Eet de Kikker, betekenis: Waarom ingewikkelde taken eerst afmaken

Vooruitgang op het werk

Ongeacht hoeveel u van uw werk houdt, er zijn waarschijnlijk taken die u liever vermijdt.

Een marketeer vindt het misschien leuk om een ​​impactvolle e-mailcampagne te ontwerpen, maar is bang voor het onderhouden van databases. En een ontwikkelaar kijkt er misschien naar uit om een ​​bijzonder uitdagend stukje code op te lossen, maar heeft een hekel aan klantbijeenkomsten.

Het is normaal om niet van elke taak te houden. Sommige activiteiten zijn gewoon niet zo bevredigend of houden de aandacht vast als andere. En misschien wel merk dat je uitstelt waar je niet naar uitkijkt.

Maar het vermijden van iets wat je niet leuk vindt, zorgt er niet voor dat het verdwijnt. Soms is het beter om het verband eraf te trekken, je grootste taken uit te voeren en verder te gaan. Om dit te doen, eet je de kikker op, wat betekent dat je je minst favoriete taken uit de weg ruimt en jezelf de vrijheid geeft om van de rest van je werkdag te genieten.

Wat betekent ‘eet de kikker’?

‘Eat the frog’ is een gezegde dat motiverende spreker Brian Tracy bedacht. Het betekent dat je moeilijke, frustrerende of vervelende taken (ook wel kikkers genoemd) moet voltooien voordat je de taken die je liever doet, achter de rug hebt. Tracy’s bestverkochte boek uit 2001, Eat That Frog!, onderzoekt deze strategie voor het prioriteren van taken.

Maar de echte oorsprong van dit gezegde is vaag. Mark Twain schreef naar verluidt: “Eet ’s ochtends als eerste een levende kikker, en de rest van de dag zal je niets ergers overkomen.” Maar volgens Quote Investigator is er niet veel bewijs dat hij dit daadwerkelijk heeft gezegd. Het oorspronkelijke idee zou afkomstig kunnen zijn van Nicolas Chamfort, een Franse schrijver die in plaats daarvan een soortgelijk concept met een pad bedacht.

Ongeacht de oorsprong van de kikker, hebben anti-uitstellers zoals Tracy dit citaat overgenomen om in het moderne professionele landschap te passen. Het doel is om eerst de moeilijke dingen te doen en de rest van je werk snel door te nemen. Elke ochtend een kikker eten kan je dag leuker maken en je helpen meer taken af ​​te ronden.

Eet de kikkertechniek: werkt het?

Het eten van de kikker kan de productiviteit verhogen, tenminste als het voor jou werkt. Net als elke andere techniek voor het prioriteren van taken is deze niet perfect en is deze niet op elke afzonderlijke situatie van toepassing.

Als u dagelijks met een overweldigende hoeveelheid kikkers te maken krijgt, kan dit een symptoom zijn van een groter probleem. Misschien heb je geen verbinding met je werk of heb je niet de vaardigheden om taken met vertrouwen uit te voeren. Het kan tijd zijn voor een carrièreswitch of een bijscholingssessie. Neem bij twijfel contact op met uw manager. Ze kunnen mogelijk de kwaliteit of kwantiteit van uw werklast aanpassen.

Maar als je elke dag maar een paar onaantrekkelijke activiteiten op je takenlijst hebt staan, kun je de kikkermethode als volgt helpen:

1. Krijg zwaar werk gedaan als je scherp bent

Niet iedereen is een ochtendmens. Maar vroeg op de dag neem je meer vitamine D op en voel je je over het algemeen productiever. Door je minst favoriete taken aan te pakken terwijl je over voldoende mentale energie beschikt, kun je ze sneller afmaken. Wanneer je de middagdip bereikt, verdiep je dan in een activiteit die je aandacht vasthoudt of waar je meer van geniet om jezelf wakker te maken.

2. Geef prioriteit aan taken

De kernbetekenis van het eten van de kikker omvat de taken die je niet leuk vindt, maar die je wel moet doen. Een onbelangrijke taak waar u niet van geniet, is geen kikker, omdat u deze waarschijnlijk kunt overslaan of delegeren. Door deze methode te gebruiken, kun je de kleinere taken achterwege laten en je concentreren op de kikkers, die meer gewicht hebben.

Als je eenmaal weet wanneer je de kikkers op je takenlijst moet voltooien, kun je de rest van je taken prioriteren in de tijd die je nog over hebt. Als je twee uur nodig hebt om een ​​database op te schonen, heb je nog een paar ochtenduren en de hele middag om de rest van je werk af te maken. Dit is beter dan met je voeten slepen en bang zijn voor de andere taak aan het eind van de dag.

