Wat high-performance coaching is en hoe je een coach kunt vinden

Vooruitgang op het werk

Denk eens terug aan de bekroning van je leven tot nu toe. Je stond aan de top van de wereld, vierde een enorme overwinning en profiteerde optimaal van je vaardigheden.

Maar u kunt niet altijd op topprestaties presteren. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je sindsdien stagneert. Misschien niet een promotie gekregen na een tijdje verveelt je dagelijkse routine je, of heb je gewoon het gevoel dat dat niet zo is het bereiken van je volledige potentieel.

High-performance coaching kan u helpen de beste versie van uzelf te vinden (of ernaar terug te keren). Door regelmatig doelen te stellen en ondersteuning te bieden, zult u uw uiterste best doen, een burn-out voorkomen en de onzekerheden overwinnen die u mogelijk tegenhouden.

Wat is prestatiecoaching?

Zoals elke professionele coach wil een high-performance coach je helpen groeien. Ze werken met u samen om elk gebied van uw leven aan te pakken, potentiële wegversperringen uit de weg te ruimen en actieplannen op te stellen om deze te overwinnen. U kunt met een coach samenwerken om de best mogelijke balans tussen werk en privé te bereiken, een nieuwe baan met grote impact te krijgen of een grote verandering in uw leven te doorstaan.

Als u nu manager bent bij uw bedrijf, maar leidinggevende wilt worden, kan een coach u helpen de kloof te bepalen tussen uw startpunt en waar u hoopt te eindigen. Vervolgens beslist u hoe u die reis gaat maken, met onderweg duidelijke actiepunten en mijlpalen.

Wie heeft hoogwaardige coaching nodig?

High-performance coaching is voor iedereen die klaar is om te reflecteren en een verandering in zijn eigen leven aan te brengen in de richting van grotere en betere doelen, ongeacht de levensfase. Je moet altijd meer over jezelf leren, en hoeveel je ook hebt bereikt, je kunt het volgende niveau bereiken.

Over het algemeen kunnen mensen die goed presteren en coaching voor prestaties zoeken, zien dat ze klaar zijn om hun gewoonten of iets anders in hun leven te verbeteren. Hier zijn drie voorbeelden om de kruispunten in het leven te demonstreren die u naar coaching kunnen leiden:

Carrièreveranderingen

In 2023 zei 61% van de Amerikanen dat ze hun huidige baan zouden verlaten. Dat is het merendeel van de beroepsbevolking. En een Pew Research-rapport uit 2022 zegt dat ontoereikende beloning, een gebrek aan respect op de werkplek en weinig kansen op vooruitgang bijdragen aan de ontevredenheid van werknemers. Mensen willen persoonlijk en professioneel groeien en tegelijkertijd de beloning en voordelen verdienen die ze verdienen. En misschien pas jij wel in deze categorie.

Als uw huidige rol niet aan uw behoeften voldoet, is het tijd om van carrière te veranderen. Er zijn stimulerende, veelgevraagde banen waarin je zou kunnen gedijen. Maar carrièreveranderingen zijn zenuwslopend. Wat als je na meerdere sollicitatiegesprekken je droombaan niet krijgt? Wat als u uw huidige functie neerlegt en geen inkomen heeft terwijl u op zoek bent naar een nieuwe functie? En wat als uw nieuwe baan u niet de zekerheid of voldoening biedt waarnaar u op zoek bent?

Een high-performance coach kan u helpen deze vragen te beantwoorden en een actieplan op te stellen om een ​​rol te vinden die beter bij u past. Zij zullen met u samenwerken om uw sterke en zwakke punten te identificeren, vast te stellen wat er ontbreekt in uw huidige rol en veilige en gezonde stappen in de richting van verandering te zetten. Ze vertellen u niet wat u moet doen, maar ondersteunen u bij het nemen van uw eigen beslissingen.

Tegenslagen

Iedereen krijgt te maken met tegenslagen in het leven. Misschien heeft een belangrijke gebeurtenis – zoals het verlies van een familielid of een grote geografische verhuizing – uw emotionele stabiliteit geschokt. Of misschien bent u uw baan kwijtgeraakt en weet u niet zeker waar u heen moet.

Deze tegenslagen zijn frustrerend. Maar het zijn keerpunten van waaruit je kunt groeien, meer over jezelf kunt ontdekken en jezelf kunt voorbereiden op grootsheid. Een high-performance coach kan je begeleiden op deze onzekere momenten, waardoor je de tools krijgt om zelf te reflecteren en jezelf weer op je best te laten presteren op het werk en in het leven.

Verloren voelen

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat er iets mis is in je leven, maar je kon de oorzaak ervan niet identificeren, dan weet je dat deze sensatie verontrustend is. Maar deze ervaring is niet zeldzaam. Uit een onderzoek van BetterUp blijkt dat 55% van de mensen op een gegeven moment wegkwijnt, wat betekent dat ze niet lijden, maar niet bloeien. Ze zitten daar ergens tussenin, zijn ontevreden en vragen zich af hoe ze weer op het goede spoor kunnen komen.

