INFP-persoonlijkheidstype: wat het betekent om de bemiddelaar te zijn

Vooruitgang op het werk

Wat motiveert je?

Een veelgestelde vraag tijdens sollicitatiegesprekken. Misschien had je het gevoel dat je antwoord iets was waar je zelf controle over had, zoals meer zorgen over financiële zekerheid dan over vrije tijd. Maar hoezeer u ook het gevoel heeft dat u de controle heeft over uw motivatoren, uw persoonlijkheid bepaalt gedeeltelijk wat u beweegt om een ​​zinvolle bijdrage te leveren.

Als je introvert bent, verlang je waarschijnlijk naar rustige momenten om je gedachten te ontwikkelen. En extraverte mensen geven er misschien de voorkeur aan om ideeën uit te wisselen met teamgenoten. Geen van deze voorkeuren is goed of fout, maar uw unieke persoonlijkheid bepaalt waarschijnlijk wat u verkiest.

Het gebruik van persoonlijkheidstests om uw motivatoren te identificeren is een nuttige strategie om een ​​productievere professional te worden. Zelfkennis moedigt succes aan, want hoe beter u begrijpt wat u drijft, hoe beter u werkomgevingen kunt kiezen die u in staat stellen uw beste zelf te zijn.

INFP-persoonlijkheidstypen (introvert, intuïtief, gevoelsmatig en opmerkzaam) zijn bijvoorbeeld genereus, ruimdenkend en geleid door hun waarden, dus misschien willen ze banen vinden die aansluiten bij hun wereldbeeld en hun nieuwsgierigheid versterken.

INFP: Het persoonlijkheidstype Mediator

INFP is een Myers-Briggs-persoonlijkheidstype dat deel uitmaakt van het categorisatiesysteem dat Katherine Cook Briggs en Isabel Briggs Myers hebben ontwikkeld. Volgens de officiële site van Myers-Briggs bestond het moeder-dochterduo uit Amerikaanse onderzoekers en auteurs wier systeem nu een van de meest gebruikte ter wereld is.

Hun persoonlijkheidsbeoordeling identificeert 16 persoonlijkheidstypen op basis van waar individuen zich bevinden in het spectrum tussen deze acht kenmerken:

 • Introversie (I) versus extraversie (E): Waar je tussen deze twee uitersten zit, bepaalt of je meer energie haalt uit sociale interacties (E) dan uit alleen zijn (I).
 • Sensing (S) versus intuïtie (N): Dit bepaalt hoe u informatie opneemt.
 • Denken (T) versus voelen (F): In deze categorie wordt beschreven hoe u tot conclusies komt en beslissingen neemt.
 • Oordelen (J) versus waarnemen (P): Waar je tussen deze twee uitersten zit, bepaalt hoe je de buitenwereld benadert.

Een INFP-persoonlijkheidstype neigt dichter naar introversie, intuïtie, voelen en waarnemen. En als u zich met deze categorie identificeert, bevindt u zich in goed gezelschap. Enkele beroemde INFP-mensen zijn William Shakespeare, Prinses Diana en John Lennon – allemaal bekend om hun creativiteit en toewijding aan zelfexpressie.

Een veel voorkomende naam voor dit persoonlijkheidstype is ‘De Middelaar’, omdat je ervoor wilt zorgen dat niemand zijn waarden in gevaar hoeft te brengen. Je bent ook zeer loyaal en toegewijd aan het zoeken naar een professioneel leven dat aansluit bij je idealen. Aan jou, er is geen werkleven en privéleven. De manier waarop je met elk aspect van je leven omgaat, is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als introvert, tijd alleen doorbrengen vermindert stress levels En geeft je nieuwe energie. Maar hoewel u misschien tijd voor uzelf nodig heeft of de voorkeur geeft aan kleine groepen, bent u net zo loyaal aan de mensen om wie u geeft als aan uzelf. Omdat u om hen geeft, bent u nieuwsgierig naar en kunt u zich aanpassen aan andere mensen, waarbij u uw opmerkzame aard gebruikt diepe verbindingen bevorderen.

INFP-types zitten tegenovergesteld aan het “Executive” persoonlijkheidstype: ESTJ (extravert, voelend, denkend, oordelend), een type-A-persoonlijkheid dat is pragmatischer en geïnteresseerd in het hier en nu.

