Noch Frankrijk, noch Duitsland: het Europese land dat alleen Spaans vraagt ​​om te kunnen werken en salarissen van 57.000 euro biedt

Nieuws

Nederland is verspreid via het portaal van de EURES-netwerkdat samenwerkt met de Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), 106.848 vacatures. Het interessante aan werken in dit land, dat wordt beschouwd als een van de meest legale van Europa, is dat je alleen Spaans kunt spreken het is niet nodig om een ​​VISA te hebbenzolang je voldoet aan de eisen van de vacature.

Eén van de redenen waarom dit land ook interessant is, is vanwege het salaris. Nederland heeft een gemiddeld salaris van 62.281 euro per jaar, dat is 5.190,08 euro in twaalf betalingenwat betekent een 106% meer vergeleken met het gemiddelde salaris in Spanje, wat in 2023 30.237 euro op jaarbasis of 2.520 euro per maand was. Als we naar het interprofessioneel minimumloon kijken, bedraagt ​​dat 1.684,80 euro en bedraagt ​​de minimumprijs per werkuur 10,80 euro, zo blijkt uit gegevens van het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie, ook al zijn het gegevens uit 2021.

Maar niet alleen het salaris is positief in dit land. Volgens het BBP per hoofd van de bevolking (indicator van de levensstandaard) bezet Nederland de 13e plaats op de ranglijst. Spanje staat op zijn beurt op de 36e plaats. Bovendien wordt het beschouwd als een van de beste landen om een ​​bedrijf te starten.

Hoe krijg ik een baan in Nederland?

Als algemene regel geldt voor werk in Nederland het is noodzakelijk om Nederlands (moedertaal) te kennen, hoewel dit via het EURES-portaal mogelijk is vind vacatures waarbij u deze taal niet hoeft te kennen. Er zijn bijvoorbeeld vacatures voor functies restauratie, constructie of logistiek waar u alleen toegang toe heeft als u Spaans spreekt.

Van de 106.848 door het EURES-NETWERK gepubliceerde vacatures zijn er 26.500 voor voltijds werk en 1.839 voor deeltijds werk. Om de 78.621 die een flexibel schema bieden. Dit zijn enkele van de meest recente vacatures die zijn gepubliceerd:

  • Controller voor chemische verwerkingsinstallaties
  • Teleoperator, ICT-helpdeskmedewerker, medewerker klantenservicecentrum.
  • Laden en lossen portier naar werk in Nederland.
  • Magazijnjongen aan de slag bij de firma Konvert Interim Vlaanderen NV.
  • Koken aan het werk in Ontbijtkok – Ibis Styles Rotterdam Ahoy.
  • Medewerkers aan de slag bij Medewerker Groothandel Restaurant.
  • Huishoudelijk medewerker aan de slag bij Huishoudelijke hulp Winterswijk.
  • Huishoudelijke hulp aan de slag bij Huishoudelijke hulp Aalten.
  • Folderdistributeur bij Promotiemedewerkers.

Dit zijn de laatst gepubliceerde vacatures. De overige vacatures en de vereisten zijn te vinden op het EURES-banenportaal.

Wat zijn de eisen om in Nederland te mogen werken

Volgens het ministerie van Arbeid en Sociale Economie op zijn webportaal moet je om in Nederland te werken aan verschillende eisen voldoen. Eerst, inschrijven bij arbeidsbureau UWV WERKbedrijf. Aanvankelijk, Als het verblijf korter dan drie maanden duurt, is een verblijfsvergunning niet vereist.

Nu moet voor langere perioden een verblijfsvergunning worden aangevraagd bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Daarnaast is het essentieel dat u zich inschrijft in het Nederlandse socialezekerheidsstelsel en een zorgverzekering afsluit, die verplicht is voor alle inwoners.

Om een ​​baan te vinden, raadt dezelfde website van het Ministerie van Arbeid aan om het werkgelegenheidsportaal van EURES te gebruiken. Hoewel dit niet afhankelijk is van de openbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), werken ze wel samen.