Krijg hulp van een loopbaanadviseur om uw professionele pad uit te stippelen

Vooruitgang op het werk

Het vinden van een carrière die aansluit bij uw interesses en past bij uw levensstijl is niet zo eenvoudig als scrollen op LinkedIn. Het is zelfs niet ongebruikelijk om een ​​aantal rollen uit te proberen voordat je de juiste match vindt. Dus als je de baan hebt gevolgd die je altijd al wilde hebben, een aantal jaren in deze functie hebt gewerkt en je hebt gerealiseerd dat deze niet de juiste match is, ben je niet de enige.

Je hoeft het niet vol te houden in een positie die je ongelukkig maakt. Er zijn professionals die je kunnen helpen je passie te vinden en een nieuwe baan te vinden) – en zij worden loopbaanadviseurs genoemd.

Loopbaancoaching is een uitstekende hulpbron voor mensen die op zoek zijn naar professioneel momentum of de overstap naar een onbekende branche. Of u nu nieuw bent in het professionele leven of een doorgewinterde werknemer, een loopbaanadviseur kan u in staat stellen uw volledige potentieel te ontsluiten en de vervulling te bereiken die u verdient.

Wat is een loopbaanadviseur?

Ongeveer 50% van de medewerkers wilde in de nabije toekomst een carrièreswitch maken. Sommigen willen een betere beloning, terwijl anderen verlangen naar vervulling. Sterker nog, slechts 13% van de werknemers over de hele wereld voelt zich betrokken op het werk. De meeste mensen in deze positie kunnen wel een handje gebruiken om hen te helpen weer zin in hun professionele leven te krijgen.

Een loopbaanadviseur is een bekwame professional die individuen helpt mentale fitheid op te bouwen en carrière- en opleidingsbeslissingen te nemen. Maar wat doet een loopbaanadviseur wat een vriend of collega niet kan?

Omdat ieders traject anders is, is het vaak lastig om loopbaanadvies te krijgen van collega’s. Het zijn niet noodzakelijkerwijs ervaren mentoren, en velen missen de gespecialiseerde kennis en context om jouw unieke carrièrepad te ondersteunen.

Loopbaancoaches bieden daarentegen persoonlijke, onpartijdige en geïnformeerde begeleiding om uw carrière naar nieuwe hoogten te laten groeien. Deze begeleiding kan bestaan ​​uit advies, diensten voor loopbaanplanning of verwijzingen naar onderwijsprogramma’s die vaardigheden ontwikkelen voor een effectieve loopbaanontwikkeling.

Loopbaanadviseurs werken één-op-één met hun klanten om carrièredoelen te identificeren en advies op maat te geven om op koers te blijven om deze te bereiken. Ze houden rekening met persoonlijkheid, levensstijlvereisten en professionele ambities om klanten loopbaanadvies en coaching te bieden, waardoor ze in de beste versie van zichzelf kunnen stappen.

Loopbaanadviseur versus loopbaanadviseur

Vraagt ​​u zich af wat het verschil is tussen een adviseur en een vertrouwenspersoon? Maak je geen zorgen: loopbaancoaching en loopbaanadvies zijn vaak verwarde praktijken.

Het belangrijkste verschil tussen loopbaanadviseurs en loopbaanadviseurs is hun aanpak. De primaire focus van een vertrouwenspersoon is het verstrekken van arbeidsinformatie aan klanten en het opbouwen van een solide kandidatuur voor sollicitaties. Carrièrecoaches kunnen daarentegen met mensen samenwerken om hun CV- en sollicitatievaardigheden te versterken, maar hun prioriteit ligt bij het opbouwen van de sterke punten en waarden van hun cliënt.

De meeste loopbaanadviseurs komen een of twee keer met hun cliënten samen om hen op korte termijn te begeleiden. Loopbaanadviseurs daarentegen werken op de lange termijn samen met hun klanten om ervoor te zorgen dat zij een loopbaanontwikkelingsplan volgen en vooruitgang boeken in de richting van hun doelen.

Wanneer schakel je een loopbaanadviseur in?

Een van de meest uitdagende stappen in elk coachingtraject is bepalen of je wel of niet een coach nodig hebt en of de investering de moeite waard is.

Er is moed voor nodig om toe te geven dat je carrière en professionele leven geen voldoening geven. Omdat u ongeveer een derde van uw leven op het werk doorbrengt, is het normaal dat u wilt dat dit doelgericht aanvoelt en een gevoel van voldoening met zich meebrengt. Hulp vragen kan ongemakkelijk voelen, maar je verdient het om iemand aan je zijde te hebben die je helpt je volledige potentieel te bereiken.

