De 15 beste mindfulness-podcasts om je te centreren en te aarden

Vooruitgang op het werk

Ga naar sectie

De 15 beste mindfulness-podcasts

Het is tijd om af te stemmen

In een wereld vol digitale prikkels en drukke werkagenda’s kan het vinden van rust in de chaos een droom zijn.

Het is moeilijk om vredige ruimtes en een mentaliteit te vinden die je kalmeren als je het druk hebt met werk, school of gewoon met het leven in het algemeen. Maar zoals ieder ander persoonlijke ontwikkeling doel, bouwen a mindfulness of meditatie oefening vergt aandacht en doorzettingsvermogen. Het is een levenslange zoektocht die ondersteuning en richting nodig heeft.

Tijdens het lezen zelfhulpboeken en kijken Ted praat over mindfulness kan je reis inspireren, afstemmen op een reguliere serie zorgt voor verbinding en een gevoel van begeleiding. Met elke nieuwe aflevering breid je je kennis uit en versterk je je verbinding met de gastheer, wat dat ook kan motiveer je doorgaan en vooruitgang boeken.

Met zoveel inhoud om door te bladeren, is het niet altijd gemakkelijk om een ​​mindfulness-podcast te vinden die je aanspreekt. Deze lijst met de beste mindfulness-podcasts bevat minuutmeditaties, ademhalingsoefeningenen levensveranderende discussies over persoonlijke vervulling om u te helpen bij het integreren van een mindfulness beoefening in je dagelijkse leven.

De 15 beste mindfulness-podcasts

Of je nu op zoek bent naar een meditatiepodcast of dieper ingaat op subjectief welzijn, deze 15 podcasts helpen je te genieten van de voordelen van mindfulness. Het is tijd om af te stemmen.

1. Dagelijkse meditatiepodcast

De dagelijkse dosis geleide meditatie van Mary Meckley geeft je een goede reden om elke ochtend 30 minuten opzij te zetten. De Daily Meditation Podcast-sessies begeleiden je bij zelfreflectie over onderwerpen als empathie, moed en angst. Je kunt afleveringen kiezen, afhankelijk van hoe je je voelt.

Meckley is een ervaren meditatie-instructeur die een rustgevende stem en positieve affirmaties gebruikt om kalme introspectie te creëren. Je kunt op elk moment geleide meditatie beoefenen, maar je dag met Meckley beginnen kan de goede gewoonte zijn die je nodig hebt om met een dieper perspectief en een diepere intentie door het leven te gaan.

2. Mindfulness-meditatiepodcast

Het Rubin Museum of Art is een museum in New York City gewijd aan de kunst en ideeën van de Himalaya. Meer dan een ruimte om kunstwerken te bekijken, dient de Rubin als een ruimte voor reflectie en persoonlijke transformatie.

Elke week begint de Mindfulness Meditatie Podcast met het analyseren van de geschiedenis en betekenis van een werk uit de collectie. Een meditatie- of mindfulnessleraar begeleidt je tijdens een meditatiesessie en gebruikt het kunstwerk als inspiratie.

De combinatie van kunst en mindfulness-technieken laat zien dat je overal toegang hebt tot rust – of je nu in een rustig hoekje thuis zit of voor een prachtig kunstwerk zit.

3. Mindfulness voor beginners

Het betreden van de wereld van zelfverbetering hoeft niet intimiderend te zijn. Iedereen begint ergens. Gastheer Shaun Donaghy begrijpt dat deze oefening overweldigend kan zijn voor beginners en begeleidt je er gemakkelijk in.

Mindfulness voor Beginners is een van de beste spiritualiteitspodcasts omdat het zich richt op de basis. Donaghy splitst complexe concepten op in gemakkelijk te begrijpen, herkenbare ideeën, zoals hoe je zelfcompassie kunt oefenen of vertrouwen kunt herstellen. Met een solide basis vind je de beste mindfulness-oefening voor jou.

4. Tien procent gelukkiger met Dan Harris

Dan Harris gelooft dat ‘geluk een vaardigheid is die je kunt leren’. Voordat hij podcastpresentator was, was Harris mede-anker bij Nightline en Good Morning America. Hij schreef de #1 New York Times-bestseller 10% Happier over een paniekaanval op de nationale televisie en zijn sceptische reis naar spiritueel welzijn en zelfhulp.

