Hoeveel brengt een scheidsrechter in rekening voor het afzeggen van een Copa del Rey-wedstrijd?

Nieuws

Op het spel staan Halve finale Copa del Rey en er zijn veel fans die aan de televisie gekluisterd zijn om te zien hoe hun team presteert. Maar wat ze niet weten is dat er een man op het veld is die tussen de wedstrijden door een fortuin verdient: de scheidsrechter. De Spaanse scheidsrechters zijn de best betaalde in Europa En hun beloning zal zeker niemand onverschillig laten: aan de basis verdienen ze, zonder ook maar één spel uit te spelen, 12.500 euro per maand. Nu verdienen ze voor elke arbitrage een bonus. Dus nu Atlético de Madrid – Athletic Club vandaag strijdt, Hoeveel zal uw scheidsrechter vandaag betalen?

Scheidsrechters rekenen voor het afroepen van een Copa del Rey-wedstrijd hetzelfde bedrag als voor een normale wedstrijd uit de Eerste Klasse: 4.200 euro. Een extraatje waar veel loontrekkenden al blij mee zouden zijn. Als ze het niet scheidsrechteren, maar in de VAR-kamer monitoren, bedraagt ​​de bonus ongeveer 2.100 euro per spel, terwijl degenen die aan de AVAR zijn toegewezen ongeveer 850 euro per spel verdienen.

Als de wedstrijd nu in de Champions League zou plaatsvinden (de volgende wedstrijden zijn op dinsdag de 13e, FC Kopenhagen VS Manchester City en Leipzig VS Real Madrid), zou de extra aanzienlijk groter zijn: in dit geval rekenen de scheidsrechters 7.000 euro per wedstrijd. overeenkomst. Ervan uitgaande dat een scheidsrechter twintig wedstrijden per jaar afzegt en in nog eens twintig wedstrijden de VAR beheert, zou het salaris ongeveer 300.000 euro bruto per jaar bedragen.

Wie betaalt de salarissen van de scheidsrechters?

Het salaris van de scheidsrechters wordt gedragen door de Liga Professioneel Voetbal, hoewel deze behoren tot de Koninklijke Spaanse voetbalbond onder de Technische Commissie van Scheidsrechters, die hun onafhankelijkheid garandeert. LaLiga betaalt hen, naast de eerdere vergoeding, voor transfers, accommodatie en maaltijden.

Opgemerkt moet worden dat scheidsrechters, naast scheidsrechters, zich ook bezighouden met andere taken, zoals het voorbereiden van de wedstrijden, het voor de eerste keer op het veld komen, analyseren hoe de spelers van elk team bewegen… Alles wat nodig is om voorbereid aan te komen de wedstrijden.