‘Wij zijn de kampioenen’ plus andere kwaliteiten die elke goede vriend zou moeten hebben

Vooruitgang op het werk

Je hebt door de jaren heen waarschijnlijk veel geweldige – en niet zo geweldige – vrienden gehad. Als je weet waardoor de groten zich onderscheiden van de rest, kun je in de toekomst de juiste vrienden kiezen.

Vriendschappen geven het leven meer betekenis en zijn goed voor je gezondheid. Goede vrienden bieden emotionele steun en zorgen ervoor dat je je geliefd en verbonden voelt. Deze ervaringen zijn van cruciaal belang voor uw geestelijke gezondheid en sociaal welzijn. Daarom is het zo belangrijk om uw vrienden verstandig te kiezen en ze goed te behandelen.

Maar soms is het moeilijk om een ​​goede vriend te vinden of zelfs te zijn. En voor velen voelt het maken van vrienden als volwassene al moeilijker. Voorbij zijn de dagen dat je simpelweg iemand kon benaderen en vragen: “Wil je mijn vriend zijn?”

Het leven is druk, vol afleidingen en verplichtingen. Maar op deze momenten is het kennen van de kwaliteiten van een goede vriend nog belangrijker. Je hebt het meest een ondersteunende vriend nodig als het werk stressvol is en persoonlijke problemen je zwaar belasten.

Of je nu te veel beste vrienden hebt om te tellen of nog steeds op zoek bent naar nog een vriend, als je de kenmerken van een goede vriend kent, kun je je huidige relaties waarderen en nieuwe, betekenisvolle verbindingen leggen.

Wat zijn de eigenschappen van een goede vriend?

Niet elke persoon die je ontmoet, zal je nieuwe beste vriend worden. En het ontmoeten van nieuwe mensen met het oog op het maken van een beste vriend kan zelfs stress veroorzaken en mensen mogelijk ongemakkelijk maken. Een netwerk van losse sociale verbindingen is ook waardevol voor zowel uw welzijn als uw succes. Deze vriendelijke verbindingen vormen een gemeenschap.

Veel mensen in je leven bewegen zich langs het spectrum tussen kennis en beste vriend. Deze verschillende relaties zijn allemaal belangrijk. Het is nuttig om te begrijpen waar iemand bij past en om onderscheid te maken tussen wat u van de relatie verwacht.

Maar iedereen die je een vriend noemt, moet aan bepaalde normen voldoen als je in de relatie gaat investeren. En dat zou u ook moeten doen als u betekenisvolle en wederzijds plezierige verbindingen wilt behouden.

Van informele kennissen tot persoonlijke cheerleaders, hier zijn 11 belangrijke eigenschappen van een goede vriend.

1. Ze leven integer

Een vriend met integriteit handelt in overeenstemming met zijn waarden en verplichtingen. Ze hebben sterke morele principes en zullen spreken of handelen als iemand deze principes schendt. Ze zijn ook zelfbewust en gedragen en spreken op een consistente manier. Hierdoor kunt u vertrouwen op wat ze zeggen dat ze zullen doen.

2. Je kunt ze vertrouwen

Een goede goede vriend is eerlijk en spreekt vanuit het hart met goede bedoelingen. Ze vertellen je op een respectvolle en liefdevolle manier wat je moet horen, zodat het niet kwetsend voelt. Omdat je weet dat ze de beste bedoelingen hebben, kun je kwetsbaar, onzeker en raar tegen ze zijn.

3. “Betrouwbaarheid” is hun tweede naam

Er is geen tijd voor mooi weer en vage vrienden. Een goede vriend respecteert dit en doet zijn best om te komen opdagen, beloften na te komen en te doen wat hij zegt dat hij zal doen.

Dat betekent niet dat ze in elke situatie betrouwbaar zullen zijn. Deze vriend(in) komt misschien altijd een beetje laat, maar je weet dat je erop kunt vertrouwen dat hij of zij een luisterend oor biedt als je het moeilijk hebt.

