Hoeveel verdient een basisschoolleraar in Catalonië?

Nieuws

Er zijn verschillende groepen ambtenaren en De docenten bevinden zich in groep A2. Dit betekent niet dat de salarissen hetzelfde zijn, maar eerder dat ze veranderen, en in het geval van leraren varieert het ook afhankelijk van de autonome gemeenschap waar ze werken. Sterker nog, er kunnen grote verschillen tussen zitten.

Hij Het gemiddelde salaris van een basisschoolleraar in Catalonië bedraagt ​​2.387,99 euro per maand, volgens de laatste salarissen gepubliceerd door ANPE Catalunya. Dit salaris komt overeen met het basissalaris van 1.147,35 euro per maand, vermeerderd met de volgende toeslagen:

  • Bestemmingstoeslag: 566,36 euro per maand
  • Algemene specifieke toeslag: 674,28 euro per maand

Afhankelijk van het al dan niet uitoefenen van een specifieke functie zou de specifieke specifieke toeslag kunnen worden toegevoegd, namelijk 131,10 euro per maand, waardoor het maandsalaris zou stijgen naar 2.519,09 euro per maand.

Wat moet je wel In alle gevallen worden, naast het voorgaande salaris, de perioden van drie jaar en de twee buitengewone betalingen toegevoegd, die betrekking heeft op alle leraren en, in het algemeen, op de hele onderwijsgroep. Ook, indien van toepassing, de specifieke aanvulling door stadions.

Triënnia

Triënnia worden elke drie jaar anciënniteit behaald en zijn cumulatief, dat wil zeggen dat ze worden toegevoegd aan het salaris telkens wanneer een nieuwe wordt bereikt. In het geval van Catalonië voegen de leraren er voor elk triënnium een ​​extraatje aan toe 41,65 euro meer per maand.

Buitengewone betalingen

Catalaanse leraren in het basisonderwijs ontvangen, net als de rest, twee buitengewone betalingen per jaar Ze bestaan ​​uit een deel van het basissalaris (836,78 euro) plus een deel van elke opgebouwde periode van drie jaar (30,37 euro voor elke periode)..

Stadionspecifieke toeslag

Afhankelijk van het geval kan het specifieke complement in fasen worden toegevoegd, waarvan de hoeveelheid varieert afhankelijk van het bereikte niveauof:

  • Eerste fase: 123,26 euro per maand
  • Tweede fase: 129,63 euro per maand
  • Derde fase: 146,95 euro per maand
  • Vierde fase: 159,14 euro per maand
  • Vijfde etappe: 139,30 euro per maand

Aanvulling op een andere coördinerende functie

In het geval van een extra functie vervullen naast die van leraar, zou er opnieuw een salarisbonus op de loonlijst worden ontvangen. Dit is per geval bepaald:

  • Coördinatoren: 89,52 euro per maand
  • Afdelingshoofden: 89,52 euro per maand
  • Docenten: 63,65 euro per maand