Als je hebt besloten om van carrière te veranderen, ervaar je mogelijk twijfel en verwarring aan jezelf. Een loopbaanadviseur kan deze zenuwen helpen kalmeren: ze stellen u in staat uw situatie objectief te bekijken en een actieplan op te stellen met beheersbare stappen. Deze kleine iteraties stellen je in staat om stukje bij beetje aan je doelen te werken zonder je overweldigd te voelen.

man-en-vrouw-in gesprek-met-een-loopbaancoach-bij-een-ontmoeting-loopbaanadviseur

En als uw voortgang stagneert en u niet in staat bent geweest om op eigen kracht beslissingen te nemen die uw professionele ontwikkeling ten goede komen, kan het in uw beste belang zijn om een ​​loopbaanadviseur in te schakelen. Of u nu aan een nieuwe baan begint, een carrièreswitch maakt of onlangs bent ontslagen, loopbaanadviseurs zorgen ervoor dat u vooruitgang boekt en niet vastloopt.

Hier zijn vier scenario’s waarin het inhuren van een loopbaanadviseur uw professionele succes ten goede kan komen:

1. Nieuwe afstudeerder

Pas afgestudeerden hebben vaak last van het impostersyndroom. Loopbaanadviseurs kunnen u helpen zich tijdens het proces op uw gemak en bekwaam te voelen, en leren u ook hoe u zelfvertrouwen kunt opbouwen. Ze kunnen uw huidige vaardigheden opnieuw bevestigen door middel van mentorschap of u aanmoedigen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen met onderwijs en training.

Als je geen ervaring hebt omdat je nieuw bent op de arbeidsmarkt en moeite hebt met het binnenhalen van sollicitatiegesprekken, kunnen loopbaanadviseurs je ook coachen bij het opbouwen van een krachtig CV, sollicitatiebrief of portfolio. En als u merkt dat u sollicitatiegesprekken krijgt, maar niet doorgaat naar de volgende ronde of geen aanbiedingen ontvangt, kan een adviseur u leren uw sollicitatievaardigheden te verbeteren en u adviseren over wat u wel en niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek.

Als u eenmaal bent aangenomen, kan een coach u in staat stellen uw impact in de rol te maximaliseren. Ze helpen u uw korte- en langetermijndoelen te identificeren en te beoordelen welke stappen u moet nemen om uw toegevoegde waarde te vergroten en vooruitgang te boeken in uw carrière.

Als uw langetermijndoel bij een grafisch ontwerpcollectief bijvoorbeeld het verdienen van promotie is, zal uw adviseur u helpen een koers uit te stippelen om daar te komen. Ze zullen u ertoe aanzetten uitvoerbare stappen vast te stellen die dit doel ten goede komen en uw waarde aantonen, bijvoorbeeld door het initiatief te nemen om het vertrouwen bij een ontevreden klant weer op te bouwen.

2. Carrièreverandering

Er zijn talloze redenen om van carrière te veranderen. Als u zich ontevreden voelt over uw huidige rol, hulp nodig heeft bij het zien van een toekomst met uw bedrijf, of nieuwsgierig bent naar een nieuw vakgebied, kan loopbaantransitiecoaching iets voor u zijn.

Het veranderen van je carrière is intimiderend, maar een duidelijk actieplan maakt het proces beter beheersbaar en minder stressvol. Loopbaanadviseurs zijn de juiste mensen om u te helpen dit actieplan te ontwikkelen en een duidelijk carrièrepad uit te stippelen dat tot succes en tevredenheid leidt.

Natuurlijk is tijd een eindige hulpbron. Waarschijnlijk loopt u op uw werk vast door talloze verantwoordelijkheden en beperkingen, vooral als u een drukke agenda heeft. Loopbaancoaches hebben veel ervaring met loopbaantransities en het maken van plannen voor drukbezette individuen: zij geven je het advies en de hulpmiddelen die nodig zijn om van carrière te veranderen, ongeacht welke andere verplichtingen je ook hebt.

3. Ontslagen

Losgelaten worden is niet altijd een negatieve wending. Soms is het een uitstekende gelegenheid om opnieuw te beoordelen wat u uit uw carrière wilt halen en te overwegen of u wel of niet op de goede weg bent.

