Hoe je verandering kunt omarmen en waarom het nodig is voor groei

Vooruitgang op het werk

Elke dag groei je naar een andere versie van jezelf. Je ontmoet een nieuw iemand, verbetert een vaardigheid of leest een zin in een boek die duidelijkheid aan je leven toevoegt. Deze kleine momenten kunnen zo gewoon zijn dat je niet beseft dat je elke dag een kleine stap vooruit zet.

Grotere veranderingen in het leven vereisen meer aandacht en zorg zich engageren voor een masteropleiding, het loslaten van een giftige relatieEn uw financiën leren beheren. Te midden van de verantwoordelijkheden van het dagelijks leven kunnen ingrijpende veranderingen buiten bereik of riskant lijken. Het kan gemakkelijker voelen om vast te blijven zitten in patronen en vast te houden aan het comfort van een routine.

Zelfs als veranderingen beangstigend lijken, ben je er voortdurend mee bezig, en als je dit omarmt, ben je klaar voor succes. Wanneer je opzettelijk verandering omarmt – zowel kleine duwtjes als seismische verschuivingen – krijg je meer persoonlijke ontwikkeling en een dieper gevoel van vervulling.

Verandering positief accepteren is uitdagend werk. Maar de tijd nemen om na te denken over de persoon die je zou willen zijn, is een manier om een ​​stapje terug te doen en een duidelijker beeld te krijgen. levensroutekaart. Het identificeren van uw waarden en natuurlijke sterke punten kan u de middelen geven om doelbewust te veranderen, zelfs als het overweldigend of eng is.

Het belang van het omarmen van verandering

Het leven kent weinig garanties. Maar één ding waarop u kunt rekenen, is verandering. Je kunt de eb en vloed van het leven niet stoppen, maar je kunt wel leren hoe je verandering in je leven kunt accepteren.

Het is normaal dat u voorzichtig bent bij het maken van levensveranderende keuzes. Consistentie voelt immers prettig en het onbekende biedt meer vragen dan antwoorden. Wanneer grote beslissingen in het leven u met stress en angst vervullen, bedenk dan dat acute stress een natuurlijke reactie is op het buiten uw comfortzone treden. Maar het is belangrijk om stappen voorwaarts te zetten en beslissingen te nemen die u helpen uw beste leven te leiden.

In een onderzoek van econoom Steven Levitt van de Universiteit van Chicago werden deelnemers gevraagd grote beslissingen te nemen op basis van de uitkomst van een toss. Toen deze mensen de verandering daadwerkelijk doormaakten, waren ze op de lange termijn over het algemeen gelukkiger.

En degenen die besloten de verandering niet door te voeren, ervoeren een knagend gevoel dat ze wel hadden moeten hebben. Hoewel het opgooien van een munt niet de beste besluitvormingsstrategie is, leidt het leren vertrouwen op je gevoel en het aangaan van enge uitdagingen tot meer zelfvertrouwen en tevredenheid.

Verandering is noodzakelijk voor groei, en deze beloning maakt de sprong in het diepe gemakkelijker. Je vergroot je persoonlijke en professionele ontwikkeling en opent nieuwe mogelijkheden voor diepere relaties. Al dat voortdurende leren kan een sneeuwbaleffect hebben dat uw gevoel van eigenwaarde en zelfeffectiviteit vergroot. Hoe bewuster je wordt van je positieve groei, hoe meer je in jezelf gaat geloven, wat je zal helpen veranderingen in de toekomst te omarmen.

6 manieren om verandering te omarmen

Kleine aanpassingen aan uw gewoonten en mentaliteit kunnen elke weerstand tegen verandering doorbreken en de onzekerheid verwelkomen die daarmee gepaard gaat.

Hier zijn zes voorbeelden van het omarmen van verandering met inspirerende citaten om je te helpen je comfortzone te verlaten.

1. Schrijf het op

“Je bent nooit te oud om een ​​ander doel te stellen of een nieuwe droom te dromen.” – CS Lewis

Wanneer u over een grote verandering debatteert, kan uw geest overspoeld worden met tegenstrijdige emoties, wat-als-scenario’s en zorgen. Omdat zoveel informatie je afleidt, kan het moeilijk zijn om de helderheid te vinden die nodig is om met optimisme en een open geest verder te gaan.

