6 manieren om uw koopkracht te vergroten zonder om opslag te vragen

Loon

Denk aan personeelsbesparingen

Afhankelijk van de winstdelings- en/of participatieovereenkomsten die in uw bedrijf gelden, kunt u de bedragen uit deze regelingen storten in een PEE (Bedrijfsspaarplan) of een Percol (collectief pensioenspaarplan) en worden ze min of meer minder financieel ondersteund door uw werkgever. Een zegen! Om over deze bedragen vrijgesteld te zijn van belastingen, moet u ze 5 jaar in een PEE bewaren, en tot uw pensionering voor Percol. Maar er zijn gevallen van vervroegde vrijlating. “Stel je voor dat een werknemer vandaag geld stort in zijn PEE, dat zijn werkgever bijdraagt ​​en dat de werknemer in juli trouwt. Welnu, hij kan deze fondsen volledig vrijgeven en hij zal niet worden belast over het teruggevorderde bedrag. Voor hem is het netto”, illustreert Hubert Clerbois, partner van de firma EPS Partners. Kijk dus bij de voorwaarden voor vervroegd uittreden uit uw PEE of een van de mogelijkheden u op min of meer korte termijn aangaat.

Profiteer van vakantiecheques

Elk jaar mis je tijdens de campagne “vakantiecheques” onder leiding van je werkgever of het Sociaal Economisch Comité (CSE) de boot omdat je met je hoofd in het stuur zit. Jammer ! Want deze vakantiecheques worden deels gesubsidieerd door je werkgever. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u eigenlijk maar een deel van de nominale waarde van de cheque. Wat verlicht de noten van vervoer, activiteit, restaurants… van uw volgende vakantie. en merk op dat als je zelfstandige, zelfstandige, meerderheidsmanager… kortom zelfstandige bent, je ook in aanmerking komt voor vakantiecheques.

Haal je restauranttickets op

Als je in aanmerking komt voor restauranttickets in je bedrijf, ga ze dan halen. En dit ook als je één of meerdere dagen per week telewerkt. Toegegeven, u betaalt tussen de 40 en 50% van de nominale waarde, maar de rest, gefinancierd door uw werkgever, is expres contant. En bovendien is dit voordeel onbelast.

Mobiliseer het pakket duurzame mobiliteit

Naast het verhogen van je koopkracht is dit pakket goed voor de planeet, omdat je hiermee zachte mobiliteit zoals fietsen, carpoolen of OV-abonnementen kunt financieren. Uw werkgever kan u jaarlijks tot 600 euro uitbetalen in het kader van dit duurzame mobiliteitspakket. Groene koopkracht!

Een deel van uw persoonlijke leven financieren

Natuurlijk tekent je baas geen blanco cheque om naar de zomerverkoop te gaan. “Aan de andere kant financieren steeds meer bedrijven kinderdagverblijven voor de kinderen van hun werknemers geheel of gedeeltelijk”, zegt Virgile Raingeard, medeoprichter van de Figures-app. Een andere optie, maak gebruik van CESU-cheques die door uw werkgever worden medegefinancierd voor kinderopvangkosten, thuiswerkkosten. Uw werkgever kan tot 1830 euro per jaar en per werknemer financieren en is vrijgesteld van sociale lasten en belastingen. Het kan voldoende zijn om te vragen of deze aanbieding in uw box bestaat.

Kijk uit voor de nieuwe versie van de Macron-bonus

Geen zorgen houdt je op de hoogte van de toekomst van deze uitzonderlijke koopkrachtbonus (Pepa). In de dozen een mogelijke verdrievoudiging van zijn waarde. Ofwel een bedrag tussen de 3000 en 6000 euro naargelang uw werkgever een winstdelingsovereenkomst heeft afgesloten. Belastingvrij voor u en zonder werkgeverslasten, was de Pepa momenteel gereserveerd voor salarissen onder het minimumloon van 3. Maar dingen kunnen veranderen om het eerlijker te maken. Dus te volgen!