Hoe je een sollicitatie op de juiste manier kunt opvolgen

Vooruitgang op het werk

De zoektocht naar een baan zit vol met starts en stops.

Eerst moet je een openstaande positie vinden. Vervolgens besteedt u al uw tijd en energie aan het opstellen van een overtuigende sollicitatiebrief en het vernieuwen van uw sollicitatiebrief cv. Zodra u op “verzenden” op de sollicitatie klikt, gaat u over op het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Nadat je het wervingsteam hebt ontmoet, krijg je het gevoel dat je een goede kans hebt om de baan binnen te halen.

Maar nu moet je wachten.

Het vernieuwen van uw inbox voor nieuws over uw sollicitatie kan een stressvol spiraal, en depressie bij het zoeken naar werk is een zeer reëel fenomeen. U wilt niet alleen weten of u de baan heeft gekregen, maar u wilt ook uw belangstelling blijven tonen mocht het beraadslagingsproces vastlopen.

In de dagen na het verzenden van een CV of het hebben van een sollicitatiegesprek, is het gebruikelijk dat u zich afvraagt ​​of en wanneer u een sollicitatie moet opvolgen – en wat u moet zeggen als u daartoe besluit. Het is tenslotte een delicaat evenwicht: je wilt gretig overkomen, maar niet opdringerig. En u wilt uw kansen zeker niet verkleinen door het rekruteringsteam geen ruimte en tijd te geven om na te denken.

Het goede nieuws? Je leert hoe je een sollicitatie opvolgt op een manier die je enthousiasme uitdrukt en tegelijkertijd je professionaliteit behoudt. Laten we erin duiken.

Moet u een sollicitatie opvolgen?

Iedereen die een geweldig CV of had een schitterend interview wil weten: moet je na het solliciteren bellen, mailen of op een andere manier contact opnemen? In de meeste gevallen is het antwoord ja.

Een van de belangrijkste redenen om follow-up te geven aan het sollicitatieproces is om dankbaarheid uiten. “Bedankt” zeggen voor de tijd dat de wervingsmanager nodig heeft om te beoordelen jouw CV en je leren kennen getuigt van een sterk, professioneel karakter.

En een follow-up, ook al is het maar om dankbaarheid te uiten, biedt u de perfecte gelegenheid om uw interesse in de functie kort te herhalen, uw enthousiasme te benadrukken en op te vallen bij het wervingspanel. Dankzij een snelle check-in kunt u ook informeren naar de aanwervingsperiode en wanneer u een reactie kunt verwachten.

Wanneer moet u een sollicitatie opvolgen?

Wanneer contact opnemen met wervingsmanagers, tijd is alles. Een ‘dankjewel’ na een sollicitatiegesprek zou onmiddellijk moeten verschijnen – en het hoeft geen lange, betrokken boodschap te zijn.

Maar hoe lang moet je wachten na een online sollicitatie? Uit onderzoek blijkt dat de beste keuze voor werkzoekenden is om hun CV na één week en vóór twee weken op te volgen. Als u te snel actie onderneemt, heeft de rekruteringsmanager mogelijk geen update; als u te lang wacht, mist u mogelijk de kans om uw blijvende belangstelling kenbaar te maken voordat het bedrijf een andere sollicitant kiest.

Als u eenmaal contact heeft opgenomen, kunt u in de verleiding komen om opnieuw contact op te nemen als u na nog een week of twee niets hoort. Hier moet u uw discretie gebruiken. Jij kan Neem rond de beslissingsdatum contact op met het wervingsteam als u bevestiging zoekt en de tijdlijn voor de werving kent. Zorg er wel voor dat u niet te volhardend bent.

Misschien wilt u zich terugtrekken als het team u na een tweede bericht nog niet heeft beantwoord. Sommige bedrijven nemen geen contact op met degenen die geen e-mail ontvangen acceptatie aanbod. Als u uw due diligence-onderzoek hebt uitgevoerd zonder een reactie te krijgen, is het waarschijnlijk tijd om verder te gaan. Trouwens, als het bedrijf je tijd niet genoeg respecteert om je dit op de een of andere manier te laten weten, kan dit een teken zijn dat je toch niet ergens wilt werken.

