Hoe transformationele coaching je leven kan veranderen

Vooruitgang op het werk

Transformatie impliceert totale revisie.

Dat kan nieuwe manieren van werken betekenen, de renovatie van een huis voltooien of een geheel nieuwe kijk op het leven aannemen.

Niet alle veranderingen hoeven transformationeel te zijn; sommige verschuivingen gebeuren stukje bij beetje. U kunt uw ruimte per kamer upgraden of beginnen op zoek naar een nieuwe baan door elke dag een aanvraag te versturen.

Maar er zijn momenten in het leven waarop je voel me zo vastzitten dat het nemen van kleine stappen niet voldoende is. Je bevindt je op een moment waarop je een transformationele verandering moet doorvoeren.

Het transformeren van de staat van je leven is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als u op zoek bent naar een ingrijpende herziening van uw kijk of levensstijl, heeft u ondersteuning nodig. En een transformationele coach kan daarin voorzien.

Transformationele coaching is afhankelijk van deskundig advies om belangrijke levensveranderingen te begeleiden, wat aantoont dat geen enkel levensplan te rigide is om te vernieuwen. Met de juiste hulp kun je van koers veranderen en een diepgaander en blijvender resultaat bereiken gevoel van vervulling.

Wat is transformationele coaching?

Transformationele coaching helpt individuen drastische veranderingen in hun leven aan te brengen. In plaats van een deel van iemands leven enigszins te veranderen, leiden transformationele coaches cliënten naar een radicaal andere realiteit, zoals een baan in een nieuwe branche of een verhuizing naar een nieuw land.

Cliënten die op zoek zijn naar transformationele levenscoaching moeten bereid zijn een holistische kijk op hun leven te hebben en na te denken over wat hen ontevredenheid brengt, waarbij ze open moeten staan ​​voor onverwachte antwoorden. In tegenstelling tot situationele coaching, waarbij een cliënt een wens kan zien carrière verandering als doel stelt de transformationele stijl geen doelstellingen vast.

In plaats daarvan graaft deze aanpak diep om datgene wat niet werkt in iemands leven uit te roeien en hun perspectief te veranderen. Deze coachingaanpak is als loopbaancoaching of levensstijlcoaching, behalve de focus op grote – in plaats van stapsgewijze – veranderingen.

De voordelen van transformationele coaching

Transformationele coaching hanteert een top-down benadering, te beginnen met een alomvattende blik op uw realiteit en de wijdverbreide maar blijvende veranderingen die u wilt doorvoeren. Deze verschuivingen op hoog niveau sijpelen door in het dagelijks leven de volgende voordelen opleveren:

Verbeterd zelfbewustzijn

Volgens BetterUp Labs dwingt transformationele coaching je om je ware verlangens te ontdekken, ongeacht wat externe druk, zoals familieleden of de samenleving, wil. Bovendien brengt deze stijl van coaching je in contact met je talenten en herinnert het je eraan dat je levensveranderende ervaringen kunt omarmen. zelfverbeteringen die persoonlijke voldoening bevorderen. Hiermee kunt u uw uiteindelijke doelen identificeren en plannen om deze te bereiken.

Een groter gevoel van mogelijkheid

Mogelijk sluit u opties uit die buiten bereik lijken. Maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat u dat niet kunt die doelen bereiken. Het kan zijn dat je geest je ervan weerhoudt een weg vooruit te zien.

Transformationele coaching, en de enorme kracht ervan om u te helpen herkennen je sterke puntenkan u laten zien hoe u een realistisch pad naar een nieuwe realiteit kunt uitstippelen. En het kan geen kwaad om een ​​coach te hebben als motivator en herinnering dat je je kijk kunt veranderen.

Een ‘dorpsmentaliteit’

Het beroemde gezegde ‘er is een dorp voor nodig’ verwijst naar de kracht van het hebben van een gemeenschap die je reis ondersteunt. Transformationele coaching komt voort uit dit idee en herinnert je eraan dat significante verandering niet alleen van jou afhangt; je mag om hulp vragen.

