Yolanda Díaz stelt een definitieve datum vast voor de verkorting van de werkdag naar 37,5 uur per week

Nieuws

De arbeidstijdverkorting naar 37,5 uur per week zonder salarisverlaging zou sneller kunnen zijn dan verwacht. De Minister van Arbeid en Sociale Economie, Yolanda Diazzet de datum terug Wanneer verwacht u dat de overeenkomst zal worden goedgekeurd? Een verklaring die komt na maandenlang proberen tot overeenstemming te komen aan de Tafel van de Sociale Dialoog, ook al lijkt het erop dat de onderhandelingen vastlopen vanwege de overuren van de arbeiders.

Wanneer verwacht Yolanda Díaz dat de werktijdverkorting wordt goedgekeurd?

Volgens Diaz zou de werktijdverkorting vóór de zomer plaatsvinden. In een verklaring van dinsdag, na de gespannen bijeenkomst van sociale agenten van gisteren, bevestigde de minister het volgende: “De sociale agenten hebben aangedrongen op hun eigen bilaterale onderhandelingen, die afgelopen vrijdag zonder enig resultaat zijn geëindigd. Vanaf gisteren tot de zomer zullen we elke week bijeenkomen om de arbeidstijdverkorting te bespreken, na veertig jaar bevroren te zijn geweest.”

Met deze woorden wordt dat begrepen vóór de maand juli of augustuswanneer overheidsdiensten een pauze nemen door “op vakantie te gaan”, zouden Spaanse werknemers zien hoe de regelgeving hen in staat stelt hun werkuren terug te brengen tot 37,5 uur per week.

“Mensen willen minder werken om beter te leven en toch hun salarissen te behouden. Dit is de sleutel tot de hervorming die wij gaan bevorderen, namelijk het behoud van de salarissen. “Dit is de sleutel tot de hervorming: het behoud van het salaris, want op deze manier gaan we, net als met het minimumloon, alle salarissen verhogen.” Diaz heeft betoogd.

Waarom is de arbeidshervorming niet eerder goedgekeurd?

De onderhandelingen zijn verankerd in de overuren van werknemers. Tijdens de gisteren gehouden bijeenkomst tussen de staatssecretaris van Arbeid, Joaquín Pérez Rey, en CcOO, UGT, CEOE en Cepyme, “Er is een duidelijk gebrek aan significante vooruitgang.” Daarom meldde Rey op de daaropvolgende persconferentie De tafel voor de sociale dialoog zal tripartiet zijn, nu met de regering, en zal willen proberen vooruitgang te boeken in de hangende zaken.

Van zijn kant heeft de vakbondsleider van de UGT, Pepe Álvarez, de werkgevers ook gevraagd de werktijdverkorting te aanvaarden om overuren te kunnen onderhandelen. Hij benadrukte dat vooral “De voorwaarden die zijn overeengekomen om de werktijd te verkorten en deze zonder salarisverlaging van 40 uur naar 37,5 uur per week te brengen, zullen onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden met zich meebrengen, maar ook een voorafgaande overeenkomst tussen de vakbonden.” verzameld bij Europa Press.