Als je niet zeker weet welke veranderingen in je leven je zullen helpen om op je best te presteren, kan een coach je helpen. Je zit vol talent en potentieel, en een coach kan je helpen creatieve manieren te vinden om je capaciteiten te benutten in een meer lonend bestaan. Stel dat u al twintig jaar lesgeeft en een verandering voelt. Je bent opgebrand door de stress, maar je wilt de klas niet verlaten. Een coach kan je helpen nadenken en uiteindelijk vaststellen dat je geen carrièreverandering nodig hebt – je hebt een betere balans tussen werk en privéleven nodig. Vervolgens helpen ze je een plan op te stellen om de sociale contacten te verbeteren, tijd vrij te maken voor zelfzorg of een minder veeleisende baan te verwerven. Je identificeert de hulpmiddelen die je nodig hebt om beter te presteren in de klas en weer met plezier te werken.

5 voordelen van hoogwaardige coaching

Hoogwaardige coaches helpen mensen om van ontevredenheid over hun werk naar een verrijkende carrière te gaan, zich verloren te voelen in het leven en een doel te hebben, of een gebrek aan initiatief te hebben om het imposter-syndroom te overwinnen. Hier leest u hoe coaching u kan helpen:

1. Zoek duidelijkheid

Coaches zijn geen therapeuten of adviseurs. Ze zullen je niet vertellen wat je wel of niet moet doen. In plaats daarvan geven ze u de diepgaande ondersteuning die u nodig heeft om zelf de oplossing te vinden. In dit kwetsbare proces krijg je duidelijkheid over wat je wilt in het leven en hoe je dat kunt bereiken.

Coaches helpen u bij het identificeren en stellen van lasergerichte doelen, waarbij specifieke, haalbare doelstellingen met duidelijke tijdlijnen worden vastgelegd om uw situatie te verbeteren.

Stel je voor dat je gaat samenwerken met een high-performance coach om je sociale leven te verbeteren. Tijdens uw eerste sessie zal uw coach u ertoe aanzetten om open te zijn over wat er ontbreekt in uw persoonlijke interacties of waarom u geen quality time voor anderen kunt vinden. Misschien ontdek je dat je te gefocust bent op je werk, waardoor menselijke connecties buiten de boot vallen. Deze bekentenissen kunnen ongemakkelijk zijn, maar zodra u ze aanpakt, kunt u doelen stellen om uw interpersoonlijke relaties te verbeteren en te stoppen met overwerken. Misschien helpt je coach je om grenzen te stellen aan je werkdruk of om het initiatief te nemen om vrienden uit te nodigen, zelfs na een lange dag.

2. Maak gebruik van je veerkracht

Veerkracht is je vermogen om tegenslagen te verwerken en jezelf weer op te pakken als er iets misgaat. Zonder deze vaardigheid kan het moeilijk zijn om topprestaties te leveren en uitdagingen aan te gaan met een positieve, productieve kijk. Een coach kan je helpen ontdekken wat veerkracht voor jou betekent en hoe je deze kunt opbouwen.

Ten eerste zou je de oorzaak van een gebrek aan veerkracht kunnen identificeren. Misschien is uw lichamelijke gezondheid niet optimaal geweest vanwege een gebrek aan slaap, onjuiste voeding of slechte hydratatie. Misschien heb je niet voldoende tijd gehad voor ontspanning en zelfzorg. Zodra u de aspecten van uw leven heeft gevonden die u mogelijk wilt verbeteren, zal uw coach u helpen gewoonten te ontwikkelen die deze problemen de aandacht geven die ze nodig hebben. Als je jezelf al vriendelijk en zorgzaam behandelt, zul je veerkrachtiger zijn als er zich uitdagingen voordoen.

vrouw-kijken-naar-de-zonsondergang-high-performance-coaching

3. Verhoog de productiviteit en prestaties

Je kunt niet altijd op topsnelheid functioneren. Je raakt opgebrand, levensgebeurtenissen staan ​​je in de weg of je verliest interesse in taken. Geen van deze oorzaken van verminderde productiviteit is abnormaal of reden om zich te schamen.

Maar misschien mist u het gevoel van voldoening dat u ooit aan het eind van een werkdag voelde, of de beloningen die uw hoge productiviteitsniveau met zich meebracht. Een high-performance coach kan u helpen bepalen waarom u niet langer uw doelen bereikt of geen flow meer bereikt op het werk. Afhankelijk van uw behoeften kunnen zij u begeleiden bij het optimaliseren van uw workflow, het oefenen van beter tijdmanagement of het innovatief nadenken over nieuwe problemen. Het kan zijn dat u daardoor meer plezier in uw werk krijgt, terwijl u zich weer succesvol voelt.

Misschien bent u grafisch ontwerper en maakten uw creatieve ideeën altijd indruk op uw team. Maar de laatste tijd bent u er niet in geslaagd innovatieve oplossingen te bedenken die indruk maken op uw collega’s. U heeft zoveel succesvolle, maar vergelijkbare campagnes gemaakt dat u moe bent en geen voeling meer heeft met de huidige trends. Een hoogwaardige coach kan u begeleiden naar mogelijke oplossingen, zoals bijscholing, een pauze nemen om op te laden, of netwerken om een ​​mentor te vinden of meer te weten te komen over trends in de sector.

