De indrukwekkende gratis SEPE-cursus die toegang geeft tot werken als heftruckchauffeur en 2.000 euro verdient

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) en de Rijksstichting Arbeidsopleidingen (Fundae) aanbod twee gratis cursussen voor het behalen van het heftruckrijbewijs. Deze cursussen zijn face-to-face en gericht op werklozen. Na voltooiing en het behalen van de inhoud wordt een certificaat van professionaliteit afgeleverd.

Zowel werklozen, werknemers met een geldig contract als zelfstandigen hebben toegang tot deze opleiding. Deze positie is een van de meest gevraagde, zowel in de bouw als in onder meer supermarkten of in de metallurgiesector. Een voorbeeld hiervan zijn de 423 vacatures voor heftruckchauffeur die de SEPE actief heeft op haar werkgelegenheidsportaal. Er zijn niet al te veel eisen, over het algemeen kun je solliciteren bij ESO en zonder ervaring.

Hij salaris voor een heftruckchauffeurZoals het Talentportaal aangeeft, is dat zo 17.710 euro voor mensen zonder ervaring. Degenen die al een tijdje werken, hebben misschien een loonsom van 24.300 euro. Opgemerkt moet worden dat in gevallen waarin de dienst nacht is, zij een financiële compensatie zullen krijgen.

Vereisten voor toegang tot een SEPE-cursus heftruckchauffeur

De vereisten waaraan moet worden voldaan voordat u begint met het invullen van de registratie, staan ​​vermeld in de inhoud van elke cursus. Zij kunnen worden geraadpleegd voordat de aanvraag wordt verzonden. Dit zijn:

  • U bent ouder dan 18 jaar en als u jonger bent, moet u toestemming van uw ouders of voogd overleggen.
  • Je kunt op basisniveau lezen en schrijven.
  • Zorg voor een computer met de mogelijkheid tot internetverbinding voor de cursussen die teletraining aanbieden (die voor heftruckchauffeurs zijn meestal face-to-face).
  • Niet nog een SEPE-cursus met hetzelfde onderwerp gevolgd hebben.

Degenen die werkloos zijn en actief op zoek zijn naar werk, maar ook degenen die in een Reglement Uitzendarbeid (ERTE) staan, actieve werknemers en zzp’ers kunnen zich aanmelden.

Inhoud van de gratis cursus heftruckchauffeur

De De inhoud is verdeeld in blokken, 13 theoretisch en 1 praktisch. De onderwerpen die aan bod komen zijn die gerelateerd aan functionaliteit, typologie en componenten van de heftrucks. Onder hen de machinist, het type machines dat op de werkplek zal worden gebruikt, hoe een vorkheftruck eruit ziet.

Daarnaast zullen de dumper, de schranklader, de minigraafmachine, de verreiker, het hoogwerker voor personen (MEWP) en algemene basisveiligheidscomponenten worden geanalyseerd.

Tenslotte de basisonderhoudswerkzaamheden, welke inspecties er voor en na de werkdag moeten worden uitgevoerd of de mechanische basisprincipes zoals de werking van motoren en transmissies.

Het is essentieel dat de student aan het eind van de cursus enkele basisprincipes kent van de preventie en veiligheid van beroepsrisico's.

Zo meld je je aan voor de heftruckcursus

Om te beginnen moet u de SEPE – Fundae-website bezoeken. Er verschijnt een eerste filter, waarin je de arbeidssituatie van de student moet kiezen en de sector waarin hij of zij de opleiding wil vinden. Als deze tweede niet duidelijk is, kan de tabel in ieder geval blanco worden gelaten.

Vervolgens moet je op 'Zoeken' klikken en de cursussen verschijnen met de aanmeldperiode geopend. Dit keer zijn het er twee: één voor werkzaamheden met zelfrijdende machines en één voor heftruckwerkzaamheden.