Hoe organiseer je je bureau op het werk?

Vooruitgang op het werk

Organiseer uw kantoor: gebruik de konmari-methode

Zo revolutionair als nieuwswaardig, dit is de methode die is ontwikkeld door de paus van opruimen, Marie Kondo. Essentiële bestsellerauteur Magische opslag, Marie Kondo geeft haar filosofie, haar methode en haar tips. Voor degenen die geloven dat “het leven begint na het uitzoeken”, kan opruimen je leven veranderen… en tot geluk leiden. Moeilijk te ontkennen: ’s ochtends op kantoor aankomen en een schone, opgeruimde en ordelijke plek ontdekken, geeft het niet een indruk van lichtheid en welzijn?

Lees ook >> 5 manieren om je bureau op te ruimen aan het begin van het schooljaar

Beheer een volledige opslag van uw kantoor

Als je meer van het rommelige type bent, zul je een kleine revolutie meemaken… maar je zult uiteindelijk zo’n geluk voelen dat je er snel verslaafd aan raakt.

Weet je niet hoe je het moet doen?

>> De eerste regel: ruim, in één keer en grondig op. U ontsnapt dus aan de imitatie-opslag die rommel niet vermijdt.

Neem een ​​vuilniszak mee. En weggooien: boeken die je al 3 jaar niet hebt geopend, oude tijdschriften, pennen die de helft van de tijd schrijven, oude visitekaartjes, post-its bevlekt met koffie. Kortom, alles wat zich al maanden op je bureau opstapelt en dat je helemaal vergeten was.

>> Zoek vervolgens een ruimte voor elk van de voorwerpen die je wilt bewaren: je computer in het midden van het bureau bijvoorbeeld, je lamp aan de linkerkant, je potloodhouder aan de rechterkant.

>> Definieer tot slot één opslagruimte waarin u uw ordners en mappen rangschikt. Hoe meer u de opslagruimten vermenigvuldigt, hoe meer u verspreidt: gegarandeerd contra-productiviteit!

Lees ook >> Betaalt een topkantoor zijn vruchten af?

Promoot onmiddellijke visualisatie als een techniek om uw bureau te ordenen

Voor Marie Kondo is het essentieel om zo eenvoudig mogelijk op te bergen. U moet in één oogopslag uw hele bureaublad kunnen zien en wat erop staat. Hetzelfde principe als je een kast of een opbergdoos hebt.

Het geheim ? In plaats van ordners, notitieboekjes en tijdschriften op elkaar te stapelen, berg je ze verticaal op. Net zo effectief voor de kleding in uw kleedkamer als voor uw kantoorspullen, bevordert deze opslagmethode met het stempel van Marie Kondo onmiddellijke visualisatie. Bovendien, aangezien verticaal stapelen erg ingewikkeld is, zul je vaker je toevlucht moeten nemen tot sorteren/weggooien: een ultra-efficiënte manier om een ​​opgeruimde, aangename en bron van geluk werkruimte te houden!

Lees ook >> Een week om efficiënter te zijn aan het begin van het schooljaar