SEPE en Fundae publiceren een gratis cursus om als heftruckchauffeur aan de slag te gaan en 2.000 euro te verdienen

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) en de Stichting Staatsarbeidsopleiding, Fundae, een gratis opleiding aanbieden om een ​​baan als heftruckchauffeur te krijgen. Het is beschikbaar in twee modaliteiten, online en persoonlijk, en in de verschillende edities varieert het aantal lesuren: er zijn 20 en 120 uur. Hij De baan kan in elk magazijn zijn en het verkrijgen van een certificaat dat de kandidaat professioneel onderschrijft, zal nuttig zijn bij het verzenden van het cv naar vacatures.

Het is een gratis programma dat zo is ontworpen dat werklozen die er wel in zitten, hun werk kunnen doen zoek naar werk, zelfstandigen en werknemers met een arbeidsovereenkomst. Er is veel vraag naar deze functie bij logistieke bedrijven, maar ook in de bouw, de voedingsindustrie of de metaalsector. Aan het einde wordt een certificaat behaald dat professionaliteit en nieuwe vaardigheden erkent.

Het salaris dat als heftruckchauffeur in rekening wordt gebracht, zoals vermeld op het Talentenportaal, bedraagt 17.710 euro voor wie net begonnen isterwijl degenen die al ervaring hebben, verdienen 24.300 euro (ongeveer 2.000 euro per maand). Het is niet de enige sector die gratis cursussen aanbiedt om aan een baan te komen: de SEPE heeft er al meerdere om als administrateur aan de slag te gaan.

Vereisten om je aan te melden voor de SEPE-cursus heftruckchauffeur

Voor start met de heftruckchauffeuropleiding aangeboden door de SEPE en Stichting Fundae zal bij het versturen van de aanvraag moeten worden gedocumenteerd dat aan een aantal eisen wordt voldaan.

  • Ouder zijn dan 18 jaar en toestemming hebben van ouders en voogden als u minderjarig bent.
  • Kunnen lezen en schrijven, basisniveau.
  • Computer met de mogelijkheid om verbinding te maken met internet als voor teletraining wordt gekozen.
  • Niet nog een SEPE-cursus over hetzelfde onderwerp hebben gevolgd.

Zowel werklozen, werknemers in ERTE als actieve mensen kunnen zich aanmelden.

Hoe ziet de gratis SEPE-cursus voor heftruckchauffeurs eruit?

De inhoud die aan bod komt gaat over de functies die worden uitgevoerd tijdens het werk als heftruckchauffeur. Daarnaast leren ze hoe de monteurs- en onderhoudstaken zijn, zodat de toekomstige medewerker een idee heeft wat te doen bij pech.

Ook wordt er gewerkt aan symbologie en veiligheid op de werkvloer, evenals houdingshygiëne en actuele, geactualiseerde regelgeving op dit gebied.

Wat moet u doen om u kosteloos aan te melden voor deze training?

Om een ​​plaats in deze heftruckrijcursussen aan te vragen, moet u naar de website van Digitalízate Plus, het SEPE- en Fundae-trainingsplatform gaan. In de zoekmachine kunt u de sector en arbeidssituatie selecteren van degene die zich gaat inschrijven.

Zodra dit is voltooid, verschijnt er meer informatie over de cursus. Onder hen de modaliteit, de taal, het niveau en de duur. Hieronder staan ​​de blokken waarin de mogelijkheid tot inschrijven verschijnt door op de witte knop te drukken die in de hoek verschijnt. Het systeem zal vragen om geregistreerd te worden, zo niet, dan moet u een account openen.