En iedereen heeft wel eens ondersteuning nodig. Maar liefst 43% van de Amerikanen heeft coaching gezocht omdat ze wensten dat hun leven er anders uitzag en begeleiding nodig hadden voordat ze de volgende stappen zetten.

Wat u kunt verwachten van de transformationele aanpak

Bij elke traditionele vorm van coaching werken cliënten samen met hun coach om een ​​doel te formuleren actieplan om het te bereiken. Vervolgens is het hele traject van het programma op dat doel gericht. Om dit effectief te kunnen doen bij het hanteren van veel bredere doelstellingen, balanceert het transformatiecoachingsmodel de volgende drie pijlers:

 1. Bewustzijn: Transformationele coaching helpt u een beter leven voor te stellen en ervoor te zorgen dat de projectie u vertegenwoordigt. Het is niet transformerend voor u om te werken aan grotere rijkdom als u geld niet waardeert of meer nodig heeft financiële zekerheidMaar soms kun je je stigmatiseren of je schamen voor wat je verlangt, en deze coaches proberen misvattingen uit te dagen en ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt bij het koesteren van een levensstijl waar je echt van zult genieten. Zoals elke vorm van levens begeleidingis de eerste stap het identificeren van wat niet werkt.
 2. Uitlijning: Dit beschrijft het proces van het koppelen van uw zelfbewustzijn met uitkomsten. Misschien verlang je naar sterker interpersoonlijke verbindingen, maar een van je doelen is om alleen de wereld rond te reizen. Een coach kan je helpen inzien dat meer eenzame tijd niet strookt met het levensplan dat je voor jezelf voor ogen hebt.

Actie: Door uw bewustzijn op één lijn te brengen, kunt u realistische stappen voorwaarts bepalen. Hoewel het geen doelgericht proces is, dwingt dit deel van het transformatieve coachingtraject je ertoe om specifieke doelstellingen te stellen die verband houden met de perspectiefverschuivingen die je wilt ervaren.

man-die-op-het-punt-staat-een-motivationele-uitspraak-transformationele-coaching te geven

Voor wie is transformatieve coaching nodig?

Transformationele coaching is niet voor iedereen weggelegd, en dat is maar goed ook. Dit gespecialiseerde type mentorschap is bedoeld voor mensen op een heel uniek kruispunt. Je zou geschikt kunnen zijn voor transformationele coaching als je een van de volgende vakjes aanvinkt:

 • U wilt een belangrijke verandering doorvoeren, maar weet niet precies hoe bang zijn om de verkeerde beslissing
 • Je weet dat er iets mis is in je leven, maar je kunt de oorzaak van het probleem niet achterhalen
 • Je past je aan aan de veranderingen in je leven en voelt je niet op je plek of weet niet goed hoe je daar doorheen moet komen
 • U wilt uw behoeften, verlangens en doelen beter begrijpen
 • Je worstelt met het stellen van doelen omdat je niet zeker weet wat je wilt
 • U heeft een grote persoonlijke of professionele ontwikkeling doel (zoals het starten van een eigen bedrijf) die uw huidige levensstijl niet ondersteunt, en u veranderingen wilt aanbrengen die aansluiten bij uw droom
 • Je baas, partner of geliefde heeft dat wel je feedback gegeven over mogelijke veranderingen die u zou kunnen aanbrengen om uw levensstijl te verbeteren, en u niet zeker weet of u dit advies moet implementeren en hoe u dit moet implementeren
 • Je hebt het gevoel dat je dat bent niet goed genoeg of voldoende succesvol bent en je perspectief wilt verleggen en beperkende overtuigingen overwinnen
 • Jij bent uitgebrand en ondersteuning nodig hebben brainstormen hoe een betere balans tussen werk en privé creëren
 • U weet zeker welke veranderingen u wilt doorvoeren, maar heeft een verantwoordingspartner nodig die u op koers houdt
 • Je wilt nieuwe gedragsvaardigheden aanscherpen, zoals zelfvertrouwen En motivatie

Omdat transformationele coaching niet voor iedereen of voor elk type transitie geschikt is, volgen hier enkele situaties waarin u deze dienst niet zou moeten zoeken, maar in plaats daarvan een andere mentorschapsniche zou moeten zoeken:

