Schatkistexamens met 2.209 plaatsen voor administratief en technisch personeel

Nieuws

Hij Officiële Staatscourant (BOE) publiceer vandaag a oproepen tot oppositie zijn carrière ambtenaar bij het Ministerie van Financiën. Gaat over 1.042 plaatsen voor toegang tot het technische orgaan van de Schatkist en 1.167 voor het Algemeen Administratief Orgaan van het Staatsbestuurgespecialiseerde agenten van het Openbaar Ministerie.

Van deze openbare arbeidsplaatsen zijn er 504 voor gratis toegang tot ploegendiensten, terwijl 538 voor interne promotie zijn in het geval van technici. En aan de andere kant worden in het geval van ambtenaren van het Openbaar Ministerie 823 banen per vrije dienst voorgesteld, en 344 zodat degenen die al ambtenaar zijn, promotie kunnen maken.

Dit nieuwe selectieve proces om bij het ministerie van Financiën te werken, verschijnt gepubliceerd in de BOE van 8 januari 2024 en geeft twintig werkdagen de tijd om aanvragen in te dienen. Dit zijn niet de enige plaatsen waarvoor u in deze tweede week van januari kunt solliciteren, en de Staatscourant heeft meer dan 300 open selectieprocedures.

Vereisten voor opposities bij het ministerie van Financiën

Mensen die willen komen ambtenaar positie Met deze oproep tot verzet van het Ministerie van Financiën zult u aan deze eisen moeten voldoen:

  • De Spaanse nationaliteit hebben.
  • Je moet 16 jaar oud zijn en de maximale leeftijd voor gedwongen pensionering niet overschrijden.
  • In het bezit zijn van of beschikken over een Baccalaureaat of Technisch diploma. Indien ze in het buitenland zijn verkregen, moet de goedkeuring of gelijkwaardigheid worden voorgelegd.
  • Het functionele vermogen hebben om de functies van de uit te voeren functie uit te voeren.

Vereisten voor interne promotie

Ambtenaren die hun werkgelegenheidssituatie bij de Schatkist willen verbeteren, zullen moeten kiezen voor interne promotie door aan deze vereisten te voldoen:

  • Behoort tot de administratie als beroeps- of vaste ambtenaar.
  • Minimaal twee jaar in de functies zoals weergegeven in de BOE hebben gediend.

Hoe ziet het oppositie-examen voor het ministerie van Financiën eruit?

Binnenkant van de Officiële Staatscourant (BOE) Er wordt uitgelegd hoe het oppositie-examen inhoudt. Het bestaat uit twee oefeningen, waarvan de eerste een vragenlijst is met vragen met meerdere antwoorden over de onderwerpen die in bijlage III voorkomen. Er zijn 60 vragen.

Dan is er een tweede test waarin u te maken krijgt met 10 praktijkcasussen die verband houden met de onderwerpen die voorkomen in bijlage III.3 van de call. De beoordeling van de resultaten is geslaagd/niet geslaagd in het geval van de eerste, en om te slagen voor de tweede moeten minimaal 30 punten worden behaald.