Deze Japanse stad zoekt jonge mensen om er te wonen en vraagt ​​daarvoor 2.215 euro per maand

Nieuws

Japan blijft een van de oudste landen ter wereld, gepaard gaand met een dalend geboortecijfer. Bijna 30% van de bevolking is ouder, één op de tien mensen is 80 jaar of ouder. Sterker nog, jongeren verhuizen steeds eerder naar de hoofdstad op zoek naar betere kansen op werk.

De regering van dit Aziatische land wil zoeken naar een oplossing voor de demografische uitdaging zodat er een evenwicht ontstaat tussen ouderen en jongeren in minder stedelijke gebieden en op deze manier het tekort aan arbeidskrachten terugdringt en de economische groei versnelt.

De stad Chiba wil het Europese model kopiëren van landen als Spanje en Italië die aanbieden om in hotels in Valladolid te wonen of huizen voor één euro te kopen in Italiaanse steden. Deze Japanse gemeente is op zoek naar jonge stellen om te verhuizen naar huizen die bekend staan ​​als “Danchi”wooncomplexen waar ouderen wonen.

Dit soort huizen zijn gebouwd in de naoorlogse periode Ze worden al meer dan 40 jaar bewoond. Mogelijk ligt dit percentage zelfs nog hoger, omdat van bijna de helft van deze panden de ouderdom niet met zekerheid bekend is. Bovendien is in sommige gebouwen meer dan de helft van de bewoners ouderen.

Enkele van de voordelen van deze ontwikkelingen voor verhuizende koppels zijn dat Ze hebben scholen, kinderdagverblijven en winkels in de buurt.iets van essentieel belang voor degenen die een gezin willen stichten.

De vereisten om naar Chiba te verhuizen

De maatregel die in Chiba is geïmplementeerd, zal tot 300.000 yen, 2.215 euro, subsidiëren voor stellen die uiteindelijk besluiten zich in deze stad te vestigen. Hoewel het homohuwelijk in Japan verboden is, vormt het voor hen geen belemmering om zich in de stad te vestigen.

Om tot de geaccepteerden te behoren, kandidaten moeten jonger zijn dan 39 jaar. Het doel is om een ​​zo groot mogelijk aantal jongeren aan te trekken de meest ontvolkte gebieden nieuw leven inblazen van Chiba en ook de kloof tussen jongeren op het gebied van werkgelegenheid dichten.

Eerdere projecten om jongeren aan te trekken

Dit type project werd ook in 2027 uitgevoerd. in de stad Kosuge. Het initiatief was om kleine huizen te bouwen tegen een betaalbare prijs om jonge huurders aan te trekken.

In 2019 werd in de stad Minamisoma een coworking-ruimte ingehuldigd die naast het dienen als gedeelde werkplek ook accommodatiemogelijkheden bood, met als doel bewoners van dit profiel aan te trekken.