Of u nu onlangs bent ontslagen of moeite heeft gehad om een ​​baan te vinden, loopbaancoaches bieden effectieve zoekstrategieën voor werk. Ze kunnen ondersteuning bieden bij het schrijven van cv’s en het opstellen van sollicitatiebrieven, of ze kunnen nepvragen stellen om uw interview- en netwerkvaardigheden te verbeteren.

teleurgesteld-vrouw-luisteren-op-het-werk-ontmoeting-loopbaanadviseur

Loopbaancoaches kunnen u ook helpen uw tijd optimaal te benutten als u ontslagen bent. Nu je meer vrije uren per dag hebt, kun je cursussen of workshops volgen om nieuwe technische en zachte vaardigheden te ontwikkelen. Met hun steun kunt u een ontslag zien als een kans om nieuwe vaardigheden op te doen en een meer competitieve werkzoekende te worden.

4. Verbeter de balans tussen werk en privé

Als je geniet van de reikwijdte van je carrière, maar het gevoel hebt dat dit je ideale balans tussen werk en privé niet ondersteunt, kan een loopbaanadviseur inzicht bieden om je situatie te verbeteren.

Loopbaancoaches moedigen je aan om grenzen te stellen op het werk en effectief te communiceren met je werkgever. Hierdoor kunt u uw behoeften communiceren, zoals minder overuren of een flexibel werkschema met extra voordelen.

3 voordelen van het inhuren van een loopbaanadviseur

Onze carrières spelen een cruciale rol in ons welzijn en onze algemene tevredenheid. Het inhuren van een loopbaanadviseur is slechts één stap om ervoor te zorgen dat u op de goede weg bent om uw ideale professionele carrière te verwezenlijken en een gelukkiger leven te leiden.

man-en-vrouw-praten-over-werk-bij-restaurant-loopbaanadviseur

Hier zijn drie voordelen die het inhuren van een loopbaanadviseur kan hebben voor onze professionele ontwikkeling:

1. Ontdek carrièremogelijkheden

Volgens onderzoek van LinkedIn is loopbaanontwikkeling de belangrijkste reden waarom mensen van baan veranderen. Het gevoel hebben dat je in een doodlopende baan zit, komt vaak voor, en vaak is een beloning alleen niet motiverend genoeg om in een bevredigende positie te blijven.

Loopbaancoaches stellen vragen om uw persoonlijkheid en interesses te beoordelen, zodat zij carrièremogelijkheden kunnen voorstellen die u leuk vindt en waar u in kunt slagen. Zodra het duidelijker wordt waar u gepassioneerd over bent en wat u waardeert op de werkplek, kunt u uw opties beperken en beslissen welk carrièrepad jou het meest interesseert.

2. Identificeer hiaten in vaardigheden

Iedereen heeft vaardigheden die hij kan verbeteren. Als je niet voldoet aan de vereisten voor een carrière die je op het oog hebt, kan een loopbaancoach je helpen hiaten in vaardigheden te identificeren en een opleidingsplan op te stellen om die hiaten op te vullen, zodat je competitiever en competenter bent.

twee vrouwen die samen naar hun cv kijken en loopbaanadvies geven

3. Maak ontwikkelingsplannen

Loopbaanadviseurs kunnen u helpen bij het opstellen van een loopbaanontwikkelingsplan, of het nu gaat om een ​​functie die u al jaren, maanden of weken vervult. Deze plannen beoordelen uw huidige vaardigheden, organiseren carrièredoelen en plannen strategieën om die doelen te bereiken.

U verdient het tenslotte om uw ambities waar te maken. Als u dit doet, vergroot u uw gevoel van professioneel doel, stimuleert u de verwerving van vaardigheden en bevordert u uw loopbaantraject.

Hoe vind je een loopbaanadviseur?

Zodra u besluit een loopbaanadviseur in te huren, is het tijd om er een te vinden. Hier zijn verschillende manieren waarop je een loopbaanadviseur kunt vinden, afhankelijk van je huidige functie:

  • Maak gebruik van carrièreservices op uw universiteitscampus
  • Vraag het aan een studieadviseur
  • Zoek online naar digitale of persoonlijke coaching
  • Bezoek uw plaatselijke arbeidsbureau
  • Vraag het aan collega’s of uw afdeling Personeelszaken
  • Vraag het aan vrienden of familie

Voordat u een loopbaancoach inhuurt, controleert u hun referenties en vraagt ​​u om referenties om er zeker van te zijn dat zij gekwalificeerd zijn en het beste bij u passen. Als u contact kunt opnemen met referenties, kijk dan hoe nuttig de coachingdiensten waren en welke vooruitgang ze boekten met de hulp van de adviseur.

Ontgrendel uw potentieel

Zelfs de meest succesvolle ondernemers en CEO’s profiteren van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Of u nu een carrièreswitch maakt of net van de universiteit komt, een loopbaanadviseur kan u helpen uw professionele ambities te verwezenlijken en de nodige vaardigheden te ontwikkelen om uw doelen te bereiken.