Vier succes met waardering voor goede werkberichten en citaten

Vooruitgang op het werk

Stel je voor dat je een project voltooit en trots bent op je harde werk.

Je hebt het hele team bijeengebracht om een ​​stap verder te gaan, grote mijlpalen bereikt en je verwachtingen overtroffen verwachtingen van de baas. Als iemand je een blijk van waardering stuurt, voel je je nog beter over wat je hebt bereikt — jou motiveren om de volgende keer nog verder te gaan.

Ongeacht uw werkgeschiedenis kent u waarschijnlijk het verschil tussen een werkplek die werknemers erkenning geeft en een werkplek die dat niet doet. Woorden van waardering maken het gemakkelijker om moeilijke dagen door te komen en uw voortgang en succes te meten.

Als je onvermoeibaar naar een doel toe werkt en geen erkenning krijgt, is het moeilijk om je apathisch te voelen gevoel van verbondenheid of weet of u slaagt in uw rol.

Ook al heb je geen invloed op hoe anderen dat doen dankbaarheid uiten jegens u kunt u veranderen hoe u anderen behandelt. Het uiten van waardering voor goede werkberichten aan uw collega’s en managers is een uitstekende manier om hun inzet en bijdrage aan uw team te vieren.

Het belang van het erkennen van de inspanningen van medewerkers

Volgens onderzoek van Deloitte zien organisaties die hun medewerkers erkenning geven een stijging van 14% in productiviteit en prestaties. Door waardering en dankbaarheid te bieden, kunnen teamleden verbinding maken met de rest van de werkplek, waardoor er een gevoel van gemeenschap ontstaat en er een reden is om betrokken te raken.

En als teamleden niet het gevoel hebben dat leiders of collega’s hen waarderen, is de kans groter dat ze stoppen. Meer dan 50% van de werknemers tussen de 18 en 34 jaar beschouwt het veranderen van baan als gunstig voor hun carrière, en zonder de juiste erkenning van de ene werkplek kunnen ze het gevoel hebben dat ze beter af zijn van baan.

Of u nu manager, teamleider of collega bent, het tonen van waardering moedigt mensen aan om te blijven en te blijven groeien.

Hoewel externe factoren zoals verbale validatie, positieve boodschappen en bonussen geweldige motivatoren zijn, zijn ze soms niet voldoende om toptalent te behouden. Volgens onderzoeker Rajesh Singh speelt intrinsieke motivatie een grotere rol bij het motiveren van werknemers dan extrinsieke factoren.

Intrinsieke motivatie komt van de teamleden zelf zelfvertrouwen en drive in plaats van externe validatie. En hoewel waarderingsboodschappen niet onder die paraplu vallen, kunnen ze mensen helpen hun waarde te begrijpen en daar een basis voor te leggen zelfrespect.

Dit zijn allemaal positieve redenen om een ​​waarderingsberichtje te sturen, maar je kunt het ook doen om iemand een goed gevoel te geven zonder dat je daar iets voor terug belooft. Door dankbaarheid te tonen, help je een handje bij het vormgeven van een positieve bedrijfscultuur waar medewerkers elke dag met plezier naar hun werk komen. En soms is dat genoeg.

3 tips voor het geven van impactvolle erkenning

Als u weet wat een waarderingsboodschap betekenisvol maakt, wordt het gemakkelijker om er een te maken. Hier zijn drie tips om je schrijfvaardigheid te gebruiken om een ​​doordachte herkenningsboodschap te creëren:

 1. Voeg een persoonlijk tintje toe: Gepersonaliseerde waardering is oprechter dan een eenvoudig ‘Bedankt’. Het laat de ontvanger zien dat u hun inspanningen oprecht erkent en de vaardigheden waardeert die zij aan het team toevoegen. Bespreek enkele van de unieke kwaliteiten van de medewerker, zodat hij of zij het gevoel krijgt dat u hem/haar waardeert om wie hij/zij is.
 2. Wees specifiek: Iedereen waardeert het om dankbaarheid te ontvangen voor bepaalde prestaties. Markeer die van uw ontvanger persoonlijke prestaties over teamprojecten en beschrijf hoe deze bijdragen aan het succes van het bedrijf.
 3. Toon regelmatig waardering: Iemand één keer per jaar een e-mail sturen is waarschijnlijk niet genoeg om hem/haar consequent te motiveren. Zorg ervoor dat je iedereen voortdurend waardering toont, zodat ze weten dat ze meer zijn dan slechts één project of mijlpaal.

Waardering voor goede werkberichten: 9 soorten met voorbeelden

Zoals het schrijven van een vakantie bericht of afscheid e-mailis het niet eenvoudig om je gedachten en gevoelens in een of twee zinnen onder woorden te brengen. Zelfs als de ontvanger een vriend of goede collega is, kan het lastig zijn om te weten hoe dat moet iemand professioneel prijzen.

