Teamwork: 3 tips om niet te barsten

Vooruitgang op het werk

Teamwerk: communicatie vergemakkelijken

Communicatie is de sleutel tot succesvol teamwerk en daarmee tot het behalen van werkdoelen. Je emoties of je stemming van de dag zijn niet noodzakelijk bij iedereen bekend. De stress die teamwerk met zich mee kan brengen, kan u of andere teamleden onder druk zetten en leiden tot onconstructief gedrag. Om dit te voorkomen, moet je diplomatiek spreken, communiceren en dingen zeggen.

Bijvoorbeeld: zeg niet: “Ik ga alles weggooien”, zeg: “Sorry, maar het is niet de tijd, kunnen we er later over praten? “.

Communiceren is niet alleen praten, het is ook luisteren en observeren. Als de houding van een collega je niet aanstaat, probeer dan uit te zoeken waarom ze daar zijn gekomen. Vermijd jezelf te projecteren of een harde opmerking persoonlijk op te vatten. Probeer hem in plaats daarvan advies te geven en, als je het niet begrijpt, aarzel dan niet om er met hem over te praten.

Lees ook >> 3 tips om goed te spreken in het openbaar

Besteed tijd als een team om de werkcohesie te bevorderen

In het bedrijfsleven kan de stress zo zijn dat je vergeet dat je jezelf waardeert! Om een ​​goede werksfeer te herstellen, biedt u uitstapjes buiten kantoor of gezamenlijke lunches aan, gewoon om de druk te verminderen en de banden te versterken. Tijd doorbrengen in een team stelt je in staat om elkaar beter te leren kennen, vriendschappelijke banden te ontwikkelen en dus aan elkaar te lassen.

Zodat teamwerk geen beperking is, is het interessant om de persoonlijkheid en de grenzen van elk te kennen. Om dit te doen, geef de voorkeur aan quality time met anderen.

Ons advies : neem de tijd om je te interesseren voor de leden van de werkgroep. Als je het gevoel hebt dat iemand niet gemotiveerd is of depressief is, wees dan attent en luister naar hen om te proberen de situatie op te lossen.

Lees ook >> Manager: hoe geeft hij betekenis aan het werk van zijn team?

Teamwerk: groepsregels definiëren

Regels helpen om met een gerust hart samen te werken. Kom bij elkaar om ze te formaliseren en laat je inspireren door andere teams in het bedrijf. Bijvoorbeeld het respecteren van de werk-privébalans van de leden van de werkgroep:

  • Geen avondvergadering na 18.00 uur.
  • Geen werk te doen of terug te keren in de avonduren en in het weekend.
  • Bereid vergaderingen voor zodat ze constructief zijn.

Je kunt ook iedereen zich vrij en in een beperkte en gelijke tijd laten uiten, met een paar vaste regels:

  • Snijd de vloer niet.
  • Maak geen niet-constructieve oordelen.
  • Monopoliseer de vloer niet.

Ons advies : rituelen inrichten voor een goede sfeer. Bijvoorbeeld croissants aan het begin van de vergadering, maaltijdplateaus voor de lunchpauze…

Lees ook >> Werkvergadering: 4 fouten om te vermijden