4. Stimuleer groei

Om je prestaties te verbeteren, moet je groeien. Er zijn tientallen verschillende soorten leeractiviteiten die je kunt volgen, of je nu meer wilt ontdekken over je eigen gevoelens of wilt beginnen met bijscholing. Misschien wil je je angst voor spreken in het openbaar overwinnen om een ​​sterkere leider te worden. Of misschien wil je je concentreren op persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van je emotionele intelligentie en meer tijd vrijmaken voor sociale contacten om een ​​betere vriend te worden.

Groei op één gebied van je leven betaalt zich vaak uit op andere gebieden. Stel dat jij en je coach het verbeteren van je emotionele intelligentie als een kans beschouwen. Door uw zelfbewustzijn te vergroten en anderen scherper te observeren, kunt u beter door persoonlijke relaties navigeren. Maar je kunt er ook een betere collega en manager van worden op de werkvloer.

5. Verbeter uw welzijn

gelukkige vrouw-haar-armen-uitbreiden-high-performance-coaching

Je kunt niet op je best presteren als je fysieke en emotionele gezondheid niet optimaal zijn. Je welzijn is een belangrijk onderdeel van hoe je presteert in alle delen van je leven, en het verwaarlozen ervan kan de reden zijn dat je het gevoel hebt dat iets je tegenhoudt. Een slecht slaapschema en een slecht dieet, chronische stress of een gebrek aan emotionele regulatie kunnen allemaal in de weg staan ​​om uw doelen te bereiken.

Een topprestatiecoach kan u ertoe aanzetten eerlijk te zijn over de manieren waarop uw zelfzorg achteruitgaat. Als u in een snelle omgeving werkt, heeft u mogelijk weinig vrije tijd. Uw coach kan u dus helpen manieren te ontdekken waarop u opzettelijk tijd kunt besteden aan het verbeteren van uw lichamelijke gezondheid. Uw actieplan kan lichaamsbeweging, hobbyontwikkeling en maaltijdplanning omvatten om meer balans te vinden.

Hoe u hoogwaardige coachingdiensten kunt vinden

Het ontwikkelen van een persoonlijke relatie met je coach is een kwetsbaar proces, en vanwege het gespecialiseerde en gevoelige karakter van coaching wil je werken met een doorgelichte, ervaren professional.

Hier leest u hoe u door de coachingbranche navigeert en de juiste hulp vindt:

1. Sluit je aan bij een gerenommeerd coachingplatform

Sluit je aan bij een gerenommeerd coachingplatform zoals BetterUp. BetterUp werkt alleen met gecertificeerde high-performance coaches, zodat u verzekerd bent van de hoogst mogelijke ondersteuning. En de coaches van BetterUp zijn gespecialiseerd in verschillende raamwerken om aan uw behoeften te voldoen. Als je er al zeker van bent dat je wilt werken aan het opbouwen van vaardigheden voor je technische baan, kun je een coach zoeken met ervaring in deze niche.

2. Match met een coach

Nadat u een korte enquête heeft ingevuld over uw behoeften, zal BetterUp een professional vinden die bij u past, ongeacht het type coaching dat u zoekt. En aangezien BetterUp een virtueel coachingplatform is, bent u niet gebonden aan geografische locatie. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​andere coach te ontmoeten als je denkt dat je eerste keuze niet de juiste keuze was.

3. Bereid je voor op je eerste coachingsessie

De beste manier om jezelf voor te bereiden op het coachingsproces is door jezelf kwetsbaar te stellen. Wanneer u coaching met een open geest benadert, staat u uzelf toe onverwachte sterke punten en kansen te ontdekken en paden uit te stippelen naar uw doelen waar u zelf misschien niet aan had gedacht.

U kunt zich ook voorbereiden op uw hoogwaardige coachingprogramma door aanvullende zelfevaluaties uit te voeren of een dagboek bij te houden over manieren om uw leven te verbeteren. Zo heb je gesprekspunten voor je eerste gesprek met je coach. Maar als u nog niet zeker weet wat u kunt verwachten, hoeft u geen details in gedachten te hebben. Coaching gaat over de reis, en je werkt samen om het juiste pad te vinden.

vrouw-praten-in-een-coachingsessie-high-performance-coaching

Leer jezelf beter kennen met coaching

Met hoogwaardige coaching kun je beginnen met een idee van wat je hoopt te verbeteren in je leven en de ervaring verlaten met een ander plan. Een deel van de schoonheid van coaching is dat het je perspectief kan veranderen en potentieel kan ontsluiten waarvan je niet eens wist dat je het had.

Of je nu op een kruispunt staat of nieuwsgierig bent naar het bereiken van je volledige potentieel, zoek de hulp van een coach. Door middel van een door de wetenschap ondersteunde methodologie leren ze je hoe je naar jezelf kunt luisteren, doelen kunt stellen en meer kunt bereiken. Dit zijn prestatiegerichte gewoonten die u lang na het einde van uw coachingervaring zult blijven gebruiken.