Microsoft kondigt het ontslag aan van 1.900 werknemers uit de videogamedivisie

Nieuws

Microsoft heeft een nieuwe golf van ontslagen aangekondigd. Na een jaar gekenmerkt door bezuinigingen op technologiebedrijven heeft het Amerikaanse bedrijf aangekondigd dat het er vanaf zal zien 1.900 werknemers van de videogamedivisie, waarvan het merendeel toebehoort aan de Activision Blizzard-studio. Het vertegenwoordigt meer dan 8% van het huidige personeelsbestand, hoewel werknemers van Xbox en ZeniMax Media ook getroffen zullen worden.

De CEO van Microsoft Gaming, Phil Spencer, heeft aangegeven dat deze personeelsinkrimping inspeelt op de noodzaak om “een strategie- en uitvoeringsplan met een duurzame kostenstructuur” te lanceren, zoals vermeld in een verklaring waartoe het bedrijf toegang heeft gehad. Rand’.

In die zin hadden ze, volgens het schrijven, gevonden gebieden die elkaar overlapten tussen de Xbox- en Activision-teamsDaarom hebben ze de ‘pijnlijke’ beslissing genomen om te bezuinigen om ‘de beste groeikansen’ te benutten. Een verlaging die plaatsvindt slechts een paar dagen voordat het bedrijf zijn kwartaalresultaten presenteert, die het op 30 januari openbaar zal maken.

Het merendeel van de ontslagen zal, zoals uitgelegd, plaatsvinden bij Activision Blizzard, dat Microsoft in oktober kocht na een ingewikkeld proces en de uitbetaling van 69 miljard dollar. Na de aankoop werd het qua omzet de derde grootste videogamestudio ter wereld, alleen achter Tencent en Sony.

Onder de getroffenen bevindt zich Mike Ybarra, een Microsoft-medewerker die in 2019 vice-president van Blizzard werd. Een paar maanden na de aankoop verlaat hij het bedrijf weer, aangezien hij is opgeschoten in ‘X’ (voormalig ‘Twitter’).