Goed nieuws voor blijvende arbeidsongeschiktheid: u kunt niet meer ontslagen worden als u gepensioneerd wordt

Nieuws

Het besluit van de minister van Arbeid, Yolanda Diazwerkelijkheid wordt en ten slotte zal een werkgever niet langer kunnen profiteren van automatisch ontslag in geval van blijvende invaliditeit. In de Raad van Ministers heeft de Spaanse regering groen licht gegeven voor deze maatregel, die een grote vooruitgang op arbeidsgebied betekent.

Naarmate ze verder zijn gekomen in de EFE-agentschapDeze nieuwe regel staat niet langer toe dat een persoon die gepensioneerd wordt, zijn of haar bedrijf het contract ziet beëindigen zonder de mogelijkheid om zijn of haar positie aan te passen of een soortgelijke functie te betreden en ontslagen te worden. Iets dat in Spanje tot nu toe mogelijk was en waarvoor Trabajo heeft gevochten.

“We gaan nog een stap verder en maken er een constitutioneel akkoord van voor mensen met een handicap. Het is de eerste keer dat er een diepgaande hervorming van het Arbeidersstatuut is doorgevoerd: we corrigeren discriminatie en voorkomen dat de persoon automatisch wordt ontslagen”, legt hij uit. Minister Diaz. ‘We voegen meer voorschriften toe en dit zal op vrijwillige basis gebeuren: de gepensioneerde is de die kiest of hij ontslagen wil worden of liever heeft dat zijn positie wordt aangepast om op de arbeidsmarkt te kunnen blijven voortbestaan.”

Welke wijzigingen bevat de regel om ontslag wegens blijvende invaliditeit te voorkomen?

Het is zo gedaan gewijzigd artikel 49.1 van het Arbeidersstatuut waar deze vrije manier van vuren was toegestaan. De wijziging zou betekenen dat het ontslag niet plaatsvindt vanwege een blijvende invaliditeit van meer dan 33%, maar vanwege het overlijden van de werknemer. Over het algemeen is het de gedeeltelijke en de totale modaliteit die het mogelijk maakt het pensioen verenigbaar te maken met een baan, en niet de absolute of de grote handicap.

Vanuit EFE leggen ze dat uit “Het bedrijf mag de arbeidsovereenkomst om deze reden niet beëindigen wanneer de werknemer vraagt ​​om ‘redelijke aanpassingen’ op de werkvloer.” Wanneer dit niet mogelijk is om een “overmatige belasting”en zal proberen te veranderen naar andere aangepaste functies als er vacatures zijn.

Deze overeenkomst was mogelijk dankzij de klacht van de Spaans Comité van Vertegenwoordigers van Mensen met een Handicap (CERMI) die hun klacht bij Díaz hebben ingediend en zij heeft eindelijk de handschoen opgepakt om die wijziging in de regelgeving door te voeren.