Probeer een dagboek bij te houden om uw gevoelens beter te begrijpen en de beperkende overtuigingen bloot te leggen die uw ontwikkeling belemmeren. Of het nu gaat om het opschrijven van uw emoties, het beschrijven van uw twijfels, of het opschrijven van vragen om over te marineren, het bijhouden van een dagboek kan elk formaat aannemen dat het meest comfortabel aanvoelt.

Het belangrijkste is om alles op papier te krijgen. Als je alles eenmaal hebt opgeschreven, kun je op zoek gaan naar patronen of mentale blokkades die je moet overwinnen om je veiliger te voelen als je iets wilt veranderen.

2. Accepteer je angsten

“Als ik krachtig durf te zijn, mijn kracht in dienst durf te stellen van mijn visie, dan wordt het steeds minder belangrijk of ik bang ben.” – Audre Heer

Voor veel mensen voelt angst niet goed. Maar dat betekent niet dat het per definitie slecht is. Vaak symboliseert het alleen maar dat er enige onzekerheid bij betrokken is. Een breuk kan angst voor toekomstige afwijzing veroorzaken, en het verlaten van een giftige baan kan ervoor zorgen dat u zich zorgen maakt over uw financiële toekomst. Maar je kunt veel angsten bestrijden door een positieve instelling te koesteren. Hier zijn een paar denkoefeningen om je daarbij te helpen:

 • Concentreer u op de sterke punten en prestaties die u naar dit moment in uw leven hebben gebracht. Denk eens aan alle keren dat je uitdagingen hebt overwonnen.
 • Als u bang bent om te falen, welke vaardigheden kunt u dan inzetten om u aan te passen aan veranderingen?
 • Identificeer de hoofdoorzaak van uw angst om te voorkomen dat er een self-fulfilling prophecy ontstaat. Als je denkt dat je zult falen, zul je immers waarschijnlijk niet je hele zelf naar een nieuwe kans brengen.
 • Overweeg of het vergroten van uw zelfvertrouwen u kan helpen uw sterke punten op te merken en te benutten, zodat u zich beter voorbereid voelt op het onbekende.

3. Huur een coach in

“Als je iets niet leuk vindt, verander het dan. Als je het niet kunt veranderen, verander dan je houding.” – Maya Angelou

Succesvolle mensen begrijpen dat het leven geen soloreis is. Steunen op uw gemeenschap van vrienden, collega’s en mentoren biedt de morele steun die u nodig heeft om in uzelf te geloven.

Werken met een professionele coach is een andere geweldige manier om effectieve ondersteuning te krijgen. Coaches kunnen gepersonaliseerde actieplannen opstellen die grote beslissingen opsplitsen in een reeks kleine, realistische doelen. En regelmatige sessies met een coach zorgen voor verantwoordelijkheid die je aanmoedigt om te presteren.

Er is voor alles een coach. Bij BetterUp bieden levenscoaches, carrièrecoaches en slaapcoaches (om er maar een paar te noemen) de begeleiding en vooruitziendheid die nodig zijn om te begrijpen dat elke verandering mogelijk is, hoe eng deze ook lijkt.

4. Omarm creatief denken

“Een man die op zijn vijftigste dezelfde kijk op de wereld heeft als op zijn twintigste, heeft dertig jaar van zijn leven verspild.” – Mohammed Ali

Het leven gaat zelden zoals je het je had voorgesteld. Rollen met onverwachte uitdagingen en curveballen die gepaard gaan met nieuwe routines en ervaringen vereist veerkracht, waardoor je je met een positieve instelling kunt aanpassen aan stressvolle en ongunstige omstandigheden.

En creativiteit bevordert een grotere veerkracht door je te leren flexibel en vindingrijk te zijn. Overweeg om een ​​pottenbakkersles te volgen, lid te worden van een leesgroep of je omgeving te schetsen om de creativiteit dagelijks te bevorderen. Welke activiteit u ook onderneemt, nieuwsgierigheid zal leiden tot succes op andere gebieden van het leven, zoals het cultiveren van een betere balans tussen werk en privé en het afdwingen van nieuwe grenzen in relaties.

klein meisje-schilderen-op-wit-canvas-liggend-op-de-vloer-omarmen-veranderen

5. Deel met anderen

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven, noch de meest intelligente, maar degene die het meest reageert op verandering.” – Charles Darwin

Deel uitmaken van een ondersteunend sociaal netwerk kan stress verminderen en het welzijn verbeteren, zelfs als uw sociale connecties geen directe ondersteuning bieden. Weten dat je deel uitmaakt van iets dat groter is dan jij, is voldoende om de positieve sfeer te voelen.

