Een verpleegster vertelt over de moeilijke omstandigheden waarin ze in de volksgezondheid werkt: "Ik voel me verlaten"

Nieuws

Het aantal verpleegkundigen per inwoner in Spanje blijft onder het gemiddelde van de landen die zijn geëvalueerd in het rapport ‘Health at a Glance’ van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Vergeleken met het gemiddelde van 9,2 verpleegkundigen per 1.000 inwoners in andere landen, Ons gezondheidszorgsysteem telt slechts 6,3 verpleegkundigen per 1.000 inwonersvolgens de laatste editie van het (OESO-)rapport

“Vandaag voor jou, morgen voor mij”, Dit is hoe Marina begint @marinandrade_md te relateren haar werkgeschiedenis als verpleegster in veel openbare gezondheidsziekenhuizen in een van zijn nieuwste Instagram-reels. In zijn verhaal verdedigt hij het belang van het bieden van adequate zorg en van werken in goede omstandigheden. Benadrukt dat het niet nodig is om het personeel te overbelasten.

Het tekort aan verpleegkundigen in Spanje

“Hier ga ik mijn 16e arbeidsovereenkomst in minder dan vier jaar in. Ik heb in 5 verschillende ziekenhuizen en in meer dan 14 verschillende diensten gewerkt.” “Ze hebben me drie keer op dezelfde dag van dienst verplaatst en ze hebben me ingehuurd om drie ploegen te draaien.”

“Ik leef van de roep van een vacaturebank “wat altijd voor problemen zorgt en met het constante gevoel dat ik mijn baan ga verliezen”, zegt hij.

Zie dit bericht op Instagram

Een gedeeld bericht van Marina | Zwangerschap, kinderactiviteiten en levensstijl (@marinandrade_md)

Ondanks dat je je in de steek gelaten voelt door het systeem. Ondanks dat ik de vreselijke werkomstandigheden waaraan we worden blootgesteld, beu ben, geef ik elke dag 100% aan al mijn patiënten”

“Ziekenhuizen zijn verzadigd en net als ik zitten ruim 7.000 collega’s te wachten op een ‘vernieuwing’ die er niet komt. Het delen van de waarheid is ook belangrijkomdat ik het heerlijk vind om verpleegster te zijn en ik weiger op te geven”, verdedigde ze ondanks de moeilijkheden.

Veel gebruikers hebben zich bij de zaak aangesloten en hebben gereageerd op de video van de verpleegster waarin zij hun steun betuigen of hun zaak delen: ‘Het is betreurenswaardig hoe de regering gezondheidswerkers op deze manier mishandelt’ “Succes maat! Ik hoop dat alles snel verandert!”