Rennes: een stad waar het goed werken is

Vooruitgang op het werk

Terwijl voor de Bretonse bevolking als geheel het aantal werkzoekenden tussen juni 2017 en juni 2018 met 0,1% toenam, voor managers registreerde Pôle emploi een daling van 14%. Executive werkgelegenheid heeft dus weer de haren van het beest! Deze populatie is oververtegenwoordigd in Rennes, een logische situatie gezien deeconomische activiteit van dit bassin. “Over het algemeen is de markt goed zichtbaar. Jobboards zijn goed ontwikkeld en een aanwezigheid op sociale media helpt je om snel informatie over kansen te vinden. »

Lees ook >> Waar werken executives in het Grote Westen?

Rennes: bloeiende zakenwijken

Het Eurorennes-project is “Het is een gebied dat zijn beloften nakomt op het gebied van het evenwicht tussen privéleven en professioneel project, en van degenen die deze mobiliteit hebben uitgevoerd, heeft niemand er spijt van! », aldus Nicolas Carydis.

Het is ook een groene stad, gerangschikt 6ᵉ in dit gebied van de 50 grootste steden in Frankrijk in 2017 volgens de National Union of Landscaping Companies, een belangrijke troef in een tijd waarin steeds meer nieuwe nieuwkomers op de arbeidsmarkt op zoek zijn naar betekenis en waardering van MVO-verplichtingen (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Als u van watersport houdt, bent u vlakbij Saint-Malo en de Golf van Morbihan. “Zelfs als het busnetwerk vrij goed is, ook in de eerste steden die grenzen aan Rennes, hebben mensen die uit Parijs komen niet per se een voertuig, maar het is vrij essentieel om zich hier te verplaatsen en te werken omdat sommige bedrijven niet worden bediend. De tweede metrolijn, die naar verwachting begin 2020 in gebruik wordt genomen, moet daarbij helpen. Op dezelfde golflengte merkt Nicolas Carydis op dat ” het werkgelegenheidsgebied is nogal versnipperd, soms aan de rand van Rennes », in tegenstelling tot andere regio’s waar de managementfuncties zich in het centrum van de hoofdstad bevinden of in bepaalde aangrenzende wijken zijn verzameld.

>> Al onze onroerend goed advertenties in Rennes

>> Ontdek al onze vacatures in Rennes