Gemeenschappelijke INFP-persoonlijkheidskenmerken

INFP-individuen zijn over het algemeen introspectieve dagdromers die attent en weloverwogen zijn als ze handelen. Hier zijn enkele meer algemene kenmerken, zoals opgemerkt door SimplyPsychology en BetterHelp:

4 verbeterpunten voor meer persoonlijke groei

De dominante cognitieve functie van een INFP-persoonlijkheidstype is introversie, wat betekent dat u zich kunt isoleren van anderen of vastloopt in uw manier van doen. En u kunt details over het hoofd zien of u overweldigd voelen bij het nemen van beslissingen.

Hier zijn vier verbetergebieden voor het bestrijden van INFP-persoonlijkheidszwakheden.

1. Laat je idealisme niet de overhand krijgen

Je grootste drijfveer in het leven is trouw zijn aan je kernwaarden. Hoewel het geloven in iets je het gevoel geeft ergens bij te horen en een doel te hebben, kun je je snel teleurgesteld of bedroefd voelen als de werkelijkheid niet aan je verwachtingen voldoet.

Oefen jezelf te aarden in de werkelijkheid, door regelmatig een dagboek bij te houden, geleide meditatie of mindfulness-oefeningen te doen om de onvolkomenheden van het leven op te merken en te omarmen. Door te accepteren dat uw dagelijkse leven niet altijd in lijn zal zijn met uw sterke waarden, kunt u uw idealistische denken in evenwicht brengen met praktische zaken, waardoor u uiteindelijk uw verheven doelen kunt bereiken.

2. Schenk aandacht aan de kleine dingen

Je bent een dromer en voeler, wat betekent dat je emoties je door het leven leiden. Vertrouwen op je gevoel is een ongelooflijke zachte vaardigheid, maar het kan je vermogen om aandacht te schenken aan belangrijke details die niet overeenkomen met je intuïtie vertroebelen.

Stel dat u een innovatief projectidee bedenkt en meteen begint met leuke taken voordat u waardevol marktonderzoek of nalevingsbeperkingen overweegt. Mogelijk hebt u een manager of partner nodig die u afremt en u eraan herinnert eerst de praktische details te controleren voordat u met het project begint.

vrouw-alleen-in-kunststudio-doe-keramiek-infp-persoonlijkheidstype

3. Leer mensen binnen te laten

Omdat je meer introvert bent, kun je het beginnen van gesprekken en het opbouwen van vriendschappen overweldigend vinden. Maar dankzij jouw creativiteit, empathie en emotionele intelligentie heb je de mensen om je heen zoveel te bieden. U kunt uw interpersoonlijke vaardigheden verbeteren om relaties gemakkelijker te maken door gemeenschappen van mensen met dezelfde interesses te zoeken. Deze overeenkomsten geven je meteen iets om over te praten om het ijs te breken.

4. Oefen met het accepteren van kritiek

Omdat je gevoelens je beslissingen en ervaringen sturen, kun je waarnemen constructieve feedback als een persoonlijke aanval, en collega’s kunnen uw defensieve houding interpreteren als arrogantie of bekrompenheid. Maar leren feedback geven en ontvangen is essentieel voor uw groei, zoals diverse perspectieven kan belangrijke details en problemen opsporen die u mogelijk over het hoofd hebt gezien.

Het aanpassen van hardnekkigere denkpatronen en mentale gewoonten is niet eenvoudig. Om uw kijk op feedback opnieuw te formuleren, haalt u diep adem en vraagt ​​u zich af: “Hoe helpt deze input mij groeien?” Na verloop van tijd zul je het idee versterken dat de perspectieven van anderen waardevol zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

5 productiviteitshacks voor INFP-persoonlijkheidstypen

Een dromer zijn is een van je grootste krachten, maar soms heb je misschien moeite om met beide benen op de grond te blijven. Hier zijn vijf productiviteitstips die u in uw dagelijkse routine kunt opnemen:

 1. Focus op het proces: Waarschijnlijk weet je precies wat je wilt, maar weet je niet zeker hoe je dat moet bereiken. Definiëren SLIMME doelstellingen om uw grote ideeën op te splitsen in beheersbare processen, waarbij u alle “Wat als?”-vragen elimineert en een beter inzicht krijgt in hoe u dat moet doen uw doelstellingen bereiken.
 2. To-do lijstjes maken: Als dagdromer, verfijnd organisatievaardigheden zal je op het goede spoor houden. Of u nu de voorkeur geeft aan de Eisenhower-matrix of een eenvoudige checklist, prioriteit geven aan uw taken vermindert de drang om jezelf af te leiden met je volgende grote idee.
 3. Elimineer afleidingen: Uw persoonlijke ruimte is uw oase, wat betekent dat een schone werkruimte en beperkte afleiding cruciaal zijn gefocust blijven. Als je moeite hebt om je te concentreren, focus dan op apps of productiviteitsmethoden zoals de Pomodoro-techniek Bied de structuur die je nodig hebt om efficiënter te werken.
 4. Geef prioriteit aan vrije tijdsactiviteiten: U voelt zich op uw best als u tijd heeft vrijgemaakt voor het vervullen van activiteiten die aansluiten bij uw waarden. Zorg er dus voor dat u van zinvolle hobby’s in uw vrije tijd geniet, zodat u uw beste zelf naar uw werk kunt brengen.
 5. Plan creativiteit: Terwijl u werkt aan het verbeteren van uw plannings- en organisatorische vaardigheden, moet u er rekening mee houden dat u daar tijd voor vrijmaakt creatief denken. Misschien luister je wel naar een podcast tijdens uw woon-werkverkeer of geniet tijdens uw pauze van een kleurboek voor volwassenen.

man-ligt-op-yogamat-luisteren-naar-podcast-op-earpods-infp-persoonlijkheidstype

15 van de beste INFP-carrièrepaden

Het vinden van een baan die uw karakter weerspiegelt, getuigt van uw neiging om uw waarden in elk aspect van uw leven te integreren – en misschien bent u iets op het spoor. Studies tonen aan dat het afstemmen van uw carrièrepad op uw karakter uw werktevredenheid kan vergroten.

Je creativiteit, onafhankelijkheid en verlangen naar weinig maar betekenisvolle verbindingen maken je een competitieve kandidaat voor verschillende rollen, zoals deze 15 uitstekende banen voor INFP-individuen:

 1. Raadgever

 2. Sociaal werker

 3. UX-ontwerper

 4. Dierenarts

 5. Docent

 6. Organisator zonder winstoogmerk

 7. Schrijver of redacteur

 8. Museumconservator of galerist

 9. Onderwijsadviseur

 10. Milieuplanner

 11. Ingenieur hernieuwbare energie

 12. Logopedist

 13. Holistische zorgverlener

 14. Revalidatie adviseur

 15. Ergotherapeut

vrouw-die-holistische-geneeskunde-op-haar-kantoor-infp-persoonlijkheidstype doet

Tips voor het werken met INFP-persoonlijkheidstypen

Als u denkt dat een collega een INFP-type is, heeft u geluk, aangezien deze teamgenoten de neiging hebben om beter te worden de cultuur van een bedrijf. Hier zijn een paar manieren om hun passie en creativiteit naar boven te halen en tegelijkertijd hun zwakke punten te overwinnen:

 • Laat ze in hun eigen tempo bewegen: Geef ze de tijd en ruimte die ze nodig hebben om zich open te stellen. En als ze hun gedachten en gevoelens delen, dankbaarheid uiten om ze te valideren en ervoor te zorgen dat ze zich gezien voelen.
 • Stimuleer zelfreflectie: Stel open en verhelderende vragen om ervoor te zorgen dat constructieve feedback zachter aanvoelt, waardoor ze de ruimte krijgen om hun ideeën te ontwikkelen in plaats van te verdedigen.
 • Respecteer hun waarden: Toon respect voor hun waarden; het is wat hun identiteit, ideeën en beslissingen bepaalt. En probeer hun denkproces te begrijpen om vertrouwen te kweken en bouw rapportzelfs als je zie niet alles in de gaten.
 • Respecteer hun onafhankelijkheid: Autonomie is een essentiële motivator die hun creativiteit en werkplezier verbetert. Door hen de mogelijkheid te geven zelfstandig ideeën en oplossingen te verkennen, zorg je ervoor dat ze zorgvuldig ontwikkelde en innovatieve gedachten bieden.

Benut je sterke punten om impact te maken

INFP-persoonlijkheidstypen beschikken over waardevolle zachte vaardigheden die de wereld nodig heeft, zoals vrijgevigheid, toewijding en grootbeelddenken. Dat is de reden waarom uitstekende banen voor INFP-individuen verschillende sectoren doorkruisen en diverse verantwoordelijkheden met zich meebrengen.

Je grootste kracht is je vermogen om groots te dromen. Nu is het tijd om gebruik te maken van uw natuurlijke talent voor zelfreflectie om uw vaardigheden op het gebied van organisatie en taakbeheer te verbeteren en uw dromen werkelijkheid te maken. Met een beetje werk ben je niet meer te stoppen.