Een portemonnee wordt bestraft door het postkantoor: zonder werk en salaris voor het weigeren een pakket drugs te distribueren

Nieuws

Twee jaar psychologisch verlof Het is de ergste sanctie die Sandra had kunnen krijgen, de portefeuille van Madrid die zich nooit had kunnen voorstellen dat ze de situatie zou meemaken die tot medische hulp leidde.

Na 14 jaar normaal zijn werk te hebben gedaan, op een dag Januari 2021, Sandra gaat naar haar postkantoor in Madrid om de werkdag te beginnen met de gebruikelijke dagelijkse bezorging. Niet alles verliep echter normaal, omdat er een “verdacht” pakketje dat 2,3 kilo weegt, uit een ander land komt en een sterke geur van hasj of marihuana afgeeft.

Tot haar verbazing gedraagt ​​Sandra zich zoals ieder ander die aan problemen wil ontsnappen: bel de Nationale Politie. Ze gaat naar het kantoor van de getroffen persoon en neemt het pakketje in beslag. Een paar dagen later besloot de zonedirecteur, nadat hij had vernomen wat er was gebeurd, informeert u schriftelijk dat u gesanctioneerd bent voor het plegen van een klein vergrijp op grond van artikel 83 van de Derde Collectieve Postovereenkomst, aldus Infobae.

Waarom wordt zij gesanctioneerd op het gebied van werkgelegenheid en salaris?

“Een ongerechtvaardigde vertraging, ongehoorzaamheid, nalatigheid of verschoonbare onzorgvuldigheid bij de vervulling van hun taken”, betoogt het beursgenoteerde bedrijf. diskwalificeer Sandra omdat ze geen pakketje wil uitdelen en bestraf haar met twee dagen werk en salaris.

Daarom dient de portefeuille een klacht en een rechtszaak in tegen de sanctie. De Sociale Rechtbank nr. 14 van Madrid maakt het ongeldig, maar de zaak gaat verder: Correos gaat in beroep en komt terecht bij het Hooggerechtshof van Madrid. Van de Algemene Confederatie van de Arbeid (CGT), die actie onderneemt in deze zaak, hekelen ze dat “het bedrijf het lef had om in beroep te gaan toen een rechtbank in het voordeel had beslist van Sandra, die de druk niet kon weerstaan ​​en met ziekteverlof was. voor psychische problemen”, meldt Infobae.

De getroffen persoon krijgt 1.000 euro schadevergoeding

De TSJM is duidelijk: het geeft dat aan De getroffen persoon heeft geen enkel gedrag vertoond dat bestraft kan worden. Opnieuw staat Correos opnieuw in de schijnwerpers, want volgens CGT is dit niet de eerste keer dat het bedrijf zich schuldig maakt aan ‘zakelijk misbruik tegen de beroepsbevolking’. Ze beweren dat postbodes te maken krijgen met “vernietigende dagen als gevolg van de constante overbelasting van het werk, en dat het bedrijf reageert met oneerlijke, betreurenswaardige en niet te rechtvaardigen acties als deze.”

Kortom, Sandra is als overwinnaar uit de bus gekomen na wat er is gebeurd, en de Sociale Kamer van het Hooggerechtshof van Madrid is het met haar eens: Correos veroordelen tot het betalen van 1.000 euro als compensatie aan de getroffen persoon voor morele schade. Na twee jaar ziekteverlof kan Sandra eindelijk weer aan het werk.