Zo kunt u uw arbeidsovereenkomst downloaden zonder dat u dit aan uw bedrijf of baas hoeft te vragen

Nieuws

Veel werknemers weten niet dat er een manier is om dit te bereiken controleer uw arbeidsovereenkomsten download het, zonder dat u dit aan uw bedrijf of baas hoeft te vragen. Eigenlijk zijn ze verplicht u er een kopie van te geven, maar als u om welke reden dan ook dit verzoek niet wilt inwilligen, is er een manier om het te verkrijgen en duurt het niet langer dan vijf minuten. door dit aan te vragen bij de openbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE).

Alle bedrijven zijn dat op het moment dat ze een werknemer bij de sociale zekerheid inschrijven verplicht om de voorwaarden en gegevens van het contract dat zij hebben afgesloten of verlengd, mee te delen aan de openbare diensten voor arbeidsvoorziening, binnen een termijn van 10 werkdagen vanaf het contract of de verlenging. Dit staat in artikel 8 van het Arbeidersstatuut, dat bepaalt dat “de werkgever verplicht is om binnen tien dagen na zijn instemming en onder de voorwaarden bepaald door de regelgeving het openbare arbeidsbureau op de hoogte te stellen van de inhoud van de gesloten arbeidsovereenkomsten of hun verlengingen, ongeacht of deze al dan niet schriftelijk moeten worden vastgelegd.”

Om deze reden sturen bedrijven een kopie van het contract en dit is de reden waarom Ze kunnen later worden gedownload van het SEPE Electronic Headquarters.. U kunt namelijk niet alleen het huidige contract raadplegen, maar ook het contract dat u tot 1 mei 1997 hebt ondertekend. Zo kunt u bij twijfel, bijvoorbeeld over de uren waarop wij ingeschreven stonden, zonder dat u dit hoeft te doen, toegang krijgen tot dit bestand. Neem contact op met een van onze werkgevers. Bovendien kunnen contracten in PDF worden gedownload.

Hoe downloadt u de arbeidsovereenkomst in de SEPE

Voordat we de stappen toelichten, is het de moeite waard om te benadrukken dat de arbeidsovereenkomsten die we sinds 1997 onderhouden, kunnen worden geraadpleegd zolang deze zijn aangemeld bij de SEPE, wat het geval had moeten zijn gezien het feit dat bedrijven daartoe verplicht zijn. Dat gezegd zijnde, dit zijn de Stappen Wat te volgen:

  • Voer in het SEPE Electronic Headquarters het gedeelte “Raadpleging van de contractgegevens van een werknemer” in.
  • Klik op “Toegang tot de applicatie”.
  • Registreer u met het Cl@ve-systeem (permanente sleutel), digitaal certificaat of elektronische DNI.
  • Bij de registratie hoeven we alleen de CIF (eigenlijk heet het al NIF) van ons bedrijf (dat openbaar is), de periode waarin we ons contract willen raadplegen en de soorten contracten die we willen raadplegen (alle, onbepaalde of tijdelijke).
  • Klik op de communicatie-ID (de reeks cijfers) die in het kleine vakje wordt weergegeven.

Door deze instructies te voltooien, automatisch gedownload het contract of de lijst met contracten die we hebben geëist, die worden gegenereerd in een PDF-document met de naam “Relatie van communicatie over de arbeidsovereenkomst van een werknemer”.