Dit is de beste manier om je baas te vertellen dat je te veel werk hebt

Nieuws

Veel werknemers bevinden zich in de positie dat ze worden onderworpen aan een werkdruk boven wat ze aankunnen, Veel gevallen van werkstress, werknemers met een burn-outsyndroom en andere problemen die verband houden met de geestelijke gezondheid op het werk, komen voort uit deze situaties. Daarom is het het beste voordat de situatie escaleert tot een van deze ernstige problemen, Het beste is om met de baas te praten.

Werknemers worden geconfronteerd met de situatie waarin ze aan hun superieuren communiceren dat hun werklast groter is dan ze kunnen vermoeden Het is geen gemakkelijke taak, Om deze reden heeft Fast Company de meest effectieve manier dat werknemers tegen hun baas zeggen dat ze te veel werk hebben.

De beste manier om je baas te vertellen dat je te veel werk hebt

Het eerste wat zij aanbevelen is overbelasting van het werk Het is niet iets dat de werknemer alleen moet aannemen, en dat moet aan superieuren worden gecommuniceerd, zodat zij op de hoogte zijn van de situatie. Maar het gaat niet alleen om het communiceren ervan slagen in deze missie, Fast Company adviseert om drie stappen te volgen.

Documenteer taken

Voordat je met de baas praat, moet je dat doen documentOm dit te doen, moet u een lijst maken van alle taken die worden uitgevoerd, de taken die in behandeling zijn en hun leverdata.

Maak bovendien samen met dit een geschatte weersvoorspelling bij het voltooien van elk ervan, en of het nodig is dat andere mensen in het team op een gegeven moment tussenbeide komen om ze af te kunnen maken.

Op deze manier kunt u dat doen door te weten hoeveel tijd elke taak nodig heeft om te voltooien prioriterenaangezien ze niet allemaal even belangrijk zullen zijn en de bestede tijd niet altijd betere resultaten betekent.

Vertel de baas bovendien hoeveel taken zijn niet alleen afhankelijk van jezelfkan het betekenen dat hij het team coördineert, zodat deze efficiënter worden uitgevoerd en zo een deel van de werkdruk wordt weggenomen.

Analyseer de werkstroom

In het artikel wijzen ze op het belang van documenteer de in- en uitgang van taken worden uitgevoerd, waarbij wordt aangegeven wie de aanvragen doet voor de taken die moeten worden uitgevoerd en aan wie deze worden ingevoerd nadat al het werk is gedaan.

Dit is van cruciaal belang zodat de baas de werklast kan begrijpen en tegelijkertijd informatie kan verstrekken over wie de bevoegdheid heeft om nieuwe taken toe te wijzen.

Stel prioriteiten voor

Prioriteiten stellen is essentieel wanneer een medewerker overspoeld wordt met werk, dan heeft hij/zij vastgesteld welke taken als eerste gedaan moeten worden, en welke taken op een laag pitje kunnen worden gezet of aan iemand anders kunnen worden gedelegeerd.

Het kan zijn dat de werknemer niet de macht heeft om het alleen te doen, maar nadat hij of zij de voorgaande stappen heeft gezet en dit aan de baas heeft uitgelegd, beschikt hij of zij over de benodigde informatie om die beslissing te kunnen nemen of autoriseren.