Onthult de truc om elke vraag in een sollicitatiegesprek te beantwoorden

Nieuws

De contentmaker over persoonlijk merk en werk @carlosescontratado, heeft verteld in een van zijn nieuwste video’s Instagram Hij feilloze methode om elke vraag in a positief te beantwoorden sollicitatiegesprek. Dit, zo verzekert hij, kan in elk selectieproces worden toegepast: “Een ingenieur met meer dan 10 jaar internationale ervaring die weet wat hij doet, vertelt je dat.”

In de loop van de video wees hij op de te volgen stappen om zijn techniek toe te passen in alle sollicitatiegesprekken gedurende het hele leven: “Je begint met het beantwoorden van alle vragen volgens de Ster-methode. Misschien heb je hier al eerder van gehoord, maar dat komt omdat het werkt.”

Volgens de hoofdpersoon van de video: “De Star-methode is een manier om interviewvragen te beantwoorden die ervoor zorgt dat je de interviewer de juiste informatie geeft zonder te overdrijven of tekort te schieten.”

Zie dit bericht op Instagram

Een gedeeld bericht van @carlosescontratado

Star Method, onfeilbaar voor interviews

Het systeem dat vroeger door elk bedrijf werd aangeworven, bestaat uit het ontwikkelen van vier stappen: situatie, taak, actie en resultaat. Elke stap moet op elke werkervaring worden toegepast om deze in een sollicitatiegesprek te ontwikkelen en zo de geschiktheid voor de specifieke functie te beoordelen: “Het werkt veel beter voor die vragen waarbij je een voorbeeld moet geven, niet zo goed voor antwoorden. “van gedrag.”

Gedurende de hele video heeft de maker van de inhoud de Star-methode toegepast als voorbeeld van een van uw vroegere carrièrepaden. “De situatie was dat ik een groepsproject leidde op de universiteit met ongeveer 15 mensen en we hadden de taak een financiële analyse uit te voeren. De actie was dat we de taak hadden een bedrijf te interviewen, het team aarzelde welk bedrijf we moesten kiezen. interview, dus besloot ik het initiatief te nemen en een gemeenschappelijke stemming te organiseren. Het resultaat was dat we uiteindelijk bij het juiste bedrijf terechtkwamen en een hele hoge beoordeling kregen.”

De publicatie al heeft meer dan 12.000 likes gegenereerd en talloze reacties die je bedanken voor het delen van de werktip: “Eindelijk vind ik iemand die de methoden uitlegt met duidelijke voorbeelden.”