Salaris van 34.000 euro: het meest romantische land van Europa zoekt Spanjaarden om te werken

Nieuws

De Eures Network publiceert 61 vacatures in Italiëwaar je kan een salaris verdienen van meer dan 34.000 euro (2.821 euro per maand) in bepaalde banen. Een vacature in het buitenland is het doel dat jongeren en mensen die op zoek zijn naar een andere baan zich hebben gesteld. En het meest romantische land van Europa heeft een grote verscheidenheid aan vacatures te vervullen.

Het gaat niet alleen om het leren van talen, of om begrijpen hoe de arbeidsmarkt in het buitenland werkt. Een ervaring hebben op een Europese bestemming is een plus op het CV Hierdoor zal de kandidatuur opvallen bij toekomstige sollicitatiegesprekken. Het land met de meeste Werelderfgoedlocaties genereert veel werk in verschillende professionele sectoren. Ze vragen doorgaans niet om eerdere ervaring, maar waarderen die positief, net als gespecialiseerde opleidingen.

De vacatures die al verschijnen in het Eures-netwerk, dat ook toegankelijk is via de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (SEPE), zijn verspreid over het hele land en hebben elk verschillende arbeidsvoorwaarden. Degenen die voor stabiliteit zorgen, vallen op dankzij de ondertekening van een contract voor onbepaalde tijd of van zes maanden met de optie om door te gaan.

Vacatures om in Italië te werken

Het Eures-netwerk heeft 61 vacatures beschikbaar terwijl de sollicitatieperiode openstaat voor werk in Italië. U moet uw CV verzenden volgens de instructies die in elk CV staan. Het is niet het enige land in Europa dat op zoek is naar Spanjaarden, en in Finland zijn er vacatures met salarissen van meer dan 41.500 euro.

Luxemburg gaat nog verder en presenteert salarissen van 67.236 euro, niet voor niets wordt het beschouwd als het rijkste land van het Europese continent. Maar als je in Italië wilt werken, zijn dit enkele van de beschikbare vacatures:

  • Verkoopmedewerker in Turijn, fulltime met tijdelijk contract. Ervaring vragen ze niet, maar die wordt wel gewaardeerd.
  • Mechatronica technisch ingenieur in Lombardije, fulltime. Goede communicatie en technische kennis zijn vereist.
  • Management- en communicatieanalist, fulltime, verkoopervaring en rijbewijs vereist. Kennis van andere talen dan Engels en Italiaans wordt op prijs gesteld.
  • Relatiemanager ICT-leveranciers: Fulltime, met aantoonbare ervaring van minimaal 8 jaar.
  • Directeur Human Resources, voltijds contract.
  • Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Tijdelijk contract (6 maanden).
  • Tandprothesetechnicus in Bolzano. Met een geldig rijbewijs.
  • Directeur van de dienst informatie- en communicatietechnologie. Fulltime met directe indiensttreding. Minimale ervaring van 5 jaar met Remote Sensing of GIS-systemen is vereist.

Vereisten om in Italië te werken

Ga werken in Italië Het is eenvoudig, want als het gaat om toegang tot een baan in dit land, hoeft u geen enkele procedure uit te voeren. Elke Europese burger kan het land vrij binnenkomen en gedurende drie maanden op zoek gaan naar een vacature.

Hiervoor kunt u terecht bij provinciale of particuliere arbeidsbureaus en bij de Agenzie di Laboro Interinale, vergelijkbaar met de Spaanse uitzendbureaus (ETT). We moeten onderscheid maken tussen twee soorten beroepen: gereguleerde en niet-gereguleerde.

De gereguleerde zijn degenen die door de wet worden gereguleerd, de niet-gereguleerde bieden toegang zonder de specifieke kwalificatie te hebben. Al deze gegevens verschijnen in de arbeidsvoorwaarden van de baanaanbieding en op de website van het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie.

Hoe solliciteert u naar een baanaanbieding in Italië?

Voor het aanvragen van een vacature In Italië moet je lid zijn van het Eures-netwerk. In sectie ‘Werkzoekenden‘Je moet ‘Zoek een baan’ invoeren. Er wordt een lijst geopend met 4.272.359 posities in alle Europese landen. Uit de lijst moet je ‘Italië’ selecteren, waar 61 vacatures verschijnen.

Door te klikken wordt een lijst geopend waarin de naam van de vacature verschijnt, evenals de plaats waar deze zich bevindt, het soort dag en de vertaling in het Spaans. Degenen die onlangs zijn gepubliceerd, verschijnen met een geel bord aan de linkerkant. Aan het einde van de arbeidsvoorwaarden is er een manier om contact op te nemen met het bedrijf of de entiteit die de baan aanbiedt. Normaal gesproken gebeurt dit via een e-mail.