SEPE en Fundae publiceren in februari ruim 2.600 cursussen voor werklozen

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) en de Rijksstichting Opleidingen voor Werkgelegenheid (Fundae) Ze hebben 2.646 gratis cursussen voor werklozen, met als enige vereiste dat ze geregistreerd zijn als werkzoekende. Ze bevinden zich in verschillende professionele sectoren, zoals marketing, administratie, IT en nieuwe technologieën of het opstarten van kmo’s en bedrijven.

Dankzij Professionele Certificaten Met deze gratis training en de diploma’s die je krijgt na het behalen van het eindexamen, kun je aan de slag. De reden is niets anders dan dat, door deze SEPE- en Fundae-training in het curriculum op te nemen, veel bedrijven deze positief zullen kunnen waarderen in hun selectieprocessen. In deze zin moet worden opgemerkt dat bij het voltooien van deze cursussen geen sprake is van ‘ageisme’ en dat zowel jongeren als mensen ouder dan 50 jaar zich kunnen aanmelden.

De sectoren waarin geïnteresseerde partijen zich kunnen aanmelden zijn: fysieke sportactiviteiten, administratie en management, landbouw en veeteelt, handel en marketing, bouw en winningsindustrieën, economie en digitale industrie, onderwijs, energie, financiën en verzekeringen en andere opmerkelijke sectoren met hoge inzetbaarheid.

Gratis SEPE- en Fundae-cursussen om in februari aan een baan te komen

De cursussen die worden overwogen in de Digitalízate Plus programma van SEPE met Fundae Ze kunnen nu worden aangevraagd. De schoolperiode verandert voor iedereen en gaat van 21.00 uur tot meer dan 200 uur. Tot de opties waaruit u kunt kiezen, behoren persoonlijke training of teletraining.

Met dit laatste kan de student het op afstand doen zonder de voordelen van face-to-face te verliezen, dat wil zeggen dat hij docenten heeft en zonder problemen opdrachten kan inleveren via het online platform.

Een student maakt aantekeningen tijdens een online cursus | canvas

Gratis training om op kantoren te werken

Een baan krijgen in kantoren, als administrateur, manager of secretaris, vereist het ontwikkelen van een reeks strategieën die verband houden met de professionele sector van het bedrijf. Voor degenen die meer opties willen hebben bij een sollicitatiegesprek bij deze faciliteiten, is er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een van deze gratis cursussen.

Behandeling en beheer van klachten en claims (30 uur en teletraining), probleemanalyse en besluitvorming (30 uur online) of boekhouding, die nu wordt uitgebreid tot 50 uur, zijn enkele van de inhoud waarvoor nu kan worden gekozen.

Opleidingen om een ​​baan te krijgen in winkels

Een andere sector die het meest wordt geaccepteerd door werkzoekenden is die van het bedrijfsleven. Hier zul je het salarisbeheer moeten ontwikkelen, of uitvoeren overeenkomsten met Personeelszaken op personeelsgebied. Maar niet alleen dat. SEPE en Fundae bieden sessies aan over het werven van vacatures (10 uur), het opzetten van een online winkel met Prestashop of het opstarten van online bedrijven.

Beheer van publieke en communicatieve vaardigheden

In relaties met klanten en werknemers is het essentieel om goed in het openbaar te kunnen spreken. Communicatie is belangrijk en daarom openen SEPE en Fundae begin februari de deuren voor nieuwe cursussen over dit onderwerp.

Vaardigheden op het gebied van teammanagement (16 uur), communicatie, assertiviteit en actief luisteren (25 uur persoonlijk), spreken in het openbaar: effectieve presentaties (60 uur online) en de fundamentele gelijkheidsplannen en hun toepassing op bedrijven vormen een brede catalogus van trainingen voor waarop de geïnteresseerde zich nu kan inschrijven.

Zo vraagt ​​u een gratis SEPE- en Fundae-cursus aan

Om u aan te melden voor een van de gratis cursussen van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening en de Fundae Foundation, gaat u naar het Digitalízate Plus-portaal en klikt u daar eenmaal op ‘Zoek een cursus’. Vervolgens kunt u via de zoekbalk de groep ‘werklozen’ en de beroepssector selecteren.