De Sociale Zekerheid komt met Ikea een protocol overeen voor de inzetbaarheid van vluchtelingen in Spanje

Nieuws

Hij Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migraties van Elma Saiz heeft een contract getekend met de Zweedse multinational Ikea een programma om de inzetbaarheid van vluchtelingen in Spanje te verbeteren. Dankzij dit protocol zal de toegang tot een baan vergemakkelijkenworden ze geholpen met het leren van talen en wordt de deelname van een 'talentpool' aan werken bij Ikea gepromoot.

De ontvangers moeten worden opgenomen in de opvangsysteem voor internationale bescherming en hoewel de inhoud van het programma in eerste instantie bestaat uit acties om toegang te krijgen tot een baan, weerhoudt dit er niet van dat andere acties worden uitgevoerd. Tijdens een evenement dat werd bijgewoond door de algemeen directeur van Ikea in ons land, Nurettin Acar, benadrukte de minister dat een van de belangrijkste missies die zullen worden nagestreefd is “het werken voor de mensen die arriveren op zoek naar een betere toekomst.”

“Het is ons duidelijk dat migratie een absolute kans en bron van rijkdom is waarvan we willen profiteren”, verzekerde hij. Hij bedankte Ikea voor zijn deelname aan dit voorstel. “Het wordt op prijs gesteld dat een internationaal bedrijf zijn wil, middelen en middelen inzet om dit doel te bereiken.”

Ikea toont haar betrokkenheid bij het helpen van vluchtelingen

Hij CEO van Ikea Hij heeft gebruik gemaakt van zijn eigen ervaring om het gemak van dit programma uit te leggen. “Ook al ben ik geen vluchteling, ja ik ben een migrant en ik weet hoe het voelt om je huis en je land te verlaten. Bij Ikea hebben we plannen en een solide commitment om vluchtelingen te ondersteunen. We geloven dat ieder mens een uniek talent heeft dat ons groter maakt.”

Met betrekking tot de impuls die het Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie (MISSM) heeft gegeven, merkte hij op dat “door samen te werken we de steun voor de integratie van vluchtelingen verdiepen.”

Dit is het programma ter verbetering van de inzetbaarheid van Ikea

Het inzetbaarheidsprogramma dat Ikea met steun van het ministerie van Saiz heeft gelanceerd, dient om de werkgelegenheid te accrediteren professionele vaardigheden en de toegang tot werkgelegenheid verbeteren. Het benadrukt ook de ondersteuning voor het leren van talen en biedt hulpnetwerken aan werknemers.

Ze zijn ingeschakeld vriendelijke ruimtes voor kinderen in de vluchtelingenopvangcentra, bekend als CAR, maar ook in CREADE, waar mensen ontheemd zijn door de oorlog in Oekraïne.