Ochtendroutine: zo begin je je werkdag goed

Vooruitgang op het werk

Wat is de ochtendroutine?

De ochtendroutine, of ochtendroutine, is een ochtendritueel waarbij je vroeg opstaat om je goed te voelen.

De ochtendroutine wordt bepaald door een wektijd en een bepaald aantal activiteiten die worden uitgevoerd in het tijdslot voorafgaand aan het “officiële” begin van de dag.

Het principe van de ochtendroutine is: vroeger opstaan ​​dan de gebruikelijke wektijd. Doel: dit eerste deel van de dag kunnen benutten, voordat de andere gezinsleden opstaan ​​en aan het werk gaan.

betreffende wektijd, er is geen regel vastgesteld. Het idee is eerder om jezelf een haalbaar doel te stellen. Als je een zware slaper bent en gewend bent om elke ochtend om 8 uur gehaast op te staan, ga dan geleidelijk. Begin met het vervroegen van de wektijd met 30 minuten en stel deze uiteindelijk in op 6.30 uur.

Wat zijn de te volgen stappen om een ​​ochtendroutine op te zetten?

Op het gebied van ochtendroutine is er niet één beste routinemodel, maar veel opties. Het is aan jou om degene te kiezen die het beste past bij jouw gezondheid, voldoening en welzijn op het werk.

Stel je wektijd in

de 1D stap is om uw te definiëren wakker uur. 5.00 uur, 6.00 uur, 6.30 uur: de uitdaging is om voldoende tijd te hebben voor je activiteiten, terwijl je slaapt. De ochtendroutine moet je niet in een staat van vermoeidheid dompelen, maar je juist met energie vullen. Zelfs als de behoeften van persoon tot persoon verschillen, weet dan dat het wordt aanbevolen om 7 tot 8 uur per nacht te slapen (slaapduur aanbevolen voor volwassenen).

Zo is de ochtendroutine onlosmakelijk verbonden met een avondroutine die is gebaseerd op een goede organisatie – bijvoorbeeld je sneakers klaarmaken voor een run – en een correcte bedtijd.

Bepaal wat we gaan doen tijdens deze vrije tijd

De 2e stap is om de activiteiten te definiëren waaraan u zich tijdens deze vrije tijd wilt wijden.

Denk eerst aan degenen die je gevenpersoonlijke ontwikkeling.

Sport, yoga en meditatie stellen je in staat om stress te evacueren, de concentratie te verbeteren en tijd voor jezelf te nemen.

Lezen en schrijven maken het mogelijk om je intellectueel te verrijken en de vrije hand te geven aan het uiten van je creativiteit. Het schrijven van een dagboek bevordert de evacuatie van emotionele spanningen, wat leidt tot een vermindering van stress en angst.

Onder de andere mogelijke activiteiten van de ochtendroutine is er ook: degenen die de geest bevrijden. Een medische afspraak maken, je boekhouding doen, je belastingformulier invullen, een papier naar de sociale zekerheid sturen: zoveel kleine taken die soms moeilijk in een typische dag passen.

Door je te verminderen Te doen lijstje maakt je hoofd vrij: je verbetert je niveau van sereniteit en concentratie voor de rest van de dag.

Neem goedemorgengewoonten aan

3e punt van de ochtendroutine: goede gewoontes voor in goede gezondheid verkeren.

Je kent het wel: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Uw ochtendroutine moet daarom tijd omvatten die u besteedt aan het bereiden en serveren van het ontbijt. Vergeleken met een croissant die haastig wordt ingeslikt in de metro, zie je de impact van deze nieuwe gewoonte op je gezondheid, je energie en je figuur!
Op dezelfde manier kun je door jezelf een kwartier te douchen, fris op kantoor aankomen. Wat leuk is voor jou, maar ook voor anderen.

Maak de weg vrij

4e punt van de ochtendroutine: de weg vrijmaken. Maakt het je hoofd vol om ’s avonds thuis te komen in een rommelig huis? De ochtendroutine kan ook gewoonten omvatten met betrekking tot het beheer van dagelijkse huishoudelijke taken: het bed opmaken, de was ophangen, de ontbijttafel afruimen, de bezem vegen. Soms duurt het maar een kwartier om een ​​schoon huis achter te laten, klaar om je aan het eind van de dag te verwelkomen.

Waarom bevordert de ochtendroutine de efficiëntie op het werk?

Vermindering van stress, loslaten van spanningen, gevoel controle te hebben over het dagelijkse leven – en het leven -, tijd voor zichzelf, een bevrijde geest, betere eetgewoonten: dit zijn de positieve effecten die worden waargenomen bij volgers van de ochtendroutine.

Op het werk resulteert dit in een betere efficiëntie op het werk, een stapje terug doen bij gebeurtenissen, een goede mate van veerkracht. De ochtendroutine die persoonlijke ontwikkeling bevordert, verbetert ook de relatie met de mensen om je heen. Inderdaad, een voldaan en sereen persoon zal eerder geneigd zijn tot geweldloze communicatie en het tonen van relationele intelligentie.