijdgevoelige zaken tegen waarvoor je alles moet laten vallen. Blijf flexibel en ontwikkel uw aanpassingsvermogen, zodat u met de stroom meegaat als uw planning verandert.

Hoe u uw HR-vaardigheden kunt verbeteren

Ongeacht je werkervaring, er is altijd ruimte om je werkervaring te verbeteren harde en zachte vaardigheden. Hier zijn vier tips om uw HR-vaardigheden te verbeteren:

  1. Actief luisteren: Andere mensen zijn je beste bezit als het erop aankomt bijscholing. Oefening actief luisteren op de behoeften van nieuwe en huidige werknemers om uw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en vast te stellen waar u mogelijk moet groeien.
  2. Werk aan je non-verbale communicatie: Ongeveer 70% van de communicatie is non-verbaal, dus zorg ervoor dat dit telt. Gebruik lichaamstaal in uw voordeel, zodat anderen zich op hun gemak voelen bij het communiceren met u. Effectief oogcontact laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft, terwijl een sterke houding laat zien dat je zelfverzekerd bent.
  3. Ontwikkel geduld: Zelfs de meest ervaren HR-professionals hebben af ​​en toe sterke emoties op hun werk. Als je te maken hebt met intense gevoelens en een onvoorspelbaar werkschema, zul je dat moeten doen wees geduldig en flexibel blijven. Dit zorgt ervoor dat u alle omstandigheden die op uw pad komen kunt tolereren en rustig met problemen kunt omgaan.
  4. Leer de software: Bij vrijwel elke baan kom je software voor personeelsbeheer en systemen voor het volgen van sollicitanten tegen. Hoewel ze van bedrijf tot bedrijf kunnen verschillen, bespaart het u tijd als u er zelf mee vertrouwd raakt en kunt u het meeste uit uw tools halen.

Bouw de vaardigheden op die je nodig hebt om te slagen

Of u nu aan het begin van uw carrière staat of een ervaren werknemer bent die uw waarde wil verbeteren, het kiezen van verschillende HR-vaardigheden om aan te werken is een uitstekende manier om concurrerend te blijven.

Je kunt cursussen volgen, met een coach praten of je vaardigheden op het werk bijspijkeren. Welk pad je ook kiest, het is de moeite waard om een ​​betere HR-professional en een beter mens te worden.