3. Minimaliseer multitasken

Als je een kikker moet doorslikken, wil je er snel vanaf zijn. Dit motiveert u om u te concentreren, afleiding te vermijden en multitasking te minimaliseren, waardoor u sneller kunt werken.

Terwijl u tegelijkertijd uw e-mail controleert, een spreadsheet bijwerkt en met collega’s chat, voelt u zich misschien een ervaren jongleur, multitasken werkt niet. Te veel tegelijk doen werkt prikkelbaarheid in de hand spanningen het haalt je uit je stroom staat.

Wie moet de ‘eat the frog’-techniek gebruiken?

Iedereen heeft verschillende manieren om taken efficiënt af te ronden, dus het eten van de kikker werkt misschien niet voor iedereen. Misschien merk je dat je beter in staat bent om veeleisende activiteiten in de middag uit te voeren, of dat je ze liever afmaakt tussen de activiteiten die je leuk vindt. Maar de techniek is het proberen waard als je in een van de volgende categorieën valt:

Mensen die vaak uitstelgedrag vertonen

Als u uitdagende taken snel afwerkt voordat u zich voor de dag afmeldt, levert u mogelijk niet uw beste werk in. Het eten van de kikker is een tijdmanagementtechniek die je kan helpen moeilijke activiteiten succesvoller te voltooien.

In plaats van je meest inspannende werk uit te stellen tot laat op de dag, wanneer je moe, gestrest en klaar bent om te ontspannen, kun je jezelf ertoe aanzetten om je kikkers vroeg op te eten. Het kan zijn dat u een verbetering opmerkt in de kwaliteit van uw werk en in uw geluksgevoel. Niemand voert graag een onsmakelijke taak uit als hij al moe is.

Mensen die moeite hebben om de productiviteit te maximaliseren

Of u nu met een nieuwe baan begint of veranderingen op het werk ervaart, het kan moeilijk zijn om uw dag te structureren met productiviteit in gedachten. Misschien spring je heen en weer tussen verschillende soorten taken, of vermijd je moeilijke taken totdat ze te laat zijn.

U kunt uitstelgedrag overwinnen en een productievere workflow hebben door zware taken af ​​te vinken in plaats van ze willekeurig te voltooien. Probeer een prioriteitenmatrix te gebruiken om te ontdekken welke kikkers het belangrijkst zijn, en plaats ze eerder in uw planning. Dit helpt u te experimenteren met uw workflow en te ontdekken wat het beste voor u werkt.

verveelde-vrouw-kijken-naar-laptop-werken-vanuit-huis-eten-de-kikker-betekenis

Mensen zijn onzeker over hun rol

Misschien staat je to-do-lijst vol met taken waar je neutraal over denkt, of heb je het gevoel dat je in een doodlopende baan zit. Het kan een tijdje werken om in een middelmatige rol te blijven, maar je kunt opbranden zonder voldoende opwinding of uitdaging. Het implementeren van kikker-etende logica zou dit probleem kunnen benadrukken en je meer inzicht kunnen geven in wat je echt leuk vindt.

Stel je voor dat je een projectmanager bent die niet zeker weet of hij van baan moet wisselen. Je kijkt eens naar de rollen en verantwoordelijkheden en besluit om later op de dag kleine administratieve taken uit te voeren, omdat u daar meer van geniet dan van vergaderingen en brainstormsessies. Dit laat je zien dat je volgende rol iets moet zijn dat je flexibel maakt organisatievaardigheden met minder sociale interacties.

Hoe herken je een kikker

Misschien heb je een onderbuikgevoel over welke activiteiten kikkers zijn, of je weet al precies welke moeilijker voor je zijn. Als dat het geval is, kunt u meteen overgaan tot herprioritering.

Maar als u problemen ondervindt bij het bepalen welke activiteiten u eerst moet afvinken, gebruik dan de volgende richtlijnen om deze te identificeren:

  • Activiteiten die enkele uren duren: Lange taken kunnen de loop van uw dag beïnvloeden en uw energievoorraad leegmaken. Als je een noodzakelijke taak vermijdt omdat deze te lang duurt, is het waarschijnlijk een kikker.
  • Taken die jou uitdagen: Iedereen houdt wel eens van een uitdaging, maar als je herhaaldelijk het gevoel hebt dat een bepaalde taak te moeilijk voor je is, kun je er een hekel aan krijgen. Deze veeleisende activiteiten die je niet leuk vindt, zijn vaak kikkers. Vergeet niet dat deze taken moeilijk zijn, maar niet onmogelijk.
  • Activiteiten die je vervelen: Sommige vervelende taken, zoals het organiseren van uw e-mailinbox, zullen geen grote impact hebben op uw dagelijkse workflow, waardoor u ze gemakkelijker kunt uitstellen. Maar de taken die zowel eentonig als verplicht zijn, zijn kikkers omdat je ze snel moet doen.

