Schrap dit uit je cv als je een baan wilt vinden: bedrijven zijn niet geïnteresseerd

Nieuws

Hij CV is een van de eerste contacten die werkzoekenden hebben met bedrijven, en dat deze geoptimaliseerd is en de best mogelijke sollicitatiebrief is, is een belangrijk punt dat het verschil kan maken als het gaat om het vinden van een baan. Aandacht krijgen is de eerste stap om dit te bereiken recruiter geeft de sleutels over wat niet mag worden opgenomen om een ​​aantrekkelijk CV te krijgen.

Er bestaat een valse overtuiging dat hoe completer het is, hoe beter, omdat dit impliceert dat je meer ervaring en meer opleiding hebt en daarom een ​​betere kandidaat bent. Maar volledig is, betekent niet dat het irrelevante informatie bevat en er zijn veel gegevens die niet nodig zijn om aan te tonen dat u gekwalificeerd bent voor een baan.

En als er één ding duidelijk is, dan is het dat wel De concurrentie wordt elke dag groter, en er zijn veel mensen die op dezelfde functie solliciteren. Het zijn dezelfde recruiters die dat garanderen in de hervat de beoordelingsfase, het duurt slechts 6 seconden om er een te lezen, Daarom is het essentieel om in die tijd de aandacht te trekken om gebeld te worden voor de volgende fase van het proces of een persoonlijk gesprek.

Wat je niet in je CV mag vermelden

Het is belangrijk weet wat er in moet staanhoe ze gepresenteerd moeten worden of waar je sjablonen kunt krijgen zodat de presentatie zo geoptimaliseerd mogelijk is.

Via haar sociale netwerken geeft de recruiter die bekend staat als @reclutandovoy richtlijnen en advies aan haar volgers over de stappen die ze moeten volgen om een ​​baan te krijgen, en bij meer dan één gelegenheid heeft ze het over cv’s gehad.

Maar in dit geval concentreert de recruiter zich op wat er niet in mag staan:

  • Talen waarin je een laag niveau hebt.
  • Thuisadres.
  • Werkervaringen van zeer korte duur.
  • Een training die nog veel tijd heeft om af te ronden.

Het belang van aandacht trekken

Naast het vermijden van irrelevante informatie wordt ook originaliteit beloond en zijn er opvallende gevallen van cv’s die hun sporen hebben nagelaten.

Zoals dit cv dat viraal ging, waarbij een kandidaat een origineel cv naar een bedrijf stuurde dat net naar haar buurt was verhuisd, met de mededeling waar de nabijgelegen bezienswaardigheden zich bevonden.