Besluitvorming: 6 tips om het te verbeteren

Vooruitgang op het werk

Besluitvorming: stel jezelf een deadline om deze te verbeteren

Als leidinggevende ben je gewend om binnen je bedrijf met strakke deadlines te werken. Verlies deze gewoonte niet bij het nemen van beslissingen. Soms dringt de deadline zich op, bijvoorbeeld als u op een bepaalde datum een ​​dossier moet aanleveren. Maar in sommige gevallen kon je het je veroorloven om een ​​keuze voor onbepaalde tijd uit te stellen, waardoor je uiteindelijk gedwongen zou worden om haast te maken, zonder alle belangrijke elementen in overweging te nemen. Kom er niet!

Ons advies : Noteer een deadline in je agenda en houd je eraan alsof het een vaste en niet-onderhandelbare deadline is.

Lees ook >> Soft skills: waar vechten bedrijven voor?

Om uw besluitvorming te verbeteren: verzamel de feiten

Een goede beslissing is een weloverwogen beslissing. U zou er niet aan denken een auto te kopen zonder de prijs en kilometerstand te kennen. In het bedrijfsleven is de situatie hetzelfde: u moet alle ins en outs kennen voordat u een keuze maakt.

Ons advies : aarzel niet om uw medewerkers of collega’s bij het proces te betrekken, zij kunnen informatie hebben die u niet heeft en die de situatie zou kunnen veranderen.

Lees ook >> Hoe maak je van mislukkingen een hefboom voor succes?

Voor een goede besluitvorming: zet je emoties opzij

Als emoties je besluitvorming in je persoonlijke leven belemmeren, is dat begrijpelijk. Op het werk daarentegen moet je onpartijdig, objectief en pragmatisch zijn. Je kunt een project niet weigeren omdat je bijvoorbeeld niet aan deze technologie wilt werken. Doe een stapje terug, leer je emoties op het werk te beheersen.

Ons advies : als dit onderdeel van het besluitvormingsproces voor u een probleem is, aarzel dan niet om een ​​training emoties te volgen om praktische handvatten aan te leren.

Lees ook >> Managers: leer omgaan met je emoties

Stel jezelf de juiste vragen over de te nemen beslissing

Waarom moet de beslissing worden genomen? Waarom moet je dit doen? Wat zijn uw kwalificaties op dit gebied? Wilt u iemand anders bij het proces betrekken? Wie wordt beïnvloed door de keuze? Wat zullen de gevolgen zijn?

Ons advies : Maak een lijst met vragen die u in de toekomst kunt hergebruiken voor elke besluitvorming, en breid indien nodig uit.

Noem de verschillende opties

Analyseer voor elke mogelijkheid de middelen die nodig zijn om deze te implementeren (is het realistisch?) en de gevolgen (zal het op de lange termijn effectief zijn? Zal het negatieve effecten hebben?). Maak ook voor elk een voor- en nadelenkolom. Ga vervolgens verder met eliminatie om alleen de meest relevante te behouden.

Ons advies : vergeet niet dat kiezen gelijk staat aan opgeven. Als je eenmaal je beslissing hebt genomen, rouw dan om de afgewezen oplossingen.

Lees ook >> Assertiviteit en zelfvertrouwen: twee pijlers van persoonlijke ontwikkeling?