De SEPE biedt deze gratis cursussen aan waarmee je kunt werken en een salaris kunt verdienen tot 2.800 euro

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) heeft er meerdere uitgebracht gratis programmeercursussen om de arbeidsvaardigheden van werklozen te verbeteren. Op deze manier biedt de organisatie, die afhankelijk is van de Spaanse regering, de mogelijkheid om een ​​opleiding tot programmeur te volgen, een vakgebied met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Bovendien hebben deze cursussen het voordeel dat ze in een weekend kunnen worden afgerond, omdat ze minder dan 5 uur studie vereisen.

In Spanje is de het gemiddelde salaris van een programmeur bedraagt ​​ongeveer 28.500 euro per jaarwat in veertien betalingen is 2.034 euro per maand, wat neerkomt op 14,62 euro per uur. Programmeurs op instapniveau (junior) posities kunnen rekenen op een salaris van ongeveer € 23.491 per jaar. Aan de andere kant kunnen de meest ervaren professionals op het gebied van programmeren tot wel 39.000 euro per jaar verdienen, wat 2.785 euro per maand met extra betalingen apart.

De SEPE heeft een grote verscheidenheid aan aangekondigd programmeercursusseninclusief talen zoals Java, SQL en Python, onder vele anderen. In totaal bieden ze 80 verschillende cursussen om programmeren te leren. Hieronder zijn uitgelicht vijf specifieke formaties. Opvallend aan dit aanbod is dat er geen voorkennis in de sector vereist is om aan deze cursussen te kunnen deelnemen.

Python helemaal opnieuw

Het doel van deze cursus introductie tot programmeren met python is om gebruikers het eerste zetje te geven dat nodig is om de wereld van programmeren te betreden. Met een duur van 4 uuris de cursus bedoeld om de fundamentele en essentiële kennis bij te brengen waarmee deelnemers hun pad als programmeur kunnen beginnen.

Inleiding tot Java

Java-logo

Deze cursus is bedoeld voor gebruikers kennis laten maken met de programmeertaal Java, waarin onder meer de fundamenten, controle- en datastructuren worden behandeld, evenals de meest elementaire functies en programma’s. In een beknopte periode van slechts 2 uurkunnen deelnemers zich vertrouwd maken met de voordelen en belangrijkste kenmerken die Java als programmeertaal biedt.

Inleiding tot Javascript en Node.js

Knooppunt-logo

Deze cursus is kort introductie in de wereld van Node.js (backend) en de basis van JavaScript. Node.js, een platform ontworpen voor het ontwikkelen van schaalbare netwerkapplicaties, is een integraal onderdeel van het JavaScript-ecosysteem. De cursus heeft een totale duur van 3 uuren biedt een solide basis voor degenen die geïnteresseerd zijn in deze technologieën.

Inleiding tot programmeren

introductiecursus programmeren

Vanwege de grote verscheidenheid aan talen die er bestaan ​​(7.100 volgens een onderzoek van de Washington Post), is deze cursus bedoeld als een fundamenteel startpunt voor degenen die dit vakgebied willen betreden. Programmeren is gedefinieerd als proces van het organiseren en uitvoeren van een reeks geordende instructies om specifieke taken uit te voeren, een vaardigheid die in talloze contexten toepasbaar is. Dit introductiecursus duurt 1 uur.

Inleiding tot SQL

programmeur werkt met SQL

SQL is een domeinspecifieke taal die voornamelijk wordt gebruikt voor informatie beheren en ophalen uit relationele databasebeheersystemen. Deze cursus, met een duur van 3 uur, is ontworpen om gebruikers de basisbeginselen van SQL- en databaseprogrammering te leren. Na voltooiing hebben de deelnemers een fundamenteel begrip van hoe u SQL kunt gebruiken om effectief met gegevens om te gaan.

Hoe u zich kunt aanmelden voor gratis SEPE-cursussen

Om zich in te schrijven voor de gratis SEPE-programmeercursussen kunnen geïnteresseerden de website van Digitalízate Plus bezoeken, waar ze een brede catalogus met trainingsopties kunnen vinden. Om u in te schrijven voor een cursus dient u de volgende stappen te volgen:

  1. Selecteer de optie ‘Werklozen’ in het groepengedeelte.
  2. Voer ‘programmeren’ in als zoekwoord in de zoekmachine.
  3. Kies de gewenste cursus uit de resultatenlijst.
  4. Klik op de bijbehorende knop ‘Toegang tot de cursus’.
  5. Vul het registratieformulier dat verschijnt in en verzend het.

Door deze stappen te volgen kunnen gebruikers zich eenvoudig aanmelden voor deze programmeercursussen of een andere van de bijna ruim 100 trainingen van Fundae.