4. Ze zijn loyaal

Hoewel blinde loyaliteit nooit groot is, omdat het ertoe kan leiden dat je alarmsignalen en giftige eigenschappen over het hoofd ziet, zijn goede vrienden over het algemeen loyaal aan hun mensen, tenzij deze mensen ook geen goede vrienden zijn.

Een trouwe vriend blijft bij je tijdens je hoogte- en dieptepunten en biedt een helpende hand of een luisterend oor wanneer hij maar kan. Ze luisteren naar jouw kant van het verhaal, geven je het voordeel van de twijfel en verdedigen je wanneer je het verdient.

5. Ze hebben empathie voor anderen

Empathie houdt in dat je de emoties en ervaringen van anderen begrijpt, en een goede vriend doet dit gemakkelijk voor je. Als je radeloos bent omdat je geen promotie hebt gekregen, doet deze vriend zijn best om zichzelf in jouw situatie te verplaatsen, zodat hij je meer doordachte en betekenisvolle ondersteuning kan bieden.

En als ze je heel goed kennen, kunnen ze je gevoelens aanvoelen voordat je ze uit, waardoor ze je troost en begeleiding bieden voordat je het zelfs maar verwachtte.

Vrienden-op-Vakantie-kwaliteiten-van-een-goede-vriend

6. Ze kunnen goed luisteren

Uitstekende luistervaardigheden zijn een van de belangrijkste eigenschappen van een goede vriend. Door goed te luisteren, kan uw vriend(in) begrijpen hoe u zich voelt, belangrijke informatie over u onthouden (zoals uw favoriete eten of activiteit) en uw emoties valideren. Ze kunnen pas echt weten wie je bent en uitstekend advies geven als ze actief luisteren.

7. Hun vertrouwen is besmettelijk

Een goede vriend heeft genoeg vertrouwen voor jullie allebei, waardoor je kunt schitteren in sociale situaties en je moed kunt bieden als je dat niet hebt. Ze hebben zelfvertrouwen en vinden dat jij dat ook zou moeten zijn, omdat ze denken dat jij de beste bent.

8. Als je tijd met ze doorbrengt, voel je je goed

Misschien wel de meest cruciale eigenschap: je zou het geweldig moeten vinden om tijd met deze persoon door te brengen. Sociale vampieren en giftige relaties kunnen je uitputten, maar tijd doorbrengen met een uitstekende vriend is iets dat je zou moeten opvrolijken en energie zou moeten geven. Dit is iemand met wie je je op je gemak voelt, zelfs op je meest opgebrande dagen, omdat het geen werk is.

9. Ze maken je aan het lachen

Lachen is het medicijn voor het leven, en goede vrienden verdelen het in tonnen. Humor vermindert stress, verbetert je humeur en leidt tot een groter gevoel van verbondenheid – allemaal dingen die een goede relatie zou moeten doen. Dus als je vriend(in) je aan het lachen maakt, weet dan dat deze ogenschijnlijk kleine eigenschap je welzijn daadwerkelijk kan vergroten.

10. Ze oordelen niet

Hoewel ze misschien ‘echte gesprekken’ bieden, waardoor je met kritische inzichten met beide benen op de grond staat, zorgen echte vrienden er nooit voor dat je een slecht gevoel over jezelf krijgt. Ze bieden u een veilige ruimte om problemen uit te werken, onzekerheden te delen en moeilijke onderwerpen te bespreken.

Goede vrienden hebben de beste bedoelingen, wat er ook gebeurt, en willen gewoon dat je gelukkig bent. En ze begrijpen ook dat jouw weg naar geluk uniek is voor jou, dus staan ​​ze klaar om je te ondersteunen terwijl jij je hele leven verandert.

11. Ze zijn onderhoudsarm

Goede vrienden willen geen last zijn. Hoewel ze wat quality time, zorg en aandacht van je verwachten, zijn ze onderhoudsarm en zullen ze je drukte niet kwalijk nemen. En als je weer verbinding maakt, is het alsof er geen tijd is verstreken.

