Goed nieuws voor ouders: deze openbare scholen gaan op vakantie open

Nieuws

De werk leven balans In Spanje is het een recht dat werknemers bij hun werkgevers kunnen aanvragen en dat op regionaal niveau van kracht wordt. Dat is het geval bij de nieuwe verzoeningswet gepromoot door de regering van de Balearen, die in haar ontwerp de opening van openbare scholen voor niet-schooldagen. “Er zijn steeds meer vaders en moeders die in het hoogseizoen werken en dat is voor veel gezinnen een probleem”, zegt de Balearen-president Marga Prohens.

De regionale overheid erkent dat er een ruim en goed vrijetijdsaanbod is voor kinderen tijdens de vakantie, maar stelt ook dat “het niet voor iedereen binnen handbereik ligt om dit te kunnen betalen.” Om deze reden, zal voor de nodige middelen zorgen zodat door het inhuren van monitoren gratis activiteiten kunnen worden aangeboden aan minderjarigen terwijl hun ouders werken.

De details van de Balearenwet voor verzoening en medeverantwoordelijkheid

Het ontwerp van de Balearenwet voor verzoening en medeverantwoordelijkheid werd deze week gepresenteerd aan de Sociale Dialoogtafel, waaraan vakbonden, werkgevers en regeringen deelnemen. Een initiatief dat vooruitgaat en dat ook omvat geleidelijke opening van openbare scholen in niet-schoolse periodes en tijdens de middagen en zaterdagen om academische ondersteuning te bieden tijdens de cursus.

De periodes waarin de scholen open zijn, zijn tijdens de schoolvakanties, Kerstmis, Pasen en tijdens de zomervakantie zijn ze in de ochtend en de middag geopend.

Bemiddelingsvoorstellen ook voor bedrijven

De maatregel houdt ook rekening met de inzet van bedrijven en omvat de implementatie van “een pool van uren” in werkcentra om bevordert het evenwicht tussen werk en privéleven en de productiviteit. Op deze manier wordt het rooster van de werknemers flexibeler gemaakt, aangepast aan hun behoeften en wordt de tijd gecompenseerd naarmate deze wordt geteld.

Verder het voorstel bevordert de bevordering van telewerken en andere strategieën voor werken op afstand, die kunnen worden vergemakkelijkt dankzij nieuwe technologieën. Bedrijven zullen ook steun ontvangen om kinderopvang voor minderjarigen en vrijetijds- en recreatieruimtes in hun faciliteiten aan te bieden, zodat werknemers hun kinderen naar het werk kunnen brengen.