Door naar voorbeelden te kijken, kunt u uw writer’s block overwinnen en de juiste woorden vinden. Als je het geweldige werk van een teamlid hebt opgemerkt en je dankbaarheid wilt tonen, gebruik dan deze waarderingsberichten ter inspiratie:

1. Erkenning voor topprestaties

Ongeacht uw positie, het hebben van een toppresteerder in uw team maakt een enorm verschil. Ze zitten boordevol briljante ideeën, blinken uit in hun werk en motiveren de rest van de groep. Gebruik deze aanwijzingen om uw toppresteerders de erkenning te geven die ze verdienen:

 • “Ik wilde je bedanken voor je harde werk en toewijding aan het team. Jouw leiderschap en vermogen om voortdurend de lat hoger te leggen, motiveert de hele afdeling en blijft niet onopgemerkt.”
 • “Ik ben dankbaar dat je in ons team zit. Je resultaten in je eerste jaar zijn indrukwekkend en ik kijk uit naar je voortdurende groei. Je bent een echte aanwinst voor de afdeling.”
 • “We zijn voortdurend onder de indruk van je prestaties. De manier waarop je met (projectnaam) omging is lovenswaardig. Bedankt dat je er altijd alles aan doet om ervoor te zorgen dat ons team slaagt in alles wat we doen.”

man-juicht-zichzelf-op-kantoorvergadering-waardering-voor-goede-werk-berichten

2. Erkenning voor het bereiken van specifieke doelen

Het succes van een bedrijf hangt af van individuele en collectieve prestaties. En wanneer iemand er alles aan doet om ervoor te zorgen dat zijn team specifieke doelen bereikt, door deze te erkennen inspireert iedereen hetzelfde doen. Hier zijn enkele doelspecifieke waarderingsberichten:

 • “Bedankt, (naam van de medewerker), voor uw hulp bij de (projectnaam). Wij erkennen het harde werk dat nodig is om uw cijfers te produceren. Als gevolg hiervan bereikten we onze kwartaaldoelstelling eerder dan verwacht. Ga zo door!”
 • “Ik wilde je rol erkennen in het maken van (projectnaam) tot zo’n succes. Ik zie alles wat je doet en waardeer je geweldige werk.”
 • “Ik ben voortdurend onder de indruk van je resultaten. Jij speelt een cruciale rol in het succes van de afdeling en met jouw hulp hebben we de benodigde financiering verworven om (initiatiefnaam) te lanceren.”

3. Attitudes en zachte vaardigheden

Medewerkers met positieve houdingen en praktisch zachte vaardigheden hulp het moreel stimuleren en motiveer het hele team. Gebruik deze aanwijzingen ter inspiratie bij het erkennen van een medewerker of collega positieve persoonlijkheidskenmerken:

 • “(Naam van de medewerker), we zijn zo gelukkig dat we jou in ons team hebben. Je brengt iedereen samen met je teamwerkvaardigheden en positieve instelling. Bedankt voor je uitstekende werk en dat je deel uitmaakt van ons team.”
 • “Bedankt dat je zo’n geweldige collega bent. Ik waardeer het dat je er altijd bent om mijn vragen te beantwoorden en naar mijn ideeën te luisteren.”
 • “Ik wil je bedanken voor alles wat je doet om ons team bij elkaar te houden. Jouw positiviteit en probleemoplossende vaardigheden maken zo’n verschil in onze snelle omgeving.”

4. Waardering voor teamspelers

Teamwerk is niet altijd gemakkelijk, dus als werknemers hun uiterste best doen om iets positiefs te bevorderen collaboratieve omgeving, ze verdienen uw felicitaties. Laat je … zien waardering voor een heel team of een enkele persoon met deze doordachte berichten:

 • “Ik wil waardering tonen voor jou en alles wat je doet om ons team succesvol te maken. Je helpt je teamleden altijd vriendelijk en stimuleert iedereen op kantoor.”
 • “Bedankt dat je een fantastische medewerker bent. Het maakt een enorm verschil om jou in ons team te hebben, en we zijn er zeker van dat we zonder jouw hulp ons succes met (projectnaam) niet zouden hebben bereikt.”
 • “Het is niet altijd gemakkelijk om leiding te geven aan een team met zulke verschillende persoonlijkheden. Je zorgt ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt voor zijn werk en helpt hen hun potentieel te bereiken. Bedankt dat je een ongelooflijke teamspeler en rolmodel bent.”

man-die-de-hand-van-deze-collega-glimlacht-waardering-voor-goed-werk-berichten uitstrekt

5. Erkenning voor een sterke werkethiek

Een sterke werkethiek bevordert de productiviteit en betrokkenheid van teams. Gebruik deze voorbeelden van werknemerserkenning om productieve, georganiseerde teamleden in het zonnetje te zetten:

 • “(naam medewerker), we kunnen er altijd op rekenen dat je geweldig werk levert in alles wat je doet. Bedankt dat je voortdurend de lat voor jezelf hoger legt en elke dag het beste van jezelf geeft.”
 • “Je komt zelden medewerkers tegen die zichzelf uitdagen op het werk. Ik waardeer uw werkethiek en uw vermogen om de verwachtingen te overtreffen en zo het succes van het bedrijf te bevorderen.”
 • “Bedankt voor je uitmuntende prestatie. Uw betrokkenheid bij het succes van uw team is bewonderenswaardig, en dankzij uw toewijding helpt u de organisatie nieuwe hoogten te bereiken.”