Hoewel uw situatie uniek is, bent u niet de enige die te maken krijgt met grote beslissingen en veranderingen in het leven. Door uw ervaringen met uw omgeving te delen en naar de ervaringen van anderen te luisteren, kunt u zich minder alleen voelen op uw reis naar zelfverbetering.

Of u nu veranderingen op de werkplek of in uw persoonlijke leven omarmt, door een beroep te doen op uw ondersteuningsnetwerk kunt u zich begeleid en aangemoedigd voelen om naar het volgende hoofdstuk van uw leven te gaan.

En wanneer u anderen bij uw reis betrekt, wordt u een leider van verandering en geeft u het potentieel voor positieve transformatie door.

6. Raadpleeg een professional in de geestelijke gezondheidszorg

“Als je uit de storm komt, zul je niet dezelfde persoon zijn die naar binnen kwam. Dat is waar de storm over gaat.” –Haruki Murakami

Wanneer angst of zorgen te luid worden om uzelf te horen denken, kan dit uw signaal zijn om hulp te zoeken bij een professional in de geestelijke gezondheidszorg. Of je nu bang bent om anderen teleur te stellen of dat een eerdere ervaring een trauma heeft veroorzaakt, het identificeren van de oorzaak is een grote eerste stap om je leven te leiden met meer controle over je acties. Een therapeut kan een veilige ruimte creëren om uw problemen en weerstand tegen verandering te analyseren.

therapeut-kijkt-naar-patiënt-op-afspraak-omhelst-verandering

Hoe je positieve verandering kunt behouden: 5 tips

Je waagde de sprong en maakte een belangrijke verandering in je leven – wat nu? Het bewerkstelligen van verandering kan net zo uitdagend zijn als de transitie zelf. Maar met doelbewuste actie kun je je groei en transformatie ondersteunen. Hier zijn vijf strategieën om te helpen:

 1. Verlies uw doelstellingen niet uit het oog: Het opsplitsen van uw langetermijndoelstellingen in beheersbare kortetermijndoelen helpt u consistente progressie te zien. En het hebben van dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse mijlpalen kan u herinneren aan waar u naartoe werkt en uw inzet bij elke nieuwe prestatie versterken.

 2. Vier consistentie: Positieve verandering is een schouderklopje waard. Vier niet alleen de belangrijkste successen. Erken en beloon uzelf voor dagelijkse of wekelijkse consistentie.

  Beloningen kunnen zijn gezonde extrinsieke motivatoren die je overtuigen om moeilijke uitdagingen te overwinnen en duurzame gewoonten te koesteren. Misschien bieden nieuwe hardlopers de motivatie die je nodig hebt om je schoenen aan te trekken en een nieuw fitnessdoel bereiken.

 3. Investeer in zelfzorg: Prioriteit geven aan uw fysieke, emotionele en mentale gezondheid is essentieel om positieve verandering in stand te houden. Een gezonde geest en lichaam zullen u helpen energie te krijgen om in uw doelen te investeren. Of het nu zo is oefeninghobby’s, of opmerkzaamheid praktijken, een toegewijde zelfzorgroutine moet een prioriteit zijn voor succes.

 4. Gebruik visuele herinneringen: Visiebordeneen boek van positieve affirmatiesof dagboeken kunnen u helpen uw doelen en motivatie actueel te houden. Het creëren van visuele signalen die resoneren met uw doelstellingen kan een sterke dagelijkse inspiratie zijn, die u herinnert aan uw doelen en waarom ze betekenisvol zijn.

 5. Herken negatieve triggers: Soms kan je geest het beste uit je halen. Door te identificeren en te begrijpen wat u van uw koers kan afbrengen, kunt u proactief mentale blokkades vermijden of beheersen.

  Of het nu om een ​​specifiek persoon gaat, vijandige werkomgevingof communicatiestijl, het herkennen van uw triggers zal u helpen een stap terug te doen en actie te ondernemen pleiten voor uw behoeften of even de tijd nemen om te pauzeren en jezelf te herinneren.

Leer van verandering te houden

Iedereen kan de opwindende mogelijkheden van het leven verkennen, ook jij.

Wanneer je verandering omarmt, of deze nu subtiel of significant is, investeer je in je persoonlijke groei en vervulling. Hoewel het hard werken kan zijn, zal het herkennen van je waarden, het stellen van duidelijke doelen en het betrekken van je gemeenschap helpen verandering te transformeren van een obstakel in een katalysator voor zelfverbetering.