Harris’ gelijknamige podcast nodigt bij elke aflevering een expert uit om mythen over mindfulness-praktijken te ontkrachten. Als je sceptisch staat tegenover zelfzorgroutines of mindfulness, kan Harris’ intieme benadering van de podcast over geestelijke gezondheid van gedachten veranderen. Als u hoort over de intieme reis die zijn perspectief veranderde, zou dit u kunnen aanzetten om ook bewuste momenten in uw dag te creëren.

5. Tara Brach

Innerlijk werk is essentieel voor leiderschap, en leren luisteren naar jezelf wordt je grootste hulpmiddel om anderen te helpen.

Dit is precies wat Dr. Tara Brach gelooft. Brach is een meditatieleraar, psycholoog en auteur wiens praktijk zich concentreert op het samensmelten van westerse psychologie en oosterse spirituele praktijken.

Haar wekelijkse zelfverbeteringspodcast Tara Brach biedt inzichten in menselijk gedrag en emoties en begeleidt luisteraars naar genezing, mededogen en innerlijke vrede. Je leert de rust in jezelf te vinden om de wereld om je heen beter van dienst te kunnen zijn.

6. Ontwarren

Wat als je tijdens je ochtendroutine een podcast zou kunnen beluisteren om je hele kijk op de dag te verbeteren? Untangle, een wekelijkse podcast van Patricia Karpas en begeleide meditatie-app Meditation Studio, doet precies dat. Karpas graaft diep met experts op het gebied van hersengezondheid, leiderschap en zelfzorgpraktijken.

De show van Karpas is een mix van de beste mindfulness- en lifestyle-podcasts. Ze onderzoekt manieren om uw creativiteit aan te wakkeren, uw ochtendroutine te optimaliseren en een balans tussen werk en privéleven te bereiken, en spreekt met diverse experts die hun eigen ervaringen gebruiken om uw reis te inspireren.

7. Peace Out-podcast

Podcasts zijn geweldige leermiddelen, maar dat betekent niet dat ze allemaal serieus moeten zijn. Peace Out Podcast maakt gebruik van verhalen om kinderen mindfulness en emotionele zelfregulatie te leren. Hoewel het misschien wel de beste positiviteitspodcast voor kinderen is, kunnen ouders ook profiteren van de pretentieloze toon.

Elke nieuwe podcastaflevering verandert begeleide meditatie in een ontspannend verhaal, dat zowel kinderen als volwassenen meeneemt naar een rustige wereld vol verbeeldingskracht. Gastvrouw Chanel Tsang verweeft mindfulness-technieken in haar verhalen, waardoor het een waardevolle educatieve podcast is voor ouders om emotionele intelligentie te onderwijzen en een kalmerende slaaproutine op te bouwen.

8. De aandachtige minuut

De sleutel tot het vinden van de beste spiritualiteitspodcast is niet noodzakelijkerwijs zoeken naar de populairste op Apple-podcasts of Spotify. Probeer in plaats daarvan de podcast te zoeken die bij jouw behoeften past. En als je op zoek bent naar snelle en toegankelijke mindfulnesstechnieken, dan kan The Mindful Minute de perfecte oplossing zijn.

Gastheer Meryl Arnett wil meditatiepraktijken gebruiken om “ons echte, dagelijkse leven te doordrenken met de magie van het ontwaakte hart.” Als moeder, meditatieleraar en podcastpresentator begrijpt Arnett dat hectische schema’s een duurzame, dagelijkse meditatiepraktijk in de weg staan.

Haar podcasts variëren van mini-meditaties van 10 tot 15 minuten tot afleveringen van een uur over het vinden van tevredenheid, het verminderen van stress en het opbouwen van zelfdiscipline.

9. Over samenzijn met Krista Tippett

De afgelopen twintig jaar heeft Krista Tippett’s On Being enkele van ’s werelds meest prangende vragen gesteld, zoals wat het betekent om mens te zijn. Met een Peabody Award op haar naam en een gastenlijst met onder meer Desmond Tutu en Jane Goodall, is het veilig om te zeggen dat ze met iedereen een gemeenschappelijke basis weet te vinden.

Tippett gaat zitten met opinieleiders – meditatieleraren, kunstenaars en activisten – om de wereld met diepere verbeeldingskracht en vreugde te benaderen. Ze denkt na over de eenzaamheid van verdriet, het vinden van heelheid en jouw verbinding met de natuurlijke wereld. Bovendien zul je, met bijna twintig jaar aan hoorspel, honderden afleveringen moeten doorzoeken.