Hoe vraagt ​​u om een ​​update over een sollicitatie?

Er is een week verstreken sinds u uw cv voor een functie heeft verzonden en u bent klaar om om een ​​update te vragen. Dit moment opent de deur voor verdere communicatie met het rekruteringsteam en u wilt uw beste beentje voorzetten.

Begin door contact op te nemen met de wervingsmanager via e-mail of LinkedIn. Houd uw bericht kort en to-the-point. Spreek uw waardering uit en vraag naar de tijdlijn voor het aannemen van personeel en wat succesvolle sollicitanten mogen verwachten voor de volgende stappen. Onderzoek elke potentiële werkgever voordat u uw vervolg-e-mail verzendt en spreek de wervingsmanager bij naam aan.

Wat te zeggen bij het opvolgen van een sollicitatie

Het is over het algemeen een uitstekend idee om contact op te nemen met een wervingsteam, maar u moet de boodschap zorgvuldig formuleren. Dit is wat u moet zeggen (en wat u moet weglaten) wanneer u dat bericht verzendt:

  • Gebruik een duidelijke onderwerpregel: Wervingsmanagers krijgen heel veel e-mails. Zorg ervoor dat uw vervolgbericht opvalt in een overvolle inbox met strong e-mail etiquette en door een duidelijke onderwerpregel te schrijven, zoals ‘Bedankt voor het interview.’
  • Zeg dankje: Beginnen met dankbaarheid. Als een wervingsmanager contact met u opneemt met een update over uw sollicitatie, kunt u de wervingsmanager bedanken voor zijn tijd en aandacht bij het beoordelen ervan. Als je het sollicitatiegesprek al hebt gehad, laat hen dan weten hoe dankbaar je bent dat ze de tijd hebben genomen om je te ontmoeten.
  • Vermeld kort waarom je schrijft: Vervolgnotities moeten kort zijn, ongeacht de toepassing. Vertel dus snel waarom je schrijft, en word niet poëtisch. Stel bijvoorbeeld dat u de functie volgt omdat u erg geïnteresseerd bent in de functie, denkt dat u goed bij de functie past en meer informatie wilt over het wervingsproces.
  • Beleefd afmelden: Bedank de rekruteringsmanager nogmaals voor zijn tijd en teken af ​​met een aanbod om meer informatie te sturen als hij/zij die nodig heeft. Uw e-mail beëindigen laat beleefd een positieve indruk achter.
  • Vermijd het uitoefenen van druk: U kunt uw kansen schaden door druk uit te oefenen op een rekruteringsmanager om te reageren voordat deze er klaar voor is. Vermijd tactieken zoals tegen de manager zeggen dat u graag aan de slag wilt, dat u uw huidige baan moet opzeggen of dat u moet beslissen over een andere baan. Hoewel het verstandig is om tegelijkertijd op meerdere functies te solliciteren, hoef je wervingsmanagers niet op de hoogte te stellen van je proces, tenzij ze daarom vragen.

vrouw-schrijven-hoe-vervolg-op-een-sollicitatie

3 voorbeelden van vervolgberichten op sollicitaties

Soms is het vinden van de woorden gemakkelijker als je een raamwerk hebt waarop je kunt voortbouwen. Als u het gevoel heeft vast te zitten als u gaat zitten een e-mail opstellen van jezelf, gebruik een voorbeeld vervolgbericht om het proces te begeleiden.

Hier zijn drie e-mailsjablonen voor een neprol als grafisch ontwerper om u op weg te helpen:

Hervat de opvolging

Beste (naam van de wervingsmanager),

Ik schrijf dit naar aanleiding van een sollicitatie die ik op 20 juni heb ingediend voor de rol van grafisch ontwerper bij (bedrijfsnaam). Bedankt voor uw tijd en aandacht bij het beoordelen van mijn CV en sollicitatiebrief.