 • Je hebt een specifiek doel en wilt alleen aan dat doel werken zonder andere gebieden van je leven te beoordelen
 • Een coach gespecialiseerd in gezondheid, financiën of… ondernemerschap kan uw huidige coachingbehoeften beter ondersteunen
 • U voelt zich niet klaar om veilig of productief een enorme verandering door te voeren
 • Jij hebt nodig geestelijke gezondheidszorgleuk vinden therapie, in plaats van coaching (dat wil zeggen, als u lijdt aan depressie of spanning)

man-met-stift-schrijven-in-bord-transformationele-coaching

Hoe vind je een transformationele coach: 3 tips

Het besef bereiken dat je je leven wilt veranderen is enorm. Je bent nu klaar om de steun van een coach te zoeken. Dit is weer een essentiële en uitdagende fase in het proces – en een fase die aanzienlijke beloningen kan opleveren als je met de juiste persoon samenwerkt.

Hier is een gids voor het vinden van transformationele levenscoaches die aan uw behoeften voldoen.

1. Analyseer de coachingstijl en referenties

Een gekwalificeerde coach zal duidelijk hun methoden uiteenzetten en blijk geven van een diepgaand begrip van hun werk. Wanneer u op zoek bent naar een transformationele coach, zorg er dan voor dat deze deze service specifiek aanbiedt, aangezien traditionelere, doelgerichte coaching mogelijk niet de gewenste resultaten oplevert.

Het is ook verstandig om getuigenissen te lezen en de referenties van de coach te bekijken. U kunt vertrouwen op kenmerken als certificering, educatieve ervaring in coachtrainingsprogramma’s die zijn geaccrediteerd door instanties als de International Coaching Federation (ICF), of de deelname van een coach aan een gerenommeerd platform als BetterUp.

BetterUp’s coachingdiensten voor individuen u te koppelen aan een deskundige die gespecialiseerd is in het soort ondersteuning dat u zoekt. En jij kan werk virtueel samen met uw coachwat betekent dat de geografie je er niet van weerhoudt om de beste match te vinden.

2. Kijk of er een verbinding is

Wanneer u overweegt om met een welzijnsprofessional samen te werken, zorg er dan voor dat u ‘klikt’. Plan een bel- of proefsessie om uw toekomstige transformatiecoach te leren kennen.

U moet zich op uw gemak, veilig en begrepen voelen als u met hen praat. Als je het gevoel hebt dat je niet op dezelfde pagina zit, is dit misschien niet de beste keuze. Probeer verschillende consultsessies totdat u een coach vindt die bij uw voorkeuren past.

3. Blijf erbij

Het ontvangen van coachingdiensten kan eng zijn. Ze kunnen u vragen stellen die u niet graag durft te beantwoorden, en u ertoe aanzetten moeilijke dingen te doen, zoals een sprong in het diepe wagen een carrièreswitch maken. Maar omarm het ongemak totdat je weggaat comfort zone wordt eigenlijk comfortabel.

Blijf bij hun begeleiding om betere gewoonten te creëren, want het resultaat is de moeite waard. U staat op het punt een volledig getransformeerde kijk op het leven te krijgen, samen met uitgebreide groei in uw persoonlijke en professionele leven. Je kunt zelfs een loopbaantransitiecoach vinden die je tijdens dit proces ondersteunt.

vrouw-knuffelen-een-andere-vrouw-transformationele-coaching

Transformeer je leven met de hulp van een coach

Hulp vragen kan beangstigend zijn, maar transformationele verandering is vrijwel onmogelijk zonder deskundige en ervaren ondersteuning. Je bent nog nooit aan deze reis begonnen, dus het is van cruciaal belang dat iemand je de weg wijst om op het goede spoor te blijven.

Er is een soort coach voor elke situatie. Coaching kan individuen of organisaties helpen die kleine veranderingen willen doorvoeren of hun werkwijze compleet willen veranderen. Coaches kunnen professionele teams ook helpen een hoger niveau te bereiken, collega’s ondersteunen elkaarhaar, en individuen vinden betekenisvolle relaties of carrières. En transformationele coaching kan je helpen de grootste verandering van allemaal te maken: een nieuwe kijk aannemen.