Nieuwe steun van 360 euro per maand voor mensen onder de 30 jaar zonder werk of studie

Nieuws

Maak een einde aan de jeugdwerkloosheid. Het is de doelstelling dat de president van de De gemeenschap van MadridIsabel Díaz Ayuso, met goedkeuring van de Jeugdwerkgelegenheidsplan 2024/25, samengesteld uit 50 maatregelen. Onder deze is een “nieuwe incentive” van 360 euro per maand voor werklozen onder de 30 jaar zonder studie, met de belofte dat zij een opleiding zullen volgen in een geaccrediteerd centrum in de gemeenschap van Madrid voor de het behalen van een beroepscertificaat met een werkgelegenheidsinvoeging van meer dan 70%.

Naast deze hulp is er ook een subsidielijn gecreëerd voor jongeren met lagere inkomens en economische moeilijkheden, die in staat zullen zijn om toegang tot een opleidingscheque tot 1.500 euro om een ​​opleiding te volgen ‘die past bij hun interesses en vaardigheden’.

Het programma belicht ook de arbeidsbemiddeling van bijna 2.000 jongeren in de beroepsopleiding (FP), aangezien de regering van Ayuso stimuleringsmaatregelen tot 7.000 euro zal aanbieden aan bedrijven die hen na het voltooien van hun stage een vast contract aanbieden. Een andere maatregel die de regionale uitvoerende macht benadrukt, is de opening van “een baanbrekend opleidings- en oriëntatiecentrum” in La Cantueña in Fuenlabrada, waarvan niet-begeleide minderjarigen en jongeren uit de gemeente kunnen profiteren. Er zal ook een hulpprogramma worden gepromoot om de aanwerving in de onderzoekssector te stimuleren.

Per adviesbureau zijn er minimaal twee specialisatiedocenten

Binnen Ayuso's Jeugdwerkgelegenheidsplan 2024/25, gepresenteerd door de regionale uitvoerende macht, is er ook de versterking van het netwerk van gespecialiseerde adviesbureaus voor werkloze jongeren, waardoor er in elk bureau minimaal twee docenten gespecialiseerd in deze bevolkingsgroep“met als doel dat zij allemaal toegang hebben tot een baanaanbod of cursus passend bij hun profiel.”

Op dezelfde manier zullen de werkzaamheden op het gebied van arbeidsbemiddeling worden uitgevoerd in samenwerking met sociale entiteiten en bedrijven, bestaande uit een monitoring- en ondersteuningsprogramma voor jongeren die de grootste moeilijkheden hebben bij het vinden van een baan, dat zal worden geactiveerd wanneer zij zich als werkzoekende inschrijven.

Wat advies betreft, zullen zij nieuwe digitale instrumenten implementeren om werklozen op te leiden en voor te bereiden op de arbeidsmarkt, waaronder training in selectieve processen met behulp van kunstmatige intelligentie en interviewsimulators in virtual reality, en hen nieuwe communicatieformules leren, zoals korte presentaties.

Daartoe zal, naast het op gecoördineerde wijze samenwerken met bedrijven, prioriteit worden gegeven aan de toegang tot de cursussen van de vijf Nationale Referentiecentra van de Gemeenschap van Madrid, evenals de cursussen die zijn toegewezen aan San Blas (Madrid) en Alcobendas. Ten slotte zal het gedaan worden “een versterking van de acties” in de sectoren met de grootste behoefte aan vacatures, vooral in de technologiesector, via het Executive Digital Talent Plan, dat samen met de multinationals Amazon, Microsoft, Oracle en SAP wordt ontwikkeld. Geschat wordt dat 9.000 mensen hiervan zullen profiteren en dat ten minste 60% van de deelnemers zal worden aangenomen.