10. Metta-uur

Sharon Salzberg is sinds de jaren zeventig een sleutelfiguur geweest bij het overbruggen van de kloof tussen westerse meditatie en boeddhistische praktijken. Na een schoolreisje naar India wijdde Salzberg haar leven aan het delen van meditatiepraktijken om anderen te helpen mentale helderheid te vinden. In haar carrière van vijf decennia deelde ze het podium met de Dalai Lama, schreef elf boeken en trad op als redacteur van O Magazine.

Met meer dan honderd afleveringen combineert Metta Hour begeleide oefeningen, persoonlijke anekdotes en interviews met andere leiders in meditatie. Haar ervaring en diepgaande kennis maken haar podcast tot een rijke bron voor zowel beginners als gevorderde mindfulnessstudenten.

11. De wetenschap van geluk

Als je een op logica gebaseerde denker bent, heb je misschien moeite om spiritualiteit en mindfulness te omarmen. De Wetenschap van het Geluk kan u helpen deze onderwerpen gemakkelijker te begrijpen. Gastheer Dacher Keltner, een bekroonde psycholoog, gebruikt innovatief wetenschappelijk onderzoek om vragen over geluk en welzijn te beantwoorden.

Keltners op psychologie gebaseerde podcast behandelt onderwerpen als dankbaarheid, vriendelijkheid en veerkracht. Zijn praktische, wetenschappelijk geteste hacks kunnen zelfs de meest sceptische luisteraars helpen het geluk te ontdekken.

12. Het overweldigde brein

Na een breuk die hem in een diepe depressie duwde en zijn eigen giftige eigenschappen aan het licht bracht, gebruikte Paul Colaianni zijn persoonlijke genezing om anderen te helpen emotionele intelligentie te leren.

The Overwhelmed Brain biedt afleveringen van een uur met persoonlijke anekdotes en hulpmiddelen om je gevoelens te erkennen. Colaianni onderzoekt onderwerpen als sociale angst, leren van mislukkingen en het loslaten van mensen. Zijn persoonlijke benadering en eerlijkheid maken dit tot een waardevolle motiverende podcast, die laat zien dat iedereen kan streven naar zelfreflectie.

13. Mindfulness in 8 weken

Als je een doelgericht persoon bent, heb je waarschijnlijk structuur nodig om je mindfulness-routine op te bouwen. Mindfulness in 8 Weken biedt precies dat. De mindfulnesstrainingen van auteur Michael Chaskalson zijn aanbevolen door het Britse National Institute for Health and Excellence en voorgeschreven door de NHS.

In zijn podcast verandert Chaskalson zijn gelijknamige stap-voor-stapboek in een praktische mindfulness-oefening van acht weken. Tegen het einde heb je een sterke basis in mindfulness die je kunt blijven verdiepen.

14. De minimalistische podcast

Het is nooit een slecht idee om op te ruimen, of het nu gaat om uw geest, interpersoonlijke relaties of om vanuit huis te werken. Joshua Fields Milburn en Ryan Nicodemus zijn door Emmy genomineerde Netflix-sterren, podcasters en bestsellerauteurs van de New York Times die anderen willen helpen een zinvoller leven te leiden met minder materiële goederen.

In The Minimalists onderzoeken Milburn en Nicodemus een breed scala aan onderwerpen, waaronder professionele identiteit, angst en financieel welzijn. Met meer dan 400 afleveringen zul je jezelf misschien verrassen met gebieden in je leven die wel wat opruiming kunnen gebruiken.

15. Meditatief verhaal

Visualisatie en manifestatie zijn beproefde meditatietechnieken, maar soms heb je een klein zetje nodig om met je innerlijke zelf in contact te komen.

Meditative Story nodigt gasten – van acteur David Duchovny en astronoom Michelle Thaller – uit om gedetailleerde persoonlijke verhalen te vertellen die je meenemen naar het moment dat ze een diepe verschuiving in zichzelf voelden. Elke aflevering moedigt je aan om een ​​band op te bouwen met de verteller, wat je op zijn beurt helpt een diepere verbinding met je eigen ervaring op te bouwen.

Het is tijd om af te stemmen

Mindfulness is een prachtige techniek om de drukte achter je te laten en een moment van innerlijke rust te vinden. In deze lijst met mindfulness-podcasts is er iets voor elke stemming, nieuwsgierigheid en meditatieniveau.

Je reis naar mindfulness en meditatie hoeft niet te beginnen en eindigen met een podcast. U kunt uw luisterplezier aanvullen met boeken over persoonlijke groei, zelfzorgpraktijken en welzijnscoaching.