Ik wilde even de tijd nemen om mijn voortdurende interesse in deze rol kenbaar te maken. Als freelance ontwerper met meer dan 10 jaar ervaring in het maken van merkrichtlijnen, afbeeldingen en materialen voor sociale media, geloof ik dat ik een ideale vaardigheden voor deze positie. Ik bewonder ook het indrukwekkende esthetische werk van uw ontwerpteam en de inclusieve, samenwerkende bedrijfscultuur. Ik voeg mijn portfolio bij zodat u een beter beeld krijgt van mijn projecten uit het verleden, en ik stuur u graag meer informatie als u die nodig heeft.

Ik zou het ook erg op prijs stellen als u mij een idee zou kunnen geven van de tijdlijn voor het aannemen van personeel, zodat ik aandachtig op het proces kan letten. Nogmaals bedankt.

Best,

(Uw naam)

groep-werknemers-die-naar-presentatie-kijken-hoe-opvolgen-op-een-sollicitatie

Vervolg van sollicitatiegesprekken

Beste (naam van de wervingsmanager),

Ik wilde u even een kort berichtje sturen om u te bedanken voor uw tijd eerder vandaag. Ik vond het leuk om de functie van grafisch ontwerper te bespreken en mijn referenties met jullie te delen. Ik verliet de vergadering met het gevoel dat deze rol goed bij mij past en dat ik nog steeds een sterke kandidaat ben.

Ik kijk ernaar uit om van u te horen wanneer het wervingsteam een ​​beslissing heeft genomen. In de tussentijd geef ik u graag aanvullende informatie of beantwoord ik eventuele vragen. Neem gerust contact met ons op.

Best,

(Uw naam)

Opvolging van sollicitaties

Beste (naam van de wervingsmanager),

Ik vervul de functie van grafisch ontwerper waar ik twee weken geleden op solliciteerde. Ik geloof dat uw team deze week uw beslissing zal nemen, en ik wilde mijn aanhoudende interesse bevestigen.

Laat het me weten als je last-minute materialen van mij nodig hebt. Ik kijk ernaar uit om terug te horen.

Best,

(Uw naam)

Telefoongesprekken

Vraagt ​​u zich af wat u moet zeggen als u belt na een sollicitatie? Eerst en vooral is het meestal alleen gepast om te bellen als de rekruteringsmanager al telefonisch met u heeft gesproken en er een directe reden is voor het telefoontje. Als je een oproep aan de boeken hebt en een snelle follow-up van je interview wilt doen, kun je elk van de bovenstaande berichten als basis gebruiken, maar aangezien dit soort contact een gesprek impliceert, bereid je voor om met de stroom mee te gaan .

Wat de reden voor het telefoontje ook is, begin met een duidelijke boodschap over waarom je belt (net zoals wanneer je aan het schrijven bent) en geef de rekruteringsmanager de tijd om te reageren. Tenzij ze vragen stellen, ‘tekent u het gesprek beleefd af’, bedankt u hen voor hun tijd en biedt u aan om indien nodig meer informatie te verstrekken.

Interviewer-controleert-telefoon-hoe-opvolgen-op-een-sollicitatie

Kijk naar de toekomst

Wanneer u solliciteert op een nieuwe vacature, staat u misschien op het punt aan het volgende avontuur in uw carrière te beginnen. Maar mocht dat niet het geval blijken te zijn, dan kan a zoek naar werk is nog steeds een geweldige kans om uw sollicitatievaardigheden af ​​te stoffen, uw cv in goede conditie te krijgen en uitstekende communicatie te oefenen door uw sollicitatie op de juiste manier op te volgen.

Zelfs de sollicitaties die niet tot een nieuwe rol leiden, hebben je iets te leren. Vat het niet te persoonlijk op als je niet de positie scoort waarop je had gehoopt; er is een reden waarom deze niet goed bij je paste, en je bent op weg om een ​​betere te vinden. Accepteer afwijzing op een elegante manier, luister naar feedback tijdens sollicitatiegesprekken en houd uw hoofd omhoog.