Je leven veranderen na opsluiting en zin vinden in je professionele activiteit

Vooruitgang op het werk

Verander uw leven na de bevalling door uw werkomstandigheden te verbeteren

Het Coronavirus en de twee maanden durende opsluiting die daarop volgde, stelden sommige kaderleden in staat om na te denken over hun professionele toekomst en de daarbij behorende arbeidsomstandigheden. Telewerken heeft zich gevestigd als de belangrijkste manier van werken en heeft de meest aarzelende kunnen overtuigen door de laatste wallen neer te halen: nee, telewerken is niet synoniem met professionele ontspanning. Met de juiste tools en de juiste werkorganisatie kan het zelfs productief zijn.

Als de Macron-verordeningen van 2017 telewerken hebben gedemocratiseerd, zal de Covid-19 het zeker hebben gepopulariseerd. Voor werknemers die verleid worden door de praktijk, kan het zelfs zingeving op het werk mogelijk maken door een betere balans tussen werk en privé mogelijk te maken. De verandering in het leven na de lockdown kan dit doormaken en telewerken kan de sleutel zijn tot professionele voldoening.

Eén dag telewerk per week, twee, drie of zelfs remote werken… Het is aan jou om samen met je werkgever de perfecte balans te vinden om te blijven floreren in je werk. Aarzel niet om erover te praten met uw manager of uw HR-afdeling om erachter te komen wat er wel of niet mogelijk is in het bedrijf om thuis te gaan werken.

Verandering van leven en werk

De zoektocht naar professionele zingeving kan de motor van reflectie zijn. Je leven veranderen na de bevalling kan ook betekenen dat je van baan verandert. De lege dagboeken van de afgelopen twee maanden lieten tijd voor bezinning. Voor medewerkers die nu al twijfelen over hun baan, omdat de werksfeer niet past of omdat de dagelijkse taken en taken niet meer floreren, kan het veranderen van baan nu vanzelfsprekend lijken.

Een verandering van baan wordt voorbereid en kan niet zomaar. Als u zich in deze dynamiek bevindt, neem dan de tijd om uzelf af te vragen wat uw wensen zijn. Interesseert het ene bedrijf u meer dan het andere? Naar welke arbeidsvoorwaarden ben je nu op zoek? Je cv opnieuw maken, je sollicitatiebrief goed schrijven, je voorbereiden op een sollicitatiegesprek en natuurlijk door de aanbiedingen bladeren en je professionele netwerk reactiveren zijn de noodzakelijke stappen om je droombaan te vinden.

Professionele omscholing, een hefboom voor een verandering van leven

Professionele omscholing kan de juiste manier zijn om je leven te veranderen en zin te vinden in wat je doet. Op zoek naar zingeving in hun professionele leven had de opsluiting voor sommige leidinggevenden het effect van een klik en vragen. Een kaasmakerij openen in de Perche, kiezen voor handwerk of zelfs een opleiding volgen om webontwikkelaar te worden, de projecten van sommigen, onwerkelijk tegelijk, materialiseren zich na de Coronavirus-epidemie. Het herontdekken van de waarden die ons dierbaar zijn en in harmonie zijn met jezelf, hier is de winnende vergelijking voor een succesvolle professionele omscholing.

Hoe start je met je professionele omscholing? Een vaardigheidsbeoordeling kan u helpen om duidelijker te zien als u niet weet waar u heen moet. Omgekeerd, als je al een duidelijk beeld hebt van je droombaan, kan je CPF je toelaten om de nodige opleiding te financieren. En als je al ver gevorderd bent met je project, zeker als je een omscholing volgt in het kader van een vast contract, volgen hier onze tips voor een succesvolle sollicitatiebrief als onderdeel van een heroriëntatie.

Vestigen in een andere regio voor een nieuwe professionele beurt

Opgesloten buiten zijn hoofdverblijf, is de manier van leven van degenen die hun woonplaats ontvluchtten de afgelopen weken enigszins verstoord. En vooral de zwakke punten van het “echte” dagelijkse leven in de schijnwerpers kunnen zetten: te lange reis naar huis om te werken, kleine accommodatie, de afwezigheid van een exterieur, het gebrek aan natuur, vervuiling… En omgekeerd , waarderen wat er in normale tijden niet is: een tuin, lagere kosten van levensonderhoud, gemakkelijker toegankelijke voorzieningen… Streven naar een minder stedelijke manier van leven, dichter bij de natuur, of alles gewoon met meer ruimte, het idee geleidelijk ontkiemd door een verandering van regio. Verlaat u Parijs, of een andere grote stad, om in een kleinere stad te gaan wonen, of zelfs op het platteland? Veel leidinggevenden dromen ervan na de bevalling.

Wil je aan de slag? De zoektocht naar zingeving op het werk kan enige tijd in beslag nemen om voor te bereiden. Een baan vinden in deze periode van economische onzekerheid is niet per se de veiligste. Maar het is niet per se onmogelijk! Om je te helpen bij je zoektocht naar een baan elders, raden we je aan om ons artikel Van regio veranderen: 5 tips voor het vinden van een baan te lezen.

Nieuw professioneel leven kan je helpen bij je professionele omscholing.