Wat is Slack? –

Vooruitgang op het werk

Slack: hoe werkt het?

Slappe, betekent Doorzoekbaar logboek van alle gesprekken en kennis, oftewel een register waarin men kan zoeken naar alle gesprekken en kennis. Het concept: je schrijft je in, je stelt een werkgroep samen en je nodigt iedereen in het bedrijf uit die meedoet. U kunt vervolgens live berichten met hen uitwisselen en inhoud delen (afbeeldingen, video’s, audiobestanden, documenten, enz.). Als beheerder beheert u gebruikersrechten, zoals wie berichten kan verwijderen of groepen kan maken.

Vraagt ​​u zich af waarom u nog een ander collaboratief communicatieplatform nodig heeft? Dit laat je toe om je mailbox te ontstoppen, heeft het voordeel van onmiddellijkheid, en integreert tools zoals Google Drive, Dropbox, Skype, Hangouts, JIRA… Het is ook beschikbaar op het web, in desktop of mobiele versie. .

Bovendien is een van de grote troeven van de tool te vinden in zijn naam: doorzoekbaar. Met de geïntegreerde zoekmachine kunt u specifieke berichten of bestanden vinden op basis van verschillende criteria (met name datum of afzender).

Lees ook >> Professionele efficiëntie: ze besparen tijd door hun e-mails op een vast tijdstip te verwerken

Slack: een tool die uitwisselingen tussen werknemers van hetzelfde bedrijf mogelijk maakt

Slack is voor een aantal praktische aspecten geïnspireerd door Twitter. Zo kan iedereen kanalen of ketens maken om inhoud te verspreiden dankzij tags. Abonneer je op een tag om deze te volgen. Dit bespaart tijd door uitgesloten te worden van projecten die u niet aangaan en door geen berichten te missen die betrekking hebben op degenen waarbij u betrokken bent. U kunt bijvoorbeeld de #DossierUntel maken of volgen en altijd op de hoogte blijven van de evolutie ervan.

De andere coole functie is de mogelijkheid om bots te maken waaraan je taken toewijst. Ze kunnen dus de activiteit van de kanalen volgen, berichten publiceren, reageren op de acties van de leden… Dit alles om de uitwisselingen vloeiender te maken.

Lees ook >> 10 essentiële tools om uw efficiëntie op het werk te vergroten

Slack: hoeveel kost het?

Slack kost niets… tot op zekere hoogte. De oplossing biedt zijn gratis versie aan kleine teams die het voor een onbeperkte periode willen proberen, met een maximum van 10 aangepaste of externe integraties, alleen de laatste 10.000 berichten toegankelijk, de onmogelijkheid om telefonische vergaderingen met meer dan twee personen te organiseren, en een opslagruimte van 5 GB per persoon.

Voor meer functies en minder limieten, upgrade naar de standaardversie voor $ 8 per maand per actieve gebruiker door te kiezen voor maandelijkse facturering, of de Plus-versie voor $ 15.

Lees ook >> De product roadmap… wat is het?