Dit zijn uitstekende vrienden om mee om te gaan, omdat ze ook weinig drama hebben, roddels vermijden en ontmoetingen luchtig en leuk maken.

Hoe herken je een slechte vriend: 3 tips

Intuïtief weet je waarschijnlijk dat je een slechte vriend hebt opgemerkt, omdat je geen tijd met hem of haar wilt doorbrengen. Ze vermoeien je, zorgen ervoor dat je je beoordeeld voelt en sluiten niet aan bij je interesses en waarden.

In veel gevallen zal je slechte vriend niet die van iemand anders zijn. Misschien wil je vriendschap sluiten met iemand die betrouwbaarder en beschikbaarer is dan de volgende persoon, of misschien is het voor jou het belangrijkst om interesses op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld als jullie allebei in dezelfde branche werken.

Je kunt bepalen wat je nodig hebt in een vriend – en wat de echte dealbreakers zijn – door te brainstormen en op te schrijven je vriendschapsdoelen.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele eigenschappen van slechte vrienden die in alle situaties voorkomen:

  1. Ze “one-up” u voortdurend: Deze vrienden laten hun problemen altijd belangrijker lijken dan die van jou. Als je ze vertelt over je slechte dag, vertellen ze je hoe hun dag erger was. En als je er trots op bent een prestatie, vertellen ze hoe ze het beter en sneller hebben gedaan. Deze voortdurende competitie ontkracht je gevoelens, en goede vrienden doen dat niet.

  2. Ze hebben een slechte invloed: Ze moedigen u aan om deel te nemen aan risicovol gedrag of activiteiten waarbij u zich ongemakkelijk voelt. En als ze dat niet doen respecteer je grenzenze zijn het niet waard om in je leven te hebben.

  3. Ze pesten en kleineren je: Sommige ‘vrienden’ houden je alleen maar in de buurt om je een slecht gevoel te geven. Om een ​​beter gevoel over zichzelf te krijgen, halen ze je neer – en dat is gewoon geen vriendschap, het is pesten. In plaats daarvan voeden goede vrienden je op en bieden ze steun en bevestiging om je te helpen je beste zelf te worden.

Het belang van goede vriendschap

Als je goede vrienden hebt, lijken moeilijke tijden beter beheersbaar en voel je je gesteund en gevierd om wie je bent. En als de tijden moeilijk zijn, weet je dat je op iemand kunt rekenen. Ongeacht de afstand of situatie, ze lijken altijd te weten hoe ze je moeten maken voel beter.

Een goede vriend hoeft niet al uw interesses te delen, maar hij waardeert wat belangrijk voor u is en bagatelliseert nooit uw passies en hobby’s. En als u twijfelt over uw waarde, herinneren ze u snel aan uw belang en wat u uniek maakt.

Het hebben van geweldige vriendschappen betekent ook jou:

keramiekmeesters-hebben-plezier-aan-hun-bureau-kwaliteiten-van-een-goede-vriend

Hoe je goede vrienden kunt vinden: 3 tips

Nieuwe vrienden maken als volwassene is moeilijk. Tussen werk en andere verplichtingen is het moeilijk om jezelf op de voorgrond te plaatsen, maar het is de moeite waard.

Hier zijn drie tips voor het vinden van gezondere vriendschappen.

1. Probeer verschillende gemeenschappelijke activiteiten

Als je een activiteit doet die je leuk vindt, is de kans groot dat je gelijkgestemde mensen ontmoet. En uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen vrienden zoeken die op hen lijken, dus je kunt groepsactiviteiten met vreemden bijwonen om nieuwe vrienden te maken.

Er zijn zoveel activiteiten waardoor je nieuwe mensen leert kennen, zoals danslessen, taalcursussen en oefengroepen. Zelfs als je verlegen bent, kun je minder sociale evenementen proberen, zoals schilder- of beeldhouwlessen. En als je geïntimideerd bent door iets nieuws te proberen, doe dan mee aan een activiteit waar je al goed in bent om deze barrière weg te nemen.

