Stabiliteit, de beslissende factor voor het behouden van talent in bedrijven

Nieuws

Hij 73% van de werknemers hebben de intentie om bij hun huidige bedrijven te blijven, zoals blijkt uit het onderzoek ‘Mondiale beroepsbevolking van de toekomst. 2023‘ van Adecco. Dit onderzoek laat een interessante dynamiek zien in de Spaanse werkomgeving: de opmerkelijke arbeidsloyaliteit in het huidige panorama. 36% van hen hangt hun duurzaamheid echter af van het bestaan ​​van opleidings- en doorgroeimogelijkheden professioneel. Deze gegevens onderstrepen het belang dat werknemers hechten aan het ontwikkelen van vaardigheden en het bevorderen van hun professionele trajecten binnen hun bedrijf huidige bedrijven.

In deze context is het relevant om te benadrukken dat 21% van de ondervraagden in het onderzoek ernaar streeft om vooruitgang te boeken in hun huidige organisatie, terwijl 15% ernaar streeft hun vaardigheden te verbeteren om toegang te krijgen tot nieuwe vacatures binnen hetzelfde bedrijf. Deze cijfers laten een voortdurend streven naar groei en professionele ontwikkeling onder Spaanse werknemers zien.

Wat waarderen werknemers bij de beslissing om wel of niet op hun werkplek te blijven?

De redenen om in hun huidige baan te blijven zijn divers en bieden gedetailleerd inzicht in de prioriteiten van medewerkers. De stabiliteit van de werkgelegenheid staat bovenaan de lijst en wordt genoemd door 24% van de ondervraagden. Het wordt op de voet gevolgd door de balans tussen werk en privéleven (19%), de goede relatie met collega’s (18%), gunstige arbeidsomstandigheden (17%) en de mogelijkheid om hun vaardigheden toe te passen en te ontwikkelen (16%). Deze factoren weerspiegelen het belang van een evenwichtige en stimulerende werkomgeving om werknemers te behouden.

Aan de andere kant, de 24% van de werknemers is van plan van bedrijf te veranderen. Hoewel 63% hun huidige beloning als eerlijk beschouwt, zegt een kwart van degenen die op zoek zijn naar nieuwe kansen dat de belangrijkste reden hiervoor het verkrijgen van een hoger salaris zou zijn. Deze perceptie benadrukt de relevantie van het economische aspect bij beslissingen over baanverandering.

Redenen om van bedrijf te veranderen

Onder andere motivaties voor van bedrijf veranderenOpvallend zijn de mogelijkheid om een ​​eigen bedrijf te starten (22%), het streven om vooruitgang te boeken in de professionele carrière (20%), de algemene ontevredenheid over het werk (18%) en de ervaring van het burn-outsyndroom (18%). Deze gegevens bieden een uitgebreid beeld van de vele facetten die de beslissingen van werknemers op de huidige arbeidsmarkt beïnvloeden.

Uit het onderzoek komt ook een zorgwekkend fenomeen naar voren: zeven op de tien Spaanse werknemers hebben het afgelopen jaar een ‘burn-out’ ervaren, waardoor Spanje als zesde land met de hoogste symptomen van werkuitputting. Onder de geïdentificeerde oorzaken zijn buitensporige werkdruk (47%), het op zich nemen van meer verantwoordelijkheden na ontslag of ontslag van collega’s (44%), en de perceptie van een gebrek aan steun van bedrijfsleiders (44%). Deze gegevens wijzen op de noodzaak om de geestelijke gezondheid en het evenwicht tussen werk en privéleven in de Spaanse werkcontext aan te pakken.

In het bredere economische panorama is het vermeldenswaard dat 63% van de werknemers in Spanje van mening is dat hun huidige bedrijf hen een eerlijke beloning biedt. Het feit dat een kwart van degenen die van bedrijf willen veranderen echter een hoogste salaris Als belangrijkste motivatie suggereert dit dat er nog steeds ruimte is om de perceptie van economische compensatie in de Spaanse werkomgeving te verbeteren.