close-up-van-handschrift-op-weekplanner-op-tablet-eet-de-kikker-betekenis

5 tips voor het eten van de kikker

Het eten van de kikker is een eenvoudige techniek: zorg eerst dat uitdagend werk uit de weg wordt geruimd. Maar als je veel op je bord hebt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Hier leest u hoe u de productiviteit kunt maximaliseren en de kikker op de juiste manier kunt opeten:

1. Eet eerst kikkers

De techniek is gebaseerd op het eerst voltooien van onplezierige taken – en strikt genomen ook. Blijf niet in de kantine hangen of beantwoord ’s morgens niet al te makkelijke e-mails. Deze aangename afleidingen kunnen het moeilijker maken om het initiatief te nemen om de lopende taak te voltooien. De taken die je leuk vindt, zullen veel zoeter smaken als je de kikker eerst achter je zet.

2. Maak er een werkgewoonte van

Het opbouwen van gewoontes automatiseert gedrag, wat betekent dat als je herhaaldelijk eerst je kikkers aanvinkt, ze uiteindelijk onderdeel zullen worden van je ritme. Misschien begin je er zelfs plezier in te krijgen om het uit de weg te ruimen als je ziet dat dit de rest van je dag gemakkelijker maakt.

Het consequent voltooien van kikkers kan je ook kracht geven en motiveren. Je zult beseffen dat je moeilijk werk aankunt, zelfs als je er geen plezier in hebt, waardoor de weg wordt geëffend voor productievere dagen en weken.

3. Plan kikkers de avond ervoor

Het selecteren van je kikker in de ochtend kan een ontmoedigend begin van de dag zijn, en dat gebrek aan motivatie zal je niet helpen het uitdagende werk dat voor je ligt te voltooien. Kies in plaats daarvan je kikker de avond ervoor. Dan kunt u tot rust komen, ontspannen en erop vertrouwen dat uw energieke ochtendzelf de taak morgen zal voltooien.

4. Geef prioriteit aan kikkers

Soms heb je meerdere kikkers, maar niet genoeg ochtenduren om ze allemaal te voltooien. Je zult ze allemaal moeten afwegen tegen de tijd, energie en middelen die ze nodig hebben om ze te voltooien.

Selecteer bij twijfel eerst de taken met de meeste impact. Als je een belangrijk document moet invullen om aan een levering te voldoen, heeft die kikker voorrang. Als een van de activiteiten de voortgang van het project stimuleert of uw relatie met een klant verbetert, zou dit uw eerste zorg moeten zijn.

5. Maak het aangenaam

Kikkers kunnen onaangenaam zijn, maar uw werkomgeving hoeft dat niet te zijn. Zet uw favoriete muziek op voor concentratie en geniet van een drankje waar u van houdt terwijl u werkt. Uw omgeving kan u in de juiste ‘headspace’ brengen om dingen gedaan te krijgen.

vrouw-die-thuis-werkt terwijl-luistert-naar-vrolijke-muziek-eet-de-kikker-betekenis

Trakteer jezelf op een korte pauze nadat je een grote taak hebt voltooid, om te ontspannen en beloon jezelf. Een korte wandeling kan je helpen je hoofd leeg te maken en te resetten voordat je aan de rest van de dag begint. Misschien wil je ook een beloningssysteem voor de langere termijn instellen, zoals afhaalmaaltijden bestellen in plaats van koken op vrijdagavond om jezelf te feliciteren met alle kikkers die je hebt gegeten.

Eet je kikkers en groei

Er bestaat niet zoiets als een perfecte baan. Iedereen moet de kikker opeten, wat betekent dat je niet de enige bent die eentonig, uitdagend of onplezierig werk moet doorstaan.

Maar net zoals het eten van een voedzame lunch je gezondheid verbetert, bevordert het opslokken van spreekwoordelijke kikkers de groei. Deze productiviteitsmethode leert je lef en bevordert het vertrouwen in uw vermogen om elke taak uit te voeren. En misschien merk je dat kikkertaken in de loop van de tijd beter beheersbaar worden, dankzij je verbeterde vaardigheden.