Een bakker uit Malaga hekelt zijn baas wegens homofobe behandeling bij het ontvangen van zijn salaris

Nieuws

De bakkerij 'La Semilla de Oro', in Coín (Málaga)is gemeld wegens een geval van homofobie tegen een van zijn werknemers, die de inkomsten uit zijn salaris van de afgelopen maand heeft ontvangen onder het concept: “loonmaand april flikker”.

De gebeurtenissen vonden plaats gisteren, woensdag 22 mei, toen de getroffen werknemer, die zichzelf liever niet blootgeeft, zijn salaris ontving. Zo informeerde hij de CGT-vakbond over wat er was gebeurd, die naast het aan de kaak stellen van de feiten ook de aandacht heeft gevestigd op de feiten kennelijk late en onrechtmatige betaling van salarissen die overeenkomt met de werknemer, wat een compensatie van het bedrijf zou impliceren.

Ze maken zijn leven onmogelijk vanwege zijn seksuele geaardheid

CGT wijst erop dat dit de nieuwste homofobe daad is in een reeks discriminerende episoden door werkgevers sinds ze hun seksuele geaardheid ontdektenzoals plotselinge roosterwijzigingen en de weigering van het bedrijf om overuren en vakantiedagen te betalen, wat de reden zou zijn geweest “ontlading als gevolg van depressie” van de werknemer.

Volgens eldiario.es zegt Miguel Montenegro, secretaris van de organisatie van CGT Andalucía, “Deze homofobe bedrijfsactie zal niet ongestraft blijven”aangezien “een rechtszaak wegens schending van fundamentele rechten” wordt beoordeeld.

Yolanda Díaz verzekert dat “de Arbeidsinspectie al in actie komt”

Ook al had klager enkele maanden geleden de Arbeidsinspectie al benaderd vanwege de slechte praktijken van het bedrijf jegens hem, er kon niets aan gedaan worden omdat het bedrijf geen registratiemethode heeft waarbij de werknemer zich kan aanmelden bij de in- en uitgang van uw werkdag.

Yolanda Díaz, minister van Arbeid, heeft de zaak echter herhaald via sociale netwerken, waar ze de situatie van de werknemer betreurde en deze ‘beschamend’ noemde. Zo heeft hij verzekerd dat ‘de Arbeidsinspectie al in actie komt’, en dat ze daar pas mee zullen stoppen gelijkheid garanderen voor LHBTBI’s op het werk”.

Bovendien is de vakbond, gebruikmakend van de kracht van sociale netwerken, al begonnen met de “boycotcampagne” in hetzelfde tegen de bakkerij, waarbij bijeenkomsten voor de deuren van het etablissement worden aangekondigd.