Hier zijn enkele opties om nieuwe mensen met dezelfde interesses te ontmoeten:

  • Woon lokale evenementen bij: Het hebben van lokale vrienden maakt het makkelijker om rond te hangen en contact te houden, en misschien heb je meer gemeen. U kunt lokale netwerk- en sociale evenementen online of op communityboards vinden, of zelfs rondvragen op uw werkplek of bij huidige vrienden.
  • Vrijwilliger: Door een goed doel te steunen waar je gepassioneerd over bent, zul je nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde waarden. Je zou kunnen helpen in een gaarkeuken of bij het opruimen van het strand, waarbij je elke keer dat je aanwezig bent je best doet om met vreemden te praten.
  • Zoek een nieuwe sociale hobby: Een geweldige manier om mensen te ontmoeten is door een sociale hobby buitenshuis aan te gaan, zoals lid worden van een sportteam of een boekenclub. Misschien ga je gewoon wekelijks naar dezelfde spinstudio en bouw je op die manier een community op.

Groep-vrouwen-in-fitnessklasse-kwaliteiten-van-een-goede-vriend

2. Word je eigen beste vriend

Als je een goede vriend voor anderen bent, betekent dit dat je ook een goede vriend voor jezelf kunt zijn. En als u uzelf als ‘een vriend’ beschouwt, betekent dit dat u uzelf vriendelijker en medelevender zou kunnen behandelen, net zoals u dat zou doen met uw andere nauwe banden.

Deze eigenliefde vergroot ook je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en helpt je te oefenen hoe je mensen goed kunt behandelen. En deze eigenschappen zullen niet onopgemerkt blijven door huidige en toekomstige vrienden.

Ga af en toe uit eten, geef jezelf een positieve peptalk en geniet van gezellige avonden terwijl je vrije tijd doet waar je van houdt. Omdat je het verdient.

3. Wees een goede vriend voor anderen

Goede vriendschap is gebaseerd op wederkerigheid: om goede vrienden te vinden, moet je een goede vriend zijn. Reflecteer op jezelf, bijvoorbeeld door een dagboek bij te houden of hardop te praten, om te bepalen of je de hierboven genoemde eigenschappen belichaamt, zoals een goede luisteraar zijn en je vrienden een veilige zone bieden zonder oordeel. Maak vervolgens een plan voor zelfverbetering en oefen de ontbrekende kwaliteiten.

Het moeilijke deel van vriendschap

Ware vriendschap is niet altijd rozengeur en maneschijn. Je kunt ruzie maken, geen contact meer hebben en jaloers op elkaar zijn – dit alles kan een overigens goede relatie onder druk zetten.

thuis-een-film-kijken-kwaliteiten-van-een-goede-vriend

En soms zullen de beslissingen van je vriend je niet gelukkig maken. Mogelijk moet u ze confronteren met een slechte arbeidsethos of een giftige eigenschap. Deze gesprekken zijn niet gemakkelijk, maar ze zijn noodzakelijk als je een goede vriend wilt zijn. Als u open en eerlijk communiceert, is uw een relatie kan elke moeilijke periode overleven.

Vervulling vinden door vriendschap

Het opbouwen van betekenisvolle relaties vergt werk. Je moet kwetsbaar zijn tegenover anderen, eerlijk zijn over hoe je je voelt en ondersteunend wanneer mensen je nodig hebben. En je moet op je gevoel vertrouwen als je het gevoel hebt dat iemand een negatieve invloed op je leven heeft.

Maar de strijd is de moeite waard. Nu je de kwaliteiten van een goede vriend kent, kun je mensen vinden die je in moeilijke tijden steunen en je helpen je meer voldaan in het leven te voelen. Goede vrienden bieden verbondenheid en betekenis – wat is belangrijker dan dat?