Zeg vaarwel tegen de werkloosheid: er zijn 986 openbare arbeidsplaatsen in gemeenteraden en gemeenten

Nieuws

Krijgen baan als beroepsambtenaar of vast personeel bij lokale overheden is het doel van veel werklozen of actieve werknemers die op zoek zijn naar een baan stabiele werkgelegenheid. Om dit te doen, moeten ze slagen voor een selectieproces waarbij ze een oppositie-examen afleggen, hetzij in hun vrije tijd, als wedstrijd – oppositie of interne promotie. Lokale entiteiten zoals gemeenteraden of provinciale instanties (deputaties) vormen daarop geen uitzondering en werken hun vacaturesites voortdurend bij om hun personeelsbestand uit te breiden.

Hij Officiële Staatscourant (BOE) is de afgelopen dagen gepubliceerd 986 openbare werkgelegenheidsplaatsen, om functies van administratief assistent, tuinman, schoonmaakpersoneel en andere meer specifieke functies zoals lokale politie, brandweerman of arbeiders te dekken. De meerderheid vraagt ​​niet om hoger onderwijs, omdat ze in groep C2 zitten, en het verplicht secundair onderwijs (ESO) is voldoende. Naast deze bijna duizend plaatsen zijn er nog andere overheden die open oproepen hebben op staats- en regionaal niveau, die gemakkelijk kunnen worden goedgekeurd.

Onder deze posities zijn er ook voor de stabilisatie en interne promotie van de mensen die al beroepsambtenaar zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Provinciale Raad van Cádiz, die een oproep heeft voor 360 plaatsen per competitie – oppositie.

De BOE publiceert 986 vacatures voor ambtenaren in het lokale bestuur

Twee arbeiders werken aan het bestraten van een straat | EFE

De 986 plaatsen gepubliceerd in de Staatscourant (BOE) komen overeen met verschillende dagen en worden verdeeld door gemeenteraden en provinciale raden in heel Spanje.

Hij De gemeenteraad van Mieres (Asturië), naast de Provinciale Raad van Cádiz, is de regering die de meeste werknemers nodig heeft. Het roept op tot competities om vijftig posities te vervullen, waaronder onder meer docenten, roeiers, programmeurs, loodgieters of metselaars.

In de Provinciale Raad van Huesca Ze zijn op zoek naar 40 brandweerlieden en hebben een rijbewijs klasse C nodig. Daarnaast hebben ze administratieve assistenten, computertechnici en onderhoudspersoneel nodig. In Pontevedrakondigt de bovengemeentelijke entiteit 44 publieke arbeidsplaatsen aan.

Ook in het noorden, in het Prinsdom, ligt dat Allande, waar 15 professionals nodig zijn, zoals de lokale politie, bouwmanagers, elektriciens, strandwachten en conciërges. Er is een vergelijkbaar aantal werknemers nodig San Fernando (16) en binnen Carlet (22).

In verschillende steden zijn administratieve functionarissen nodig

Het plaatselijke bestuur van Almunecar (Granada) kondigt 5 administratieve functies aan, met verdienstenschaal en examen. In Gebineerd Er zijn 9 plaatsen, en in de Mallorca Het sollicitatieproces voor 82 vacatures wordt geopend. Aan de andere kant activeerde de BOE op zaterdag 18 mei openbare werkgelegenheidsoproepen voor maatschappelijk werkers Canovelles.

Maar ook de 23 zetels in de Provinciale Raad van Valencia om verschillende functies te vervullen, waaronder administratie- en managementpersoneel, of in Peal de Becerra, in Jaén, 11 posities voor stabilisatie en vrije toegang. In Villaburgemeester (Salamanca) heeft gemeentelijke tuinmannen en een beheerder nodig. En in Azuqueca de Henares, in Guadalajaraeen geweldig openbaar werkgelegenheidsaanbod openen voor 25 mensen.

Hoe kunt u zich inschrijven voor deze opposities?

Al deze oproepen, en nog veel meer, worden gepubliceerd in de Staatscourant en worden vrijwel dagelijks bijgewerkt. U moet daarom toegang hebben tot elk van deze officiële documenten om de registratieprocedure te kennen. Het eenvoudigste is dat u, als u geïnteresseerd bent in een van deze oproepen, naar de lokale entiteit gaat die de functie aanbiedt.

Als algemene regel geldt dat u zich voor een oppositieprocedure moet inschrijven in overeenstemming met wat er in de wet staat Wet 9/2015 betreffende de gemeenschappelijke administratieve procedure van overheidsdienstenwat aangeeft dat u zich het beste kunt registreren via het Elektronisch Register.

Als het gaat om het lokaliseren van de BOE waarin de baan voorkomt, is het eenvoudigste om toegang te krijgen tot de website van de administratie van de Spaanse regering. Deze posities kunnen vervolgens worden doorzocht met behulp van de zoekbalken.