6. Unieke vaardigheden waarderen

Medewerkers met een gespecialiseerde opleiding en unieke vaardigheden zijn een aanwinst voor elk team, vooral als er lastige wegversperringen ontstaan. Hier zijn enkele woorden om dank te zeggen en waardering te tonen voor medewerkers die uniek zijn:

 • “Je brengt waardevol inzicht voor ons team door je ervaring in (voorbeeld van vaardigheid). Met jouw begeleiding en kennis hebben we (naam van het initiatief) gelanceerd, waardoor het bedrijf een geheel nieuwe markt heeft kunnen bereiken.”
 • “Ik waardeer je talent en beschouw je als een echte aanwinst voor ons team. Jouw ervaring met (expertise) heeft ertoe bijgedragen dat je collega’s op de hoogte zijn van het steeds veranderende digitale landschap.”
 • “Ik zou graag jouw vermogen willen erkennen om problemen te benaderen terwijl je buiten de gebaande paden denkt. U helpt onze merkidentiteit nieuw en spannend te houden, en ik weet dat we met uw hulp meer succes zullen kunnen boeken voor (de naam van het bedrijf).
 • “Je rol bij het ontwikkelen van de (projectnaam) en het aanleren van nieuwe vaardigheden aan je collega’s is lovenswaardig. Jouw unieke perspectief brengt zoveel waarde voor ons team, en we zijn heel blij met zo’n hardwerkende teamgenoot.”

7. Opmerkelijke creativiteit

Creatieve medewerkers brengen een frisse blik probleemoplossende strategieën en help allemaal soorten innovatie gedijen. Probeer deze twee benaderingen om uw waardering te tonen voor de creatieve vaardigheden van uw team:

 • “Ik waardeer het frisse perspectief en de creativiteit die je in ons team brengt. Jouw ideeën helpen (bedrijfsnaam) trends voor te blijven en toonaangevend te blijven op het gebied van innovatie.”
 • “Wij danken u voor uw fantastische werk op de (projectnaam). Jouw creativiteit heeft zo’n enorme impact gehad op de visuele identiteit van (bedrijfsnaam). Wij geloven dat de nieuwe merk- en marketingmaterialen die u heeft ontwikkeld ons een voorsprong zullen geven op onze concurrenten.”

8. Mijlpalen vieren

Alle werknemers tellen hun werkjubilea, en dat zou u ook moeten doen. Gebruik deze voorbeelden om werknemers dienovereenkomstig te feliciteren:

 • “Ik ben zo dankbaar dat ik je de afgelopen (aantal) jaren in ons team heb gehad.”
 • “Wij vieren graag jouw (aantal)jarig jubileum met jou. Bedankt dat je vanaf dag één deel uitmaakt van het bedrijf en voor je enorme inzet. We zijn er zeker van dat we zonder jou in ons team niet zulke grote hoogten zouden hebben bereikt.”
 • “Gefeliciteerd met het behalen van je (aantal)jarig jubileum. Wij waarderen uw loyaliteit aan het bedrijf en zijn dankbaar dat toptalent zoals u zich bij ons steeds groter wordende team voegt. We zijn ervan overtuigd dat zonder uw harde werk de (naam van de afdeling) niet zo’n succes zou zijn. We kijken ernaar uit om nog meer jaren te vieren!”

drie-collega's-die-laptop-samen-op-de-werkplek-waardering-voor-goed-werk-berichten gebruiken

9. Waarderingsquotes voor medewerkers

Waarderingscitaten voor medewerkers zijn eenvoudiger dan gepersonaliseerde berichten. Zeg een hele groep bedankt met citaten over teamwerkwaardering om teambuilding aan te moedigen of een voorbeeldig individu te vieren voor zijn harde werk.

Voeg deze korte citaten toe onderaan een e-mail of stuur ze als Slack-bericht naar uw team:

 • “Talent wint wedstrijden, maar teamwerk en intelligentie winnen kampioenschappen.” – Michael Jordan
 • “Niemand kan een symfonie fluiten. Om het te spelen heb je een heel orkest nodig.” – Halford E. Luccock
 • “Zoek een groep mensen die je uitdagen en inspireren, breng veel tijd met hen door, en het zal je leven veranderen.” – Amy Poehler

Vier uitstekende prestaties met waarderingsberichten voor medewerkers

De beste waardering voor goede werkboodschappen is persoonlijk en komt uit het hart. Hoewel deze brieven tal van organisatorische voordelen hebben, zoals verbetering betrokkenheid van medewerkers en retentie, wat hen echt speciaal maakt, is het gevoel dat ze anderen geven.

Hoogwaardige en loyale medewerkers zijn moeilijk te verkrijgen, dus stuur berichten met waardering voor goed werk en positieve feedback als